В Исторически парк знаем тайната на вкусната храна

Важни са и най-стойностните страни на храненето – радостта и удоволствието, които извличаме от него.

Храната определено заема съществено място в по-голямата част от живота ни. Усилие и енергия отиват в купуването, в приготвянето, в сервирането, в храненето, в грижата за физическата и социалната среда, в която се храним. Всички тези дейности включват поведение и избори, към които можем да насочим вниманието си. Можем да разгледаме и качеството на храната, която ядем, как е отгледана или произведена, откъде идва и какво има в нея. Да сме съзнателни колко, кога и къде говорим за храна и за хранене.

Важни са и най-стойностните страни на храненето – радостта и удоволствието, които извличаме от него, преживяването от начина, по който изглежда вкусната и питателна храна, от аромата, вкуса и не на последно място – къде я консумираме. Радостта да споделиш вкусна храна с близки и приятели, е едно от най-основните човешки измерения на живота.

Едно такова място е Исторически парк, чудно кътче, където знаем тайната на вкусната храна. За хората, които обичат да експериментират, предлагаме добре познатата мусака, „скрита“ между две хрупкави корички. Да, няма грешка. Вкусните картофи, премесени със ситно накълцано свежо месо, объркани с хрупкав лук и овкусени със симфония от подправки, могат да се опитат под интересното име „Лижка баница“.

За ценителите на сладкото баница с маджун и ябълки е идеалното здравословно решение. Освен че е много вкусна и различна, сладостта в баницата идва от маджуна (петмез, рачел). Този естествен подсладител е познат по нашите земи много преди да започнем да използваме захарта. Маджунът се добива от корените на захарното цвекло, което съдържа много желязо, витамини, минерали и антиоксиданти.

Ако предизвикахме вашето любопитство и искате да изкушите вкусовите си рецептори в приятна компания на красиво място, заповядайте да се насладите на многообразието от солени баници и да се чудите коя сладка баница да изберете за десерт. Цените за вход – и те са неустоими. До 1 май 2024 г. всички посетители могат да си закупят билети за вход с 50% отстъпка. За възрастни – 25 лева; за деца, пенсионери и посетители с ТЕЛК – 12,50 лева; а за мама, татко и децата до 18-годишна възраст – семеен билет от 52,50 лева.

Присъединете се към нашата общност в Telegram ТУК

Споделете с приятелите си

Коментари

Има 0 коментара за статията

Напишете коментар

За да добавяте коментари е необходимо да се впишете в системата
ВХОД