МИЛЕН ГЕОРГИЕВ и КОАЛИЦИЯТА НА КЕЛЕПИРА

Помислете, защо им е на хора, които нямат нищо общо с общината, да са в местната власт? На чии интереси служат?

Хора, няма скука! Представлението започна и ние сме на първия ред. Постановката е такава, че актьорите ще се раздават като за последно. Сюжетът ще се разгръща постепенно, а ние ще ви снабдяваме с най-горещите новини! Ще има циркови номера и лупинги, които спират дъха...

АКТЬОРИТЕ СЕ РАЗДАВАТ КАТО ЗА ПОСЛЕДНО,

ЗАЩОТО ИМ ПРЕРАЗГЛЕЖДАМЕ ТРУДОВИТЕ ДОГОВОРИ

Едно представление е добро, ако ни накара да се замислим и ни направи по-мъдри. А това е многообещаващо. Така или иначе го плащаме – поне да имаме някаква полза от целия масраф. Добре е да знаем, че ние назначаваме актьорите, ние плащаме за сградата, за сцената и декорите. Дори на режисьорите плащаме заплатата, нищо че не ги виждаме. Продуцентите също са ясни – фирменото им лого се вижда отдалече. И не сме длъжни да им вземем продукцията – може спокойно да ги изпратим да вървят да берат лайка. Както и всекиго, който не е изиграл съвестно ролята си, няма добри резултати и не е добавил стойност. В нашия живот – не този на филанкишията – нашия живот!

ВРЕМЕ Е ДА ПРЕРАЗГЛЕДАМЕ ТРУДОВИТЕ ИМ ДОГОВОРИ.

ОБАЧЕ ПЪРВО ЩЕ ИЗГЛЕДАМЕ ШОУТО. А ТО ВЕЧЕ ЗАПОЧНА! ОЩЕ ОТСЕГА СЕ ПЪНАТ, ЕЙ

Даниела Николова – досегашната председателка на Общинския съвет в община Ветрино, не е номинирана от партията, която я е издигнала на предишните избори. Това, уважаеми, означава, че тя или трябва да намери някого, за когото да се закачи, или остава извън борда на властта за следващия мандат и отива право в Бюрото за безработни. Не й се ходи там – намерила е към кого да се присламчи – Милен Георгиев, наричан шеговито Човека келепир, е обявил, че създава широка коалиция за изборите и Николова вече му ляга за дузпа. Вече два пъти го спасява от резила да му бъдат зададени въпроси от жители на общината. А на последното заседание се метнала като Матросов на амбразурата, защото вече е прочела въпросите и знае, че срамът ще е голям за Милен Георгиев. Ей такива дребни неща искат да знаят жителите от Миленчо: „Вярно ли е, че като кмет на с. Доброплодно сте заключили читалището и сте забранили достъпа на жителите до него? Моля, уточнете по каква причина и за какъв период. Моля да изброите какво направихте за жителите на с. Доброплодно като кмет, като изключим един паметник, финансиран отвън – от Тракийското дружество – Варна. Има сведения от арендатори, че сте събирали по 0,50 лв. от декар обработвана земя. Засега няма основания за съмнение в достоверността на тези сведения. Моля да покажете писмено какъв е размерът на събраната сума, за какъв период от време и как точно са разходвани парите. Колко пъти сте ходили на „обучения“ като общински съветник на общински разноски по време на ковид кризата, или за периода от месец март 2020 до 2022 г.? Посочете конкретния си принос за развитието на община Ветрино във вид на конкретни действия, кампании, факти и резултати. Съставете списък с резултати от Вашата работа в лично качество, независимо като какъв сте пребивавали в общинската власт и от коя политическа сила. Посочете това, което сте направили като кмет или като общински съветник за цялото Ви пребиваване във властта – нещо, което е видно с просто око и е полезно за жителите на общината, но също така е и доказуемо. С какво ще бъде запомнен Вашият престой във властта, освен с това, че много искате да има перки? От коя партия ще се кандидатирате този път?“

На тези въпроси, казала шефката на ОбС Даниела Николова, Милен можел да отговори само ако поиска, щото не бил длъжен. А той доволен потвърдил, че щял да ги разгледа и евентуално да прецени дали... А, и да не го снимали. Сигурно защото не е бил с новия костюм от „Добротич уинд“.

Ами ако Миленчо е свестен човек и няма какво да крие – да вземе да отговори, викаме ние... Ама да не лъже, че лошо... Щото то всичко се знае, нали знаете...

А СЕГА ДА СЪБЕРЕМ 2 И 2...

ФАКТ: Милен Георгиев няма собственост в община Ветрино. Той не живее тук, защото не намира Ветрино за добро място за живеене. Продал е всичко през 2016 г. Защо се натиска толкоз да стопанисва място, в което няма един пирон и една тухла? Да отговаряме ли на този въпрос? Отговорът е ясен, не ли? Той е известен сред хората, особено в селата. Милен е винаги наблизо, където има някаква изгода. Помислете, защо им е на хора, които нямат нищо общо с общината, да са в местната власт? На чии интереси служат?

ИМА ЛИ ПО-ЗАИНТЕРЕСОВАН ДА СЕ ЖИВЕЕ ПО-ДОБРЕ ВЪВ ВЕТРИНО

ОТ МЕСТНИЯ ЧОВЕК, КОЙТО ИМА СОБСТВЕНОСТ, БИЗНЕС ИЛИ

ЖИВЕЕ ТУК ЗАЕДНО СЪС СЕМЕЙСТВОТО СИ

ФАКТ: Милен Георгиев е най-големият защитник на перките в общината и същевременно най-яростният противник на мнението на повече от една трета от нейните жители, които направиха подписка и изискаха от общинарите да гласуват мораториум против ветрогенератори във Ветрино. Двамцата с кмета на Белоградец са в дует. ЗАЩО? Чии интереси защитават? Този мораториум падна в съда, но той все още изразява категоричното мнение на жителите против перките!

ФАКТ: В началото на юли „Добротич уинд“ написа в писмо до ОбС, че замразява проекта си за перки във Ветрино, защото този Общински съвет не подкрепя проекта. Ако имало друг Общински съвет, щели да се върнат на бял кон. Да пази Бог...

ФАКТ: Миленчо е оставил лъскавата си кола вкъщи и обикаля селата със старичък сив опел, да не дразни избирателите. Застава пред магазина и черпи жителите: „Ела да те видя, какво ще пиеш, я кажи сега... чакай аз да ти кажа...“ С чии пари черпи?

Задачка-закачка: Кой плаща предизборното представление на Милен-Георгиевата коалиция? А така, правилно питате – дали не е „Добротич уинд“? Злите езици разказват, че 200 хиляди лева са му приготвени от перкаджиите. И той ги подхарчи. Във фейсбук лъсна със снимка от професионален фотограф, даже имаше грим – като за избори (те за избори всички се гримират...). Купил си е скъп костюм и веднага е решил да се покаже. Къде – във вестник „24 часа“, да разкаже колко глупав е ОбС на Ветрино да се вслуша в мнението на жителите си и да не го отхвърля с лека ръка, а да потърси начини и резерви да спази закона, но и да уважи мнението им. Само да кажем, че такава статия в „24 часа“ струва между 300 и 500 евро. Питахме и хората си казаха.

Човекът – сменил толкова партии само и само да е в местната власт, човекът, известен с това, че е винаги близо до парите и до далаверата, не е забелязан нито веднъж да участва в доброволна акция, да направи нещо безплатно и общественополезно. Просто Миленчо.

Споделете с приятелите си

Коментари

Има 0 коментара за статията

Напишете коментар

За да добавяте коментари е необходимо да се впишете в системата
ВХОД