Школа „Български юнак“ връща мъжкия дух на българина   

Обучаващите се в школата ще изградят необходимата им физическа и медицинска подготовка.


Човекът е адаптивен. Налагало му се е да преодолява всевъзможни трудности, за да оцелее. Нашите предци са се справяли в среда на хищници и без оръжията на цивилизацията. Едва ли някой е предполагал обаче, че ще дойде време, когато хората ще се превърнат в консуматори?! Ние се обграждаме с вещи, за да улесняваме все повече живота си. Но за да бъдем силни, трябва да се учим не на комфорт, а на дисциплина.

Школа „Български юнак“ ще провежда обучения за екстремни и кризисни ситуации, пред които е изправен съвременният човек. На българите се удава възможност да придобият безценни знания и умения за справяне при всякакви ситуации, като пандемия, затваряне под карантина, ограничения на движенията, масови бедствия, земетресения, наводнения, справяне при прекъснато електроснабдяване, водоснабдяване и комуникации, и като цяло да са подготвени за времена на масова психоза, истерия и мародерстване. Целта на обученията е обикновеният човек да излезе от ролята си на жертва и да се научи да планира дори в безизходни на пръв поглед ситуации. Ще бъдат разиграни и по-сложни сценарии като въоръжен конфликт, гражданска война и погледнато в още по-голям мащаб, когато друга страна нападне България. 

Обучаващите се в школата ще изградят необходимата им физическа и медицинска подготовка. Те ще се научат на самоотбрана, отбрана на дома и имуществото, оцеляване в градска среда и в дивата природа, осигуряване на храна и вода, палене на огън, организиране на лагер бивак, както е при специалните части. Но индивидуално задължение на всеки един е да поддържа физическата си форма!

В момента нивото е потресаващо слабо дори на лейтенантите, излизащи от курсантската школа на Българската армия, а тяхната подготовка е от времето на 60-те и 70-те години на миналия век. Практическият опит в реална боева обстановка на нашите войници и военизирани групи, които излизат на мисии в чужбина, засега поддържа жив армейския дух на българина, но за съжаление, сложен под чужд флаг.

И след като държавата ни се отказа да създава кадри, цивилното население ще трябва да бъде подготвено. В по-лоши времена, когато сме нямали собствена държава, а завоевателят е беснял над бащино ни огнище, се появява образът на българския юнак – избавител от тиранията, роден в песните на народния епос. 

Идва време, когато елитът на нацията ни ще бъде съставен от обучени и калени в трудни условия юнаци! 

И сега в школата за истински мъже легендата оживява! Юнак може да стане всеки, който се запише. 

Играйте играта на живо! Следете повече информация за началото на програмата във фейсбук страницата „Български юнак“.

 

Споделете с приятелите си

Коментари

Има 0 коментара за статията

Напишете коментар

За да добавяте коментари е необходимо да се впишете в системата
ВХОД