Зелена сделка или зелено робство

Управляващите се интересуват от всичко, но не и от екология и по-добър живот за обикновения човек.

През последните години много активно се тръби по всички медии за промените в климата и нужните мерки, които трябва да вземем. Твърди се, че парниковите газове предизвикват глобално затопляне, което ще промени климата на Земята, ще разтопи ледовете и ще залее една част от света. Доколко е вярно всичко това, не мога да коментирам, защото не съм експерт в областта и всичко написано ще бъде просто упражнение и догадки, а не безспорни факти, с които да занимавам читателя. Има обаче неща, които знам на 100%, и те ме карат да твърдя това, което ще напиша. Знам, че управляващите се интересуват от всичко, но не и от екология и по-добър живот за обикновения човек. Защо го знам това, ще ви обясня подробно и вие сами ще си извадите собствени заключения. 

Да предположим, че наистина управляващите искат да направят нещо, с което да променят климата и да направят света по-екологичен. Да видим кои са най-добрите стъпки в тази посока и дали тях предприемат управляващите, или правят коренно различно нещо. Първо е важно да знаем откъде идват парите за тази промяна. Казват, че като проследим пътя на парите, ще разберем и за какво се борят хората. Парите за зелената сделка идват от обикновените хора. Събраните пари от данъци, държавни облигации, от печатането на парите, което отново се заплаща от редовия човек, служат за финансиране на тази дейност. Следвайки тази логика, то щом парите са на хората, би следвало да се направи така, че токът за обикновения човек да стане почти безплатен. Такива са правилата на икономиката – ако някой вложи средства, то той трябва да очаква някакво подобрение за себе си и предимно по-ниска цена на консуматива, в този случай на тока. Знаем, че властимащите са хора, които могат да свържат две плюс две и са наясно, че електропреносната мрежа само оскъпява преноса на електроенергия, защото има големи инвестиции в нея – загубите в преноса са огромни, трябва да се изграждат и поддържат стълбове, подстанции, трансформатори, да се отчуждават терени за тях и още куп разправии, които ако могат да се избегнат, би било много добре. Когато се помисли логично, се вижда, че най-удачният начин за поставяне на соларни панели е на покривните пространства на сградите, на паркингите, пътната мрежа, промишлените площи и всички места, които вече са заети от цивилизацията. Така няма да има нужда да се унищожават плодородни земи, да се изсичат дървета и така да се отнема от пространството на хората и дивата природа. Другата печалба от този подход ще е, че няма да се променя електропреносната мрежа, защото токът ще отива директно в жилищните сгради и това много ще облекчи електроразпределението в големите градове, защото съвременните хора черпят все повече и повече ток и консумацията на едно домакинство постоянно се увеличава. Това изисква промяна на цялата електрическа мрежа, изграждане на нови трафопостове и нови далекопроводи, като всичко това оскъпява сметката за ток на крайния потребител, защото винаги цената я плаща той. Или проектирането и изграждането на възобновяеми енергоизточници в самите населени места и промишлени зони би било в пъти по-евтино за нас като потребители на електроенергия. 

Защо тогава не се прилага този подход? Причината е много проста. Управляващите са свикнали да държат хората на хранилка и да ги правят абонати. Те обичат да изграждат бизнеси, които да принуждават хората да им плащат всеки месец, и така ги държат в зависимост. Виждаме, че в последните години искат да направят всичко на абонамент и така да вземат всички пари на обикновения човек, да го лишат от собственост и възможност да взема сам решения за своята съдба. В робовладелския строй са му отнемали директно свободата, във феодалния е било по-хитро, защото той е нямал собственост и за да може да си изкара прехраната, е работил на феодала, за което е получавал жълти стотинки. В днешно време тази роля на зависимост я играе абонаментът. Хората живеят в градовете и не могат да си доставят нито храна, нито вода, нито ток и това ги прави зависими от доставчика на тези услуги. Вече виждаме моделите на социална изолация, когато ти изтрият акаунта на социалната мрежа и спираш да си общуваш по познатия начин. Това е първата стъпка на социална изолация, втората е, че няма да могат да те наемат и да ти плащат, защото всичко ще премине към дигитални пари, и последната е, че ще ти регулират тока, водата и храната и ти ще бъдеш принуден да направиш всичко, което се изисква от теб само и само да не се стигне дотам. С навлизането на дигиталните пари ще се вижда точно колко пари изкарваме, колко харчим и колко имаме спестени, и ако случайно тези числа се променят в полза на обикновения човек, то веднага цените на тези жизнено необходими услуги ще се променят и ние отново ще се налага да работим за насъщния и да бъдем много дисциплинирани. Или изводът е, че управляващите не гонят зелената енергия с цел да променят света и да направят така, че ние и те да живеем в по-добър свят, а създават ново ниво на зависимост при променящия се световен ред, защото самите те няма да имат достъп до евтините ресурси на държави, от които са ги грабили до този момент. Това изисква нов източник за производство на енергия, с който да могат да вземат нашите пари и – забележете – този източник ще го платим ние, и то не само с парите, които ще се дадат за изграждане на ветро- и соларни паркове, а и ще отнеме нови територии от нас. Това още повече ще ограничи възможностите ни за бъдещо развитие, защото без територия няма възможност да се развиват никакви предприемачески инициативи, които да са вън от досегашната система. Стъпка по стъпка хората ще бъдат набутвани в градове – гета, а обширните плодородни територии ще бъдат завзети от едрия капитал и управляващите. Ние и нашите деца няма да бъдем нищо по-различно от работен добитък, който ще бъде принуден да върши работата, която му наложат, защото иначе няма да може да си плати абонаментите, които са му създали управляващите. Помислете си само какъв парадокс – да бъдем мачкани, поробвани и бавно унищожавани със силата на средствата, които сме дали ние, и това минава по подмолен и нечестен начин като така наречената зелена сделка. 

Това е и причината с такава ярост да се опитват постоянно да унищожават хората, които са против този пъклен план и имат желание да запазят своето населено място, за да го направят наистина по-добро за живот, и които по силата на сега съществуващия закон са успели да направят така, че да не могат да бъдат изселени. Цялата медийна и държавна машина се изсипва да упражни натиск и да ги смачка, и тук е важно да осъзнаем, че няма повече накъде да отстъпваме. Досега сме си мислили, че като сведем глава, ще мине време и все нещо ще се случи, за да премахне гнета, но в новия свят на развити технологии това няма да бъде временно, а ще стане постоянно явление. Затова е нужно да обединим усилия и да спрем този пъклен план за отнемането на свободата на обикновения човек. Включвайте се към всички действия, които се предприемат от хората, които се борят срещу този геноцид!

Присъединете се към нашата общност в Telegram ТУК

Споделете с приятелите си

Коментари

Има 0 коментара за статията

Напишете коментар

За да добавяте коментари е необходимо да се впишете в системата
ВХОД