Пробуждането на един народ. Красотата на детския смях в Исторически парк

Тази ваканция много деца имаха възможността да се забавляват и без своите родители под надзора на опитни аниматори.

Няма дете, което да не очаква с трепетно вълнение ваканцията. Често пъти и те самите не знаят какво ще се случи, но просто по детски се потапят в своите мечти и фантазии за нещо различно. Най-лесно за възрастните е децата да се забавляват със станалите модерни в последните години компютърни игри. Но сякаш обществото се отърсва от дълбок сън, спомня си за важните неща при отглеждането и възпитанието на децата и съвременните технологии остават на заден план. На малките палавници трябва да им се покажат истински стойностните неща в живота – силата на приятелството, любовта към род и родина, богатото културно-историческо наследство по нашите земи, природните красоти на България.

Все повече родители, а и баби и дядовци си вземат отпуск през ваканцията на децата, за да ги заведат да разгледат историческите и природните забележителности из страната. Нашата родина е надарена от Бог с дивни гледки, сътворени от великия творец на чудесата. Свидетелства за славното ни минало срещаме едва ли не на всяка крачка.

Хубавото време и ароматите на пролетта превърнаха Исторически парк в притегателен център за деца и възрастни. Малки и големи се потопиха в нашето славно минало, умело водени от сладкодумни разказвачи, като възрастните с умиление си припомниха факти и събития, а малчуганите с широко отворени очи слушаха интересните разкази за своите предци. След запознаване с прекрасното място всички се отдаваха на игри и забавления. Децата влязоха като истински воини в славни битки, стреляха с лък, развъртяха камшик и усетиха удоволствието да се качат на гърба на коня. Възрастните с умиление наблюдаваха „подвизите“ на младите воини, осъзнали колко правилен избор са направили. Понеже атракциите не са само за деца, някои от възрастните също се връщаха назад в своето детство и с удоволствие се включваха в забавленията.

Тази ваканция много деца имаха възможността да се забавляват и без своите родители под надзора на опитни аниматори. Детските лагери в юртеното селище „Наедно“ им донесоха много радост, емоции и придобиване на нови знания и умения. Преди забавленията в Исторически парк малчуганите започваха поредния чуден ден с подреждане на стаите и физически упражнения. Новопридобитите умения – да оцеляват в гората, да палят огън, да засаждат и да се грижат за растения, им разкриха един различен свят.

Замисляли ли сте се защо децата така добре умеят да се забавляват, защо се смеят толкова много? Защо ние, порасналите, загубихме смеха си? Какво се е случило? Наистина ли сме толкова пораснали, станали отговорни, сериозни, наистина ли виждаме живота „правилно“ като възрастни? Децата се смеят от радост, удоволствие, когато играят и общуват. Знаете ли, че всъщност детският смях е толкова мощен, че може да заглуши дори най-шумния съседски скандал. Той носи със себе си нещо вълшебно и вдъхновяващо, носи радост и свежест в живота. Децата възприемат живота по-различно. Виждайки света шарен, те не виждат и не признават граници, които с порастването сами си поставяме. Нека се радваме на всеки детски смях и да го подкрепяме в нашите домове и в обществото.

Всички ние се нуждаем от повече смях и радост в живота си!

Присъединете се към нашата общност в Telegram ТУК

Споделете с приятелите си

Коментари

Има 0 коментара за статията

Напишете коментар

За да добавяте коментари е необходимо да се впишете в системата
ВХОД