Църквата в Средно село напредва

Доброволци охраняват вечер обекта и всеки ден отдадени християни спомагат за бързия напредък във възстановяването.

Станалата известна в цяла България православна църква в Средно село напредва с бързи темпове. Младите хора, които решиха да сложат край на разрушаването на един православен храм, не спират нито за миг в желанието си да върнат живота в Божия дом. След като подготвиха терена, поставиха ограда, изчистиха всички самопрорасли дървета и храсти вътре в нея, работещите започнаха да правят и градежа.

Първо се изкопаха стъпките на допълнителните основи, върху които ще започне да се гради камъкът, после се направи нужната арматура и се извика бетоновоз, който да я залее с бетон. Това даде възможност да започне да се кара камък, с който ще бъдат изградени стените, и тя ще придобие онзи спиращ дъха облик на истинска българска църква. Доброволци охраняват вечер обекта и всеки ден отдадени християни спомагат за бързия напредък във възстановяването на тази магнетична църква.

Никой не може да спре желаещите и вярващите да творят и допринасят всеки ден. Когато човек се отчая, е нужно само да отиде дотам и да види, че Доброто съществува и работи всеки ден. Огромни благодарности на всички ангажирани с това велико дело! Благодарим за вярата, която вдъхвате в нашите сърца!

Присъединете се към нашата общност в Telegram тук

Повече за кампанията за възстановяването на църквата можете да намерите на сайта на фондация "Въздигане" тук

Споделете с приятелите си

Коментари

Има 0 коментара за статията

Напишете коментар

За да добавяте коментари е необходимо да се впишете в системата
ВХОД