Най-очакваното събитие за месец април! Авто-мото изложението „Ние сме България“ 

В последните 35 години ни учат, че е време да забравим нашите символи и да се подчиним на чужди.

Символите имат огромно значение в нашия живот. Те ни служат за събирателна на идеите, в които вярваме, и ни обединяват като общност. Хората можем да живеем поединично и да бъдем слаби, но дори най-силният от нас е в пъти по слаб от трима, обединени в система. Това е и причината да се събираме в сдружения, организации и държави. Именно държавата е най-висшата форма на обединение, която служи на народа. България е възникнала като държава на смелостта, доблестта, честността, равноправието и защитата на всеки неин жител. Ние никога не сме имали роби и винаги сме били отворени към всеки, споделящ подобни идеали, да стане член на нашата общност. Дълги години българите сме били символ на сила и справедливост, докато един ден сме забравили нашите изконни ценности и сме платили жестока цена.

Сега се намираме в преломен момент от съществуването на нашата народност и е време отново да си спомним за символите и тяхното значение. Само така можем да обединим усилия и да пазим посоката, която са ни задали нашите деди. 

В последните 35 години ни учат, че е време да забравим нашите символи и да се подчиним на чужди – европейските или евроатлантическите, но това са призиви на предатели и продажници. САЩ са интернационална империя, която зове за световна държавност, но в същото време децата там всяка сутрин, преди да влязат в училище, вдигат националния флаг на държавата и слушат националния химн. Орелът за тях е символ на правото им да управляват света по свой образ и подобие. Повече от ясно е, че те постоянно използват символа и знаят за неговата сила. Търговските марки също са наясно със силата на символа и чрез него изграждат подчинение у потребителите. Да носиш „маркова“ дреха, е престиж за по-голямата част от обществото. Това безспорно доказва мощта на символа и неговото значение за днешния човек.

Българските символи загубиха смисъл и постепенно паднаха до най-нежеланите. Медиите на Иво Прокопиев и тези, които са финансирани от фондация „Америка за България“, непрестанно ни внушават, че да обичаш родината си, е равно на това да си бавноразвиващ се идиот, който е комплексиран, алкохолик, татуиран престъпник и абсолютен примат. Хората, които се смятат за интелигенция, изцяло странят от българското и можем да видим, че във фейсбук, ако сложиш българския флаг на профилната си снимка – веднага си набеждаван за руски агент, а ако сложиш украинския – си най-големият българин, защото мислиш за евроатлантизма, а не за своя народ и своята родина. Постепенно българските символи бяха натикани в ъгъла, като най-ниското място беше отредено на православната ни вяра. 

Винаги когато идват тъмни времена, се появяват хора и организации, които се изправят срещу мрака. Исторически парк и хората, които живеят и се борят около него, създадоха една специална традиция, която върна българския символ на мястото, което му се полага. Много е важно в ежедневието ни да има повече българщина, която да буди добро и да вдъхновява хората. Затова организирахме инициатива, която стартира през 2020 г. и е свързана с превозните средства, които се движат по нашите и европейските пътища. Всичко започна с една задача, която дадох на известния автодизайнер Атанас Вилнер – да направи джип „Вранглер“ така, че да изглежда по възможно най-българския начин. Задачата беше трудна, но творецът се справи блестящо. В която и да е точка по света да се появеше тази кола, всеки щеше да знае, че тя принадлежи на обичащ Родината си българин. Така поставихме началото на автосъбитието „Ние сме България“, което вече има своето пето издание. На него се събират родолюбиви българи, които облепят своите превозни средства със символите на България и така насочват вниманието към най-важните за нас, българите, неща. Идеята е един ден по пътната мрежа на страната ни да има поне 100 000 автомобила, които да пътуват облепени с български символи и да напомнят на всеки, който ги види, че наше задължение като българи е да славим държавата си със своите дела, а не да я принизяваме. Сигурни сме, че дори само това ще превърне страната ни в най-желаната за посещение, защото всеки гражданин на света мечтае да посети място, където хората са единни и безумно обичат народа, към който принадлежат. Това ще подобри отношенията между шофьорите и културата на движение по пътя, защото всеки, който управлява превозно средство със символите на най-святото, Родината, ще бъде длъжен да спазва етика и поведение, а не да проявява най-лошите си черти. 

Автосъбитието се развива през годините и към него се стичат все повече хора от всички възрасти. Това, което предстои тази година, определено ще бъде най-впечатляващото от всички досега и за него са предвидени различни активности, така че посетителите да не бъдат просто наблюдатели, а активни участници. Едно от новите развлечения ще бъде пистата за детски автомобили, с които най-малките посетители ще могат да се научат на тайните на шофирането с детски електрически джипчета, които много наподобяват тези на големите. Така с времето ще могат по-лесно да разберат правилата на движението и да имат по-голям шанс да оцелеят в градската джунгла. 

За по-големите ще има възможност да изживеят приключение с високопроходими автомобили и електрически моторчета, с които да се разходят из дивата природа. Ще има много томболи, игри и награди, но най-важното нещо, което ще усетим на автосъбора, е българският дух, който се проявява, когато мнозина съмишленици се съберат на едно място. 

Автомобилното събитие „Ние сме България“ е задължително за всеки, който има и една българска клетка в тялото си. Тази година ще се проведе на 20-21 април във фестивалната зона до Исторически парк и ще бъде напълно безплатно. Ще има конкурс за най-сполучливо облепено превозно средство с големи награди и всеки посетител ще може да даде своя принос за това най-заслужилият да вземе голямата награда. Очакваме ви и нека заедно създадем една вдъхновяваща българска атмосфера!

Присъединете се към нашата общност в Telegram ТУК

Споделете с приятелите си

Коментари

Има 0 коментара за статията

Напишете коментар

За да добавяте коментари е необходимо да се впишете в системата
ВХОД