Чистотата на бизнеса за чиста енергия

Днес общините Вълчи дол и Ветрино са обект на мокрите бизнес-сънища на Катина.

Животът е пълен с истории и приказки.

Някои от тях са красиви, други – страшни.

Тази историята прилича на приказка и тя е показателна, защото всеки може да си извлече поука. Тя е ценна с това, че илюстрира духа на нашето време и ценностите, които управляват живота ни.

Но тя е най-вече ценна с това, че се развива пред очите ни, днес ние сме нейни свидетели и имаме възможност да решим как да завърши.

Една класическа история, стара колкото света, се разиграва пред очите ни – историята за „прелъстената и изоставената“, само че с малко по-различни герои. Има много такива истории в Европа , Америка, Канада, Австралия.

Днес наблюдаваме развитието на сюжета от първия ред и всъщност можем да решим как тази история да завърши.

Две общини в момента са ухажвани – Вълчи дол и Ветрино.

По-малката – Ветрино, не поддава и въпреки, че ухажорът се прави, че е загубил интерес – никой не му вярва. Целта на прелъстителя е ясна - да се възползва от тях, прикривайки умело това със сладки обещания и весели закачки.

Естествено накрая ухажваните ще осъмнат прелъстени и изоставени – дали двете, само едната или никоя от тях – предстои да разберем.

Накрая, дълго след като закачките и почерпките са приключили, на хоризонта ще останат да стърчат фалическите символи на този срамен акт – ветрогенератори, набучени по плодородната снага на прелъстените, и ще напомнят за наивната им глупост да се подлъжат и продадат за евтини дрънкулки и сладки обещания.

В момента наблюдаваме развитието на ухажването – днес буквално сме в етапа на усмивките, подаръците (якенца, футболни екипчета, катерушка, тонколонка, играчки с перки за децата...), почерпките (кебапчета за ромския празник), дребно ремонтче – нищо, което да остане трайно след време... На дневен ред идват обещанията за облагодетелстване за роднините – как ще бъдат наети на работа (ама временно, само докато трае ухажването - после кой-откъде е), да бъдат поставени на ключови постове, да могат да си клатят краката и да бъдат подсигурени за следващите 30 години.

И през цялото време се чуват високопарните приказки за чиста енергия, почтен бизнес, ползи за всички и други тинтири-минтири. Всички, на които в момента им е много интересно и вкусно, и приемат подаръците с радост, но главно тези, които наблюдават безучастно тази любовна сцена, този акт на взаимно привличане, им предстои разтърсващият момент на развръзката. Тогава ще им стане безпощадно ясно, че ухажването неусетно е преминало в прелъстяване и всички са яли, пили и веселили за тяхна сметка. Битият – бит ...

Представяме ви прелъстителя - това е малката българска фирма „Добротич уинд“,

основана през 2009 г. от Катина Йорданова, родом от Вълчи дол. Нейната история е също стара, колкото света, но противно на това, което светът помни, тук прелъстителката е жена, която прелъстява мъжа и го оставя унижен, страдащ и решен да отмъсти. Катина Йорданова има на кръста си повече мъжки „скалпове“, отколкото могат да се похвалят най- успешните златотърсачки.

Добротич уинд е празна фирма – от основаването й през юли 2009 г. това е фирма- опаковка – празна като кашон. Точно като своята собственичка, фирмата търси спонсор и достатъчно печеливш проект, който да „обязди“. Шефката е разкрепостена жена, която обича секса - дотолкова, че още от началото го взема на въоръжение и го превръща в оръжие и бизнес инструмент, а придобивките, които той й носи, подрежда в бизнес план и стратегия, на които се посвещава. Младостта на Катина не преминава напразно, след като е натрупала известен „физически“ опит, тя се ориентира към Слънчев бряг, където бързо става известна с уменията си, но и веднага се ориентира към бизнес - продава сухо мляко, завърта главата (и не само) на собственик на склад на едро за храни и напитки за заведенията, а след известно време и натрупване на капитал се насочва към столицата, където мащабите са други. През 2006 г. става съдружник с 50% от капитала във фирма за търговия с мебели „Карло Даниели“ и нейн изпълнителен директор. През следващите две години бизнесът тръгва нагоре – това са години на възход на търговията, което означава много добри постъпления. Фирмата е с пълни складове и големи обороти. Към този момент Катина има мъж до себе си, който има голям магазин за обзавеждане на дома, който получава щедро на консигнация от мебелите на „Карло Даниели“. Фирмата е доставчик на едро на големи мебелни магазини – отново на консигнация – т.е. плащане след продажба. Катина живее като принцеса. Купува магазини, апартаменти, щедро дава стока напред. Тя харчи нашироко и прави щедри подаръци директно от складовете на фирмата, купува ултраскъпо AUDI R8 с месечна лизингова вноска от над 4 хиляди лева.

За морала в бизнеса

През първите две години съдружникът и партньорите й не се усъмняват, че нещо във финансите на дружеството не е наред. Все пак по някое време им прави впечатление, че уж търговията върви “на шест“, а във фирмата трябва непрекъснато да се наливат пари. И един ден решават да проверят. След няколко конфиденциални проверки и засичане на информация, те неочаквано влизат в офиса и прибират цялата налична документация. Започват подробни проверки и ревизия и установяват безотговорно управление и огромни липси. Оказва се, че г-жа директорката е плащала с пари на фирмата разходите на роднините си, изплащала си е допълнителни „мениджърски“ пари с хиляди, купила е лично за себе си недвижими имоти, плащала е телефоните на роднините си, водила е суперлуксозен живот за сметка на фирмата... Компанията се оказва с несъбрани вземания от раздадена стока на консигнация в размер на милиони и в същото време с огромни задължения дори с по-голям размер. Съдружниците са втрещени от разхищаването на средствата на фирмата и от хаоса в документацията, но едновременно с това са в шок от прилежно водената от Катина Йорданова черна каса, която им показва, че госпожата ги е завлякла с милион и отгоре. Установяват скандални покупки и харчове като например цял контейнер с луксозни мебели, изпратен за Дубай (където Катина по-късно се подвизава) за сметка на фирма „Карло Даниели“, както и подарък за сватбата на нейна приятелка на стойност над 20 хиляди лева – естествено пак луксозни мебели, заминали към получателката директно от складовете на компанията и разбира се неплатени. Въпреки, че е преустановен достъпът на Катина Йорданова до фирмени средства, документи и стоки, към този момент тя все още се води формално собственик на 50% от компанията. Следват дълги преговори и корепонденция, в които Катина се опитва да получи стойността на своя дял в „така успешното“ дружество с нараснала стойност, докато се прави на „ударена“ за фрапиращите злоупотреби и отклоняване на средства. Лизингът на ултраскъпото AUDI R8 от над 4 хиляди лева месечно, продължава да се изплаща от средствата на компанията и след позорното напускане на госпожа Йорданова. Тя дори не предоставя колата в края на лизинговия договор и се налага да я обявят за открадната.

Някъде по това време Катина Йорданова се свързва с Николай Ялъмов, който е инсталирал 2 ветрогенератора в Габровско и е преминал успешно през всички процедури по издаване на комплексни разрешителни. По някаква неизвестна за нас, но, познавайки таланта на Катина Йорданова, лесно обяснима причина, той запознава Катина Йорданова с бизнес схемата за строеж на ветрогенератори, начина за преминаване на процедурите и възможната печалба от този бизнес.

Позеленяване

На 14 юли 2009 г. Катина Йорданова регистрира компанията „Добротич уинд“ с предмет на дейност „Производство на електроенергия от възобновяеми енергийни източници...

А малко след това тя поръчва скъпо проучване на варненската фирма „Инеа консултинг“ - консултантска фирма по възобновяеми енергийни проекти с централен офис във Варна (за това и финансовото състояние на „Добротич уинд“ - в отделна статия) – всичко това с пари на компанията „Карло Даниели“.

Тогавашните партньори на Катина от „Карло Даниели“ твърдят, че Катина е била наясно с факта, че няма бъдеще във фирмата и е подготвила следващия си бизнес ход за сметка на бъдещите си бивши партньори. Фирмата "Добротич уинд" и скъпото проучване за проект на вятърен парк са пплатени от Катина с чужди пари. 

Морал и почтеност в действие

Когато тя е отстранена от длъжността си на управляващ директор на компанията „Карло Даниели“ и финансовите й потоци драстично намаляват, Катина решава да си набави средства по всякакъв начин и се връща към това, което умее най-добре - да прелъстява - наред и безугледно, стига да има полза то това. Всичко, което й хрумва е, че фирмата има несъбрани суми от дадени от нея мебели на консигнация и различни други вземания и се заема да ги събира, за да се финансира. Прави пълномощно на сочения за актуален към момента „любовник“ с името Недялко Недялков и го изпраща да прибере суми от „длъжници“ по нейна преценка. Попада на контрагент, който вече се е издължил на бившия й партньор в живота, възприеман като част от компанията, и „длъжникът“ отказва да плати повторно. Тогава Катина му праща биячи, които го тормозят, унижават, разбиват колата му, отнемат му документи - нещо, което той ще запомни за цял живот. А той не е единствен. Броячът се върти и навърта...
Животът на Катина продължава на различни екзотични дестинации за скучаещи милионери. Тук никой не се наема да преброи леглата и сърцата, през които е минала, дори разказват, че рядко й е нужно дори легло. „Мъжемелачка“ е може би думата, която по-точно описва безскрупулното използване на женската анатомия за користни цели,  от скука или просто за спорта. Нищо лично - просто бизнес.

Няколко брака, с подходящо състоятелни мъже и още едно дете по-късно, днес Катина Йорданова е съсобственик във фирма „Добротич уинд“. През август 2021г. 35% дял във фирмата купува фондът CWP EUROPE / СИ ДАБЪЛ Ю ПИ ЮРЪП, а през ноември 2022 г. същият фонд намира тази фирма за подходящ „ухажор“ на общините Вълчи дол и Ветрино и делът му нараства на 70%. Което повдига въпроси...

Катина Йорданова изкупува през последните 10 години земите на своите съселяни на безценица, готвейки широко рекламирания от в. Капитал и редица медии проект на най-големия ветропарк на Балканите, който ще се изгради върху нейни и на семейството й имоти, за което ще получава наем от фирмата, в която има дял от 30%, за цялото време на експлоатация на вятърния парк. През цялото време от създаването си фирмата „Добротич уинд“ има 1 служител, никаква дейност, никаква печалба, а за няколко години дори спира дейността си. Това е фирма, която твърди, че ще строи зеленото бъдеще на две общини, която обаче спира дейност, когато насреща няма печалба. Виждаме как от 14 години тази куха фирма няма сложени две тухли, една върху друга. Повече за финансовото състояние на фирмата, която иска да построи ветропарк за милиард и двеста милиона лева – в отделна статия.
Остава да гадаем дали тази бизнес схема е била начертана на салфетка от онзи бизнесмен с двете перки в Габровско, както някога Европа е била лежерно разделена между Сталин и Чърчил...

Когато оставяш врагове след себе си

Днес общините Вълчи дол и Ветрино са обект на мокрите бизнес-сънища на Катина. Днес тя не иска да е в центъра на събитията, но по една или друга причина преживява един от най-унизителните периоди в живота си. Схемите й са разкрити, животът й е на показ, преследват я с документи мъже, през чийто легла и мъжко достойнство е минала. Почти всеки участващ в схемите и в проектите на тази жена с голяма вероятност е бил жертва на сексуална схема, като основното оръжие е сексът, при който тя е очарована от мъжа, издига го до невиждани висоти, а след това го изнудва пред семейството му или го ползва за куче-касичка. Всички свидетели, с които разговаряхме за това непочтено бизнес минало на Катина, разказват за използването на секса като оръжие, което оставя след себе си унизени мъже, които до ден -днешен мислят за лична вендета, за непочтени бизнес-практики, които не дават никакво основание на тази жена да говори за морал, за чисти подбуди и чисти намерения, след всичко, което свидетелстваха за нея.

Тази история ни напомня за българската Мата Хари, която не е имала друга кауза, освен лично облагодетелстване. За Катина свидетелсват, че е хищна по природа, социопат, който не изпитва емпатия и гледа на хората само като на възможност за лично обогатяване, без да си дава сметка какво им причинява, когато минава през тях в преследване на бизнес целите си. Тя е способна да лъже, без да й „мигне окото“, както и да "оправи" някого  в тоалетната на дискотека. Това са изводите, които налагат запознаването със свидетелствата, документите и разказите на хората, през които тя е минала в живота си на бизнес-жена. 

Това е партньорът, с когото CWP EUROPE / СИ ДАБЪЛ Ю ПИ ЮРЪП ще гради свелото и зелено бъдеще на общините Вълчи дол и Ветрино. Това са бизнес практиките на Катина Йорданова.

Днес по всичко изглежда, че всичките тези усилия, надеждите й да заживее осигурен и спокоен живот удрят на камък - след толкова „близки срещи“ в Слънчев бряг, Търново, София, Марбея, Германия, Дубай, Сейшелите ... се надяваме поне да се е забавлявала.

Защо разказваме всичко това...
Първо, за всичко това разполагаме със сигнали, лични свидетелства и огромно количество документи, които ни предоставиха участници и свидетели в тази история - предимно мъже, като няколко от тях са изключително амбицирани за лична вендета.

Защото жаждата на Катина да печели на всяка цена днес минава през две общини, през живота и съдбите на хората от родното й място, въпреки протестите им и категоричното им нежелание да линеят в индустриална пустиня. Тази амбиция минава през създаденото, построеното, за да го разруши. Но това не интересува Катина и пратньорите й. Те са тук за парите! Нищо лично - просто бизнес.

Но причината да ви разкажем всичко това е показателна за това какъв бизнес партньор си е избрал фондът CWP EUROPE / СИ ДАБЪЛ Ю ПИ ЮРЪП, който лъсва в поне две разследвания за смущаваща близост до властта в България и Сърбия, както и съмнения за конфрикт на интереси и непозволена държавна помощ – всичко това ще намерите в отделен материал. Точно този „инвеститор“ говори за почтеност в бизнеса, спазване на правилата, чистота... УАУ!...

 

Източник - saprotivata.bg

Споделете с приятелите си

Коментари

Има 0 коментара за статията

Напишете коментар

За да добавяте коментари е необходимо да се впишете в системата
ВХОД