Автосъборът „Ние сме България“ сплоти хиляди българи!

Гостите на събора разглеждаха новите модели и участници и гласуваха за своите фаворити.

Емоционално, сплотяващо и обогатяващо, придружено от капризите на времето, беше тазгодишното издание на автосъбора. Въпреки дъжда в събота стотици посетители бяха в Исторически парк още преди да започне празничната програма. Събитието беше предвидено за Фестивалната зона над Исторически парк, но мокрото време премести провеждането му изцяло на асфалтирания паркинг пред атракциона. Освен светкавичната промяна в организацията, дъждът донесе няколко позитива. Първият е, че откриването на събора се състоя във входната крепост, където посетителите разгледаха и паралелната изложба на икони от Света гора на Атон. Пред иконите хората имаха възможност да се запознаят, да обменят впечатления и да се сприятелят.

Изпълнителният директор Ивелин Михайлов откри автосъбора с приветствие, в което изясни смисъла от събитието и как то подтиква към отдаденост, доблест, смелост и отговорност, когато човек използва своите брандирани превозни средства. 

Така символите върху автомобилите, моторите, камионите и бусовете ще служат като пример и вдъхновение за следващото поколение. 

Вторият позитив бе, че посетителите бяха въведени в чудесата на Исторически парк и участваха в томбола с невероятни награди, свързани с туристическия атракцион!

Третият позитив беше за любителите на екстремни преживявания в дъжд и кал. Благодарение на всъдеходите (джипове за всякакъв терен) Jeep Wrangler приключенията извън пътя заведоха записалите се до места, за които даже не са подозирали. В рамките на 1 час преживяха емоции, които ще помнят с години. 

Гостите на събора разглеждаха новите модели и участници и гласуваха за своите фаворити. Междувременно всички, които не са били на събитието, но искаха да подадат своя вот, го направиха на сайта на Исторически парк. Така участниците имаха подкрепа и на живо, и онлайн, което превърна надпреварата в изключително оспорвана битка. 

Вторият ден ни посрещна с лъчите на слънцето, които подсушиха всичко навън и тогава множество хора завзеха пространството на изложбата още от 9:00 сутринта.

Автобуси с деца, дошли специално за изложбата, се втурнаха да обикалят и пробват всичко, което събитието им предоставяше. Както всяка година, децата посетители, които са най-вдъхновени от изобразителните шедьоври по автомобили и мотори, също гласуваха. Това им даде възможност да участват в допълнителната томбола за сувенири, книги и енциклопедии от Исторически парк. 

Изключително отдадените ни водещи Ивелина, Николай и Теодор организираха игри за малките гости, наречени „Ловци на символи“, което ги превърна в търсачи на символи по проектите, изложени на паркинга пред Исторически парк. Така, само от една игра, децата могат да научат много за България! Друга възможност беше и състезанието с електрически колички, което отново предизвика бурна радост и възторжени викове. На фона на всичките игри и забавления се включи и виртуозът кавалджия Дамян Йорданов, който прикова погледите и вниманието на посетителите с уникалните си изпълнения на кавал – магични като музиката на Орфей. Организираните разходки из курорта Неофит Рилски показаха на посетителите мащаба на строителството, развитието, облагородяването и подобряването на жизнения стандарт в община Ветрино благодарение на Исторически парк. Къщите за гости от средновековен и античен стил дадоха ново вдъхновение за гостите, които не са виждали подобен тип архитектура и не са и предполагали, че такава красота е възможно да се сътвори в днешно време.

Финалът на авто-мото събора се състоя пред Статуята на тракийския стрелец. Томболата за посетителите на Исторически парк ги зарадва с три прекрасни награди, а именно семейна сребърна карта за отстъпки, годишен билет за Исторически парк, както и семейна нощувка в комплекс „Ханът“ и семейно посещение в парка. Последва и томболата за всички гласували на място. На сцената за награждаване стъпиха победителите:

I място с 1418 точки – Александър Ганев с Мерцедес 320 AMG комби

II място с 1068 точки – Димитър Гешев с мотор Сузуки Булевард C109R

III трето място с 769 точки – Димитър Димитров с мотор Regal Raptor AJS модел DO250 E9B. 

5000 лв., 2000 лв. и 1000 лв. бяха раздадени от наградния фонд за печелившите. 

В заключение споделяме, че на следващите издания на автосъбора „Ние сме България“ ще могат да участват всички родолюбиви проекти, които не са били класирани на първо, второ или трето място. Така всеки, който не е успял да победи от предишни години, отново ще има възможност да се пробва. Честито на победителите и благодарим на всички посетители, че бяхме заедно в едно от първите за годината прекрасни събития!

Присъединете се към нашата общност в Telegram ТУК

Споделете с приятелите си

Коментари

Има 0 коментара за статията

Напишете коментар

За да добавяте коментари е необходимо да се впишете в системата
ВХОД