Опълченците на Исторически парк

Дълги години ни беше внушавано, че от българина нищо не става.

Още със създаването на Исторически парк срещу него беше подета страховита кампания. Внушенията валяха едно след друго, като началното беше, че проектът е пирамида и е подвел инвеститори, като им е обещана гарантирана печалба, а самите те са хора, които от алчност и глупост са решили да вложат пари. Така години беше убивана една идея, която е уникална по своя замисъл и изпълнение в целия свят. 

Исторически парк е явление без аналог в световната история. Замислен и осъществен е като пример за човешката сила и обединение. Той показва силата, която се крие в обединението на много българи, и това е нещо, което направо побърква нарочилите се за новата „аристокрация“ в България. Дълги години ни беше внушавано, че от българина нищо не става, че хората са глупави, няма отдадени ръководители и тук нищо добро не може да се случи, но всъщност именно паркът е най-впечатляващото нещо, което се е случило в страната ни за последните 35 години. Това е триумфът на обикновения българин, воден само и единствено от мисълта за своята Родина и подаващ ръка на стотици свои събратя. И резултатът от това е вдъхновяващ и постоянно развиващ се проект, който безспирно удивлява българи и чужденци. Чудо, което никой наблюдаващ не може да си представи как е сътворено, а това прави постигнатото още по-велико. На дело се доказа изключителността на нашия народ и неговата възможност да твори чудеса. 

И именно тук е големият удар за българския елит, който беше буквално съкрушен от случилото се. Първо, беше разбит на пух и прах митът за „специалността“ на група хора, които правеха жалки опити да управляват в последните 35 години. Благодарение на хубавите автомобили, скъпите къщи в чужбина, многобройните екскурзии и скъпите играчки, на които се радваха, те имаха усещане, че са специални. Гледаха на обикновения народ като на друго качество хора и постоянно се мъчеха да се разграничават от тях, въпреки че цялата им власт, богатство и причината някой на Запад да говори с тях беше именно сътвореното от този народ в предходните 45 години. Второ, те наистина мислеха, че разрухата на България се дължи на ниското качество на хората, а не на собствената им некадърност. 

Исторически парк счупи както камък чупи стъкло тези техни заблуди. Неговата красота и величие кара всеки от този вид да се гърчи като човек, който изпитва огромна болка. Всъщност това е и причината да не искат да го посещават. Неговият мащаб и спиращото дъха изпълнение ги убива и те не могат да стоят вътре повече от няколко минути. Лично аз бях свидетел на посещението на смятащ се за висшестоящ в България човек, който е дясна ръка на дългогодишен ръководител на държавата. Още с влизането в парка лицето му се изкриви. Той не ходеше, а тичаше по алеите, за да може болката да свърши по-бързо. След това го разходих из селото, а там имах чувството, че разхождам труп. Беше се отпуснал и предал на седалката на автомобила. После шофьорът му го отведе оттук и попитах жената, която го беше довела, как е видял сътвореното от нас (това беше през ноември 2019 г., или още съвсем в началото). Тя само ми каза: „Ти го скопи. Той си мислеше, че е голяма работа, но като видя какво е направено тук, вече знае, че е нищо“. В годините този човек не искаше и да чува за това място, защото то му причиняваше само болка. Подобно на Шифър в едноименния филм „Матрицата“ искаше да забрави всичко това и да си живее в заблудата, в която си е съществувал дотогава. 

Този човек е представителна извадка за целия им вид. Превзети, арогантни, самовлюбени и в същото време хора без никакви качества, освен пълната им безгръбначност и адаптивност. Използвайки подкрепата от западните си съюзници и при липсата на български ръководители, те дълги години унищожаваха народа ни, който, достигнал ръба на изчезването си, сътвори своята лебедова песен и изгради Исторически парк като символ на свободата и невероятните възможности на нашия народ. Самото му съществуване ги убива всеки миг и те направиха невъзможното до този момент, за да го унищожат, като най-важното за тях беше не да съборят физически обекта (въпреки че вече това е тяхното желание), а да унищожат вярата в него, защото тя даваше сила на народа да се бори и да знае, че може да успее. И направиха една петгодишна кампания, в която вменяваха на българския народ, че паркът е построен като измама и именно този народ е бил излъган от ръководителите му. С този си план те се опитваха да подмамят някои от участниците в изграждането му, като търсеха най-слабите или провинилите се, за да може чрез тях да изградят тази лъжовна концепция и да кажат: Видяхте ли, не е направено от силния дух на българина, а от алчността и хитростта на определен злодей. Така и възникна теорията за „пирамидата“ Исторически парк, където много хора са били подведени да дадат парите си за огромни печалби, а това не се е случило. Първо, така унищожават порива на хората да се включат в сътворяването на това чудо, като го принизяват само до желанието им за печалба, и второ, успяват да изградят една легенда за пошлостта на причината за неговото изграждане. Така и обектът, и хората, които са го изградили, губят своето символно значение и масите отново ще бъдат подчинени. 

Внушенията бяха много и безспирни. Първо се започна, че парите са откраднати и паркът няма да се построи, после се внушаваше, че качеството е ниско, набира се частна армия, тормозят се хора и се перат руски или престъпни пари. Няма единна версия за това с какво са съгрешили хората, които работят по този проект, но в основата винаги се споменаваше, че е „пирамида“, която е ощетила своите акционери. Понеже това продължава вече много години и нанесе щети не само на обекта и хората, които са вложили пари в него, но и на целия български народ, защото вярата, която той трябваше да вдъхне в изтерзаните души на хората, беше унищожена, се стигна до решение, което сложи край на тези клевети. 

На 24.03.2024 г. се организира събрание на акционерите на „Исторически парк“, за да се види дали има хора, които се чувстват подведени, и на база случилото се на това събрание да се вземе решение как да се продължи напред. На самото събрание се изказаха много хора, които заявиха, че са готови да подкрепят проекта и занапред и са наясно, че всичко е направено по най-добрия начин. Споделиха, че идеята им да инвестират винаги е била родолюбието, желанието да направят нещо за България, а не подтикът за печалба. Единодушно беше взето решение да се излъчат представители от страна на акционерите, които да съдят хората, които разпространяват клевети по техен адрес и за парка. Това събиране беше много важно, защото то показа на българския народ, че всичко, което се говори за Исторически парк, е една огромна лъжа и тя идва именно от тези, които правят така, че Родината ни е на път да изчезне. Няма как да има „пирамида“, ако хората, които са дали своите средства, са в единомислие и единодушно заявяват, че договорките са изпълнени. И накрая се оказа, че тези, които уж искат да „спасят“ инвеститорите, са същите, които искат да унищожат резултата от техния труд. Не може да имаш желание да помогнеш на някого, ако призоваваш да се разруши това, което той е сътворил, и оправданието ти за това е, че той е подведен. Абсурдността на твърденията на клеветниците начело с групата на олигарха Иво Прокопиев, представена от вестник „Капитал“, са разтърсващи човешкото съзнание. Обикновеният човек не може и да си представи, че са възможни такава наглост и безскрупулност у човешко същество, което да проектира такъв пъклен план, че да унищожи труда на хиляди и вярата на милиони. Ясно е, че тези хора не могат да се чувстват част от нашия народ, защото нашата вяра и култура изповядват съвсем различна ценностна система, свързана с честта, смелостта и доблестта. Истинският българин е борец и творец, клеветата и лъжата са били присъщи на южните ни съседи. За съжаление, през последните години наблюдаваме хора, които са се родили в нашата държава, но не принадлежат към нашата народност. 

С това събиране се сложи край на спекулациите, свързани с финансирането на този истински български проект, и сме сигурни, че зложелателите няма да спрат, а ще съчинят нови фантастични разкази и криминални романи по темата. Всеки нормално мислещ човек ще разбере, че който пише и подкрепя разпространението на такива клевети, е индивид, с когото не си заслужава да се общува. 

Ще завърша тези редове с една мъдрост: „Една пчела, ако лети над поле с изпражнения и на средата му има само едно цвете, то тя ще кацне там, а една муха, ако лети над поле с цветя и по средата му има само едно изпражнение, то тя ще кацне на него“.

Нека бъдем пчели и да търсим цветята, на които да кацаме. Добрите търсят добри хора и добра среда, а лошите накрая си намират това, което заслужават. Бог да пази България и нека подкрепяме хората, които творят чудеса!

Присъединете се към нашата общност в Telegram ТУК

Споделете с приятелите си

Коментари

Има 0 коментара за статията

Напишете коментар

За да добавяте коментари е необходимо да се впишете в системата
ВХОД