Докосваща душата изложба на икони в Исторически парк

Събирането на тази колекция е отнело няколко години

През месец април в Исторически парк ще може да се насладите на спираща дъха изложба от икони, които са рисувани на Атон от докоснати от Бог монаси. Иконите са изключително редки, цената на всяка е десетки хиляди евро.

Самите монаси не получават пари за своята работа, заплащането отива към манастирите за поддръжка. Преди всяка икона те се причестяват и оставят божият промисъл да ръководи ръката им. Резултатите са впечатляващи. Някои от иконите са единствени по рода си и нямат аналог в света, а други са нарисувани по образец на чудотворни икони от Атон. Всяка една икона се прави по няколко месеца и събирането на тази колекция е отнело няколко години. Закупени са за различни църкви в региона и в един следващ момент ще бъдат поставени на местата, за които са предназначени, и никога повече няма да може да се видят наведнъж както сега.

Посещението на изложбата не струва повече пари от стандартния билет на Исторически парк, който пък е намален на 50% поради зимния сезон. Това прави задължително посещението през месец април. Всеки човек има нужда от храна за тялото, душата и духа. Нека му я дадем!

Присъединете се към нашата общност в Telegram ТУК

Споделете с приятелите си

Коментари

Има 0 коментара за статията

Напишете коментар

За да добавяте коментари е необходимо да се впишете в системата
ВХОД