Съборът на предприемачите – бъдещето на България

Ние имаме желание този опит да бъде споделен с всеки, който желае да бъде водач и да изгради нужните качества и умения

Народът е общност от хора, които са обединени, за да могат с общи усилия да си изградят по-добър живот, използвайки мощта на организираните усилия. Народът си има водачи, които да го водят към светлото бъдеще. Водачите от своя страна трябва да носят отговорност и да мислят и действат няколко хода напред, за да може утре да е по-добре от днес. В България има остра нужда от такива хора, които да намират възможностите и да организират и повеждат напред своя народ, и това е първото нещо, за което трябва да се помисли. Всички видяхме, че вече 34 години нашите управленци – въпреки огромния ресурс, който имат – не направиха нищо в тази посока. Дали е заради липса на знание, или е умишлено, с друга цел, можем само да гадаем, но е факт, че в България няма целенасочено изграждане на водачи, които могат и искат сами да се развиват и творят, да работят за благото на целия народ, вместо да изпълняват разпорежданията на чужди „лидери“ с цел лично облагодетелстване. 

Именно поради тази причина Исторически парк организира Втори събор на предприемачите, който да свърши работата, която „държавниците“ пропускат. Образувало се е едно разделение на касти в обществото и хората, които са се отделили и правят голям бизнес, са станали отделна прослойка, която общува помежду си и техните знания и умения са единствено за техните деца. По този начин обикновените, но предприемчиви хора остават без големи възможности за постигане на развитие, защото нямат достъп до нужните знания и социална среда. Съборът на предприемачите разрешава този проблем. Самият Исторически парк е пример за огромен проект, който е осъществен от обикновени хора, които нямат родители или познати в структурите на управляващата каста. Ние имаме желание този опит да бъде споделен с всеки, който желае да бъде водач и да изгради нужните качества и умения. Целта на събора е да събере на едно място предприемачите, желаещите да станат такива и хората, които искат да се включат към различни вдъхновяващи проекти – било като сътрудници и клиенти или инвеститори – и да започне да се осъществява връзка между хората със сходни интереси. Много често, когато човек има стремеж към промяна, дори и най-близките му не виждат силата в него, защото познават старото му „аз“, но за да успеем, имаме нужда от хора, които да вярват в нас. Това вдъхновява истинските водачи да изкарат най-доброто от себе си наяве, защото искат да оправдаят това доверие. Успехът на тези събори зависи от всички, които желаят по-добър живот, както и от всички участници в тях. Първата задача на предприемача е да увлича и организира хората. От броя на участниците зависи и самият успех на събитието. Колкото повече хора се съберат на едно място, толкова повече идеи и съмишленици ще се срещнат. 

Предприемачът е ключовата съставна част на едно общество. Той успява да види бъдещите нужди и потребности на хората, както и да подобри всяка сфера на живот, в която нещата не се случват по най-добрия начин. Виждайки проблемите и възможностите, той бързо изработва план и поема в посока неговото изпълнение. Той знае, че могат да се объркат хиляди неща, но също така знае, че никога няма да се умори и винаги ще намира начин да се справи с възникналите пречки. Предприемачеството дава истинската свобода да сътворим света, в който искаме да живеем, и именно то прави народите свободни. В този момент България е страната на неограничените възможности. Имаме прекрасна природа, имаме уникално устройство на населените места, което е останало от една централизирана епоха. Имаме сгради за училища и сгради за производство, отлична жп инфраструктура и стратегическо разположение в света. Българският народ е красив, умен и разбиращ другите. Единственото, което е нужно, са водачи, които да запалят искрата у хората и да превърнат всички предпоставки, които имаме, в отличен живот за народа на нашата държава. Такъв шанс се появява веднъж на 1000 години и задача на всеки българин е да направи нещо по въпроса, за да не го изпуснем. 

Самият събор ще бъде изцяло безплатен. Исторически парк знае, че без настояще и бъдеще няма минало. Историята трябва да служи на народа, да го вдъхнови за нови подвизи и тук се осъзнава задължителността на такъв тип събития. За да я има България, е нужно да намерим днешните Аспарух, Тервел, Симеон, Калоян и Иван Асен. Ако успеем да пробудим смелостта, честността, отговорността и приключенския дух у повечето българи, отново ще имаме времена на велики водачи, които не чакат европрограми или външни грантове, за да извършат дадена дейност, а ще имат смелостта да погледнат отвъд хоризонта и да поведат своя народ напред. Целенасочените усилия по тяхното създаване е задача на всеки един от нас. Ние подаваме ръка и с радост ще приемем всеки, който иска да се присъедини към нас. Доброто бъдеще и настояще изискват ежедневни усилия от всички, които го желаят. Най-хубавото е, когато в тези усилия не сме сами, а сме заедно с нашите хора. Съборът на предприемачите очаква всички, които чувстват, че могат, искат и ще го направят. Датите на неговото провеждане са 22 и 23 юли т.г. във Фестивалната зона до Исторически парк. Всеки участник може да се запише – необходимо е да си направи презентация, както и да има обяснителни материали за своя бизнес или идея, които да раздаде на хората, които се интересуват. Ще ви очакваме!

За повече информация относно събитието и за записвания, пишете ни на имейл адрес-  zaedno.za.balgaria@gmail.com или на тел. 0896867022 

Споделете с приятелите си

Коментари

Има 0 коментара за статията

Напишете коментар

За да добавяте коментари е необходимо да се впишете в системата
ВХОД