Силно начало на сезона за стрелците с традиционен лък от Исторически парк

Исторически парк беше достойно представен от двата негови клуба – „СИВА“ и „Величие“.

На 13 април клуб „Metal Archery“ от гр. Айтос откри сезона на турнирите по стрелба с традиционен лък на открито в гората близо до с. Пирне. Хубавото време в комбинация с желанието да премерят сили и точност след зимата събра над 50 стрелци от 6 български клуба, както и индивидуални участници. Исторически парк беше достойно представен от двата негови клуба – „СИВА“ и „Величие“.

Почитатели на древното изкуство на най-различни възрасти премериха усет и точно око в 9 интересни дисциплини. Разделени на групи, стрелците с много настроение откриваха 3D мишени, скрити в гората: заек и лисица в живописно дере, голяма кафява мечка, изправена на два крака, естествено, на голямо разстояние (кой смее да се приближи повече:), а бързата стрелба по диво прасе донесе много аплодисменти за най-пъргавите състезатели.

Стрелците от двата клуба на Исторически парк – „СИВА“ и „Величие“, показаха умения, концентрация, добра техника и за пореден път завоюваха много отличия, като увеличиха колекцията си с още 12 медала. При децата – злато и сребро (златен медал за Дарина Чолакова – „СИВА“), при юношите – сребро и бронз (златен медал за Николай Гайдаров „Metal Archery“), при мъжете – сребро и бронз (златен медал за Мирослав Иванов „Metal Archery“), а дамите завоюваха и трите медала в своята категория (златен медал за Полина Андонова – „Величие“).

Емоционалната надпревара завърши с новия тип стрелба за България – „flight shooting“. В това интересно предизвикателство печели този, който изпрати стрела най-далече. Тук стрелците от клуб „СИВА“ уверено спечелиха всички отличия. При дамите – златен медал за Елена Кънчева от „СИВА“. Отново беше подобрен рекордът за България сред мъжете. Емил Нешкински от „СИВА“ изпрати стрела на 445 метра с лък Savhat 95 либри, като подобри собствения си миналогодишен рекорд от 380 метра. Толкова дълъг полет на стрелата нямаше и на миналогодишното международно състезание в Исторически парк. През септември т.г. очакваме надпреварата в тази нова за страната дисциплина да бъде в обхвата на най-добрите световни постижения.

През новия сезон на 2024 г. пожелаваме много емоции и точно око на всички подвластни на древното изкуство!

Присъединете се към нашата общност в Telegram ТУК

Споделете с приятелите си

Коментари

Има 0 коментара за статията

Напишете коментар

За да добавяте коментари е необходимо да се впишете в системата
ВХОД