Школа за мъже и жени, или как ДА БЪДЕМ ПОДГОТВЕНИ

През изминалата неделя членовете на „Български юнак“ подобриха уменията си за боравене с късо огнестрелно оръжие „Глок“.

През почивните дни се проведе поредното практическо занятие на Сдружение спортен клуб „Български юнак“. Насоките, в които е планирано развитие на участниците, са разнообразни – справяне при кризисни ситуации с цел оцеляване в градска среда и в дивата природа, знания и умения по първа помощ и тактическа медицина, умения за самозащита със и от огнестрелно оръжие, тактически действия за опазване на нашия живот, здраве и имущество, на близките ни и на общността.

Заедно с групата обучаващи се тази седмица се включи и Даниел Ханеком от Англия, който заснема филм за Исторически парк и Земята на свободните хора – община  Ветрино. Той сподели и представи военния си опит, който е натрупал за период от над 10 години като наемник, а също така и по време на мисии в Ирак и Афганистан. С негово участие бяха проведени демонстрации за атака и превземане на сграда и оттегляне с прикриващ огън към укритие. По този начин присъстващите добиха представа до какво ниво на подготовка и умения ще бъдат способни да достигнат и самите те, ако са постоянни в старанията и посещенията си.

През изминалата неделя членовете на „Български юнак“ подобриха уменията си за боравене с късо огнестрелно оръжие „Глок“. В няколко поредни серии от изстрели задачите бяха с различна сложност – стрелба без цел по мишена, стрелба по определена зона и последователна стрелба в различни зони от мишената. За неточните и неспазващите командите бяха наложени наказания, за да запомнят пропуските си и да слушат командите по-внимателно занапред.

Това е поредната посока, в която се работи ежеседмично, защото тези компетенции могат да бъдат изключително полезни в напрегнати ситуации. И не, не става въпрос за атака или агресия, а за това човек изобщо да има шанс да се защити. Всеки, който желае да развива уменията си в тази посока, може да се свърже с нас на тел. 0889 222 885. 

Присъединете се към нашата общност в Telegram ТУК

Споделете с приятелите си

Коментари

Има 0 коментара за статията

Напишете коментар

За да добавяте коментари е необходимо да се впишете в системата
ВХОД