Виртуална разходка в Исторически парк за българчетата във Финландия

Да разгледат Исторически парк, макар и виртуално ... С най-голям интерес и любопитство българските ученици от училище „АБВ“ се превъплътиха в интерактивни пътешественици и се върнаха 10 000 години назад във времето!

Да разгледат Исторически парк, макар и виртуално – от тази възможност се възползваха българчетата, които живеят в Хелзинки, Финландия, и учат в българското училище „АБВ“.

Целта на съвместното сътрудничество между Исторически парк и училището в скандинавската страна е да допринесем децата, които са далеч от родината, да познават българските традиции, език, култура и история и да ги носят в сърцето си.

По време на виртуалната разходка учениците от училище „АБВ“ се превъплътиха в интерактивни пътешественици и се върнаха 10 000 години назад във времето.

С интерес и любопитство децата се докоснаха до историята по българските земи от епохата на халколита, неолита, тракийската епоха и Ранното средновековие. 

Благодарим на екипа на българското училище „АБВ“ начело с директорката Красимира Георгиева-Иванова. Надяваме се преживяването да е вдъхновило децата да опознаят българската история и при възможност да посетят Исторически парк на живо.

Присъединете се към нашата общност в Telegram ТУК

Споделете с приятелите си

Коментари

Има 0 коментара за статията

Напишете коментар

За да добавяте коментари е необходимо да се впишете в системата
ВХОД