Лъжите на CWP

Оказва се, че поне в България не е така и за това свидетелства сагата с корпорацията CWP, която иска да унищожи цяла Североизточна България.

В съвременния свят съществува илюзия за правилата, по които се контролират човешките отношения. От малки ни учат, че трябва да ги спазваме и ако го правим, институциите и полицията ще ни защитават. Говори се за върховенството на закона и че то се отнася еднакво за всички – от най-малкия до най-големия. В този свят на съществуващи държави и корпорации би трябвало националната държава да защитава индивида, корпорацията да служи за неговото добруване, като съответно печели от своята услуга, а контролът върху нейната дейност се осъществява от държавните органи. В сайта на всяка компания може да се види какви точно са целта и мисията й, като те винаги са свързани с благоденствието на обществото. От време на време на Запад има скандали, които показват как някоя компания нарушава правилата, вследствие на което хората страдат и законът задължително я наказва, а потребителите я обричат на гибел. Благодарение на това ние вярваме, че силата е в закона и той е направен, за да защитава човека. Така ли е в действителност? 

Оказва се, че поне в България не е така и за това свидетелства сагата с корпорацията CWP, която иска да унищожи цяла Североизточна България, като постави ветрогенератори. Тя използва методи, които не са позволени от закона и правилата на икономиката в случаите, когато имаме истински функционираща държава. Напълно нормално е да се опита да изгради своя ветропарк на територия, където съществуват предпоставки, но е изключено това да се случи там, където има цъфтящ живот и проспериращо общество, което ще бъде съсипано от това действие. Нередното е това, което се случва, когато има отказ от страна на местните жители. Тогава се задейства адска машина за потискане и репресии на свободната воля и правото да градим и живеем свободни. За съжаление тази компания прави именно това. Печеленето на пари е основната й цел и затова е готова да минава дори през трупове. След като беше отказано веднъж на общински съвет строителството на техния парк на територията на община Ветрино, CWP чрез дъщерната си фирма „Добротич уинд“ нае фирма, която да направи анализ на общинските съветници и да им повлияе да вземат решение, което да не е в полза на жителите, а в полза на инвеститора. Това тяхно дело много прилича на действие на тайните служби, които прегазват човешки съдби само и само за да постигнат своите цели. Навлизането в личното пространство и използването на слабостите на човек с цел манипулация е действие, което е наказуемо от закона, но уви, за тази фирма законите не важат, защото е решила да плати и на най-високо ниво в името на своята печалба. 

Вторият опит също не успява, защото хората излизат пред общината и ясно заявяват на общинския съвет, че това решение е нежелано от тях. Така не сработва и опитът за манипулиране от страна на наетата фирма. През това време, а и след този отказ фирмата наема лица от местния подземен свят, които са известни с наркоразпространение, търговия на гласове за водещи политически сили, както и с дейността си за събиране на задължения от обикновените хора, които са загубили възможността да живеят нормално в условията на постоянен грабеж и потисничество. Тези им дейности са ги свързали със съда, прокуратурата и службите (защото те не биха могли да съществуват, ако не са покровителствани от тях) и чрез тях те оказват огромен натиск върху кметството, общинските съветници, хората и бизнесите, които протестират срещу желанието им да унищожат територията на две общини. Това им действие би трябвало да ги лиши от правото да упражняват всяка бизнес дейност, но уви, явно е, че действителността се различава от прокламираното. 

Въпреки всички техни усилия съпротивата е жестока и те не успяват да пробият. По законов път не им се позволява да задействат своя пъклен, печалбарски план и те преминават към крайни решения. Първото нещо, което правят, е да изпратят едно писмо до общинския съвет, че се отказват от инвестицията в община Ветрино. В писмото подробно е описано, че „Добротич уинд“ се отказва от поставянето на ветрогенератори на тази територия, защото не е получила нужното уважение от общинската администрация. Датата на пристигането му е през юли 2023 г. и внушението е, че парите ще отидат в съседната община Вълчи дол. Използвана е тази дата, защото започва кампания за избор на нов общински съвет и кмет и с внушенията, че ще има пропуснати ползи за общината, се цели да се настроят хората срещу управленския апарат и по този начин да се интегрират марионетни съветници, които да приемат нужните решения по време на мандата на следващия общински съвет. Още по това време се забелязва, че лъжата е основен инструмент на западната фирма. Четенето на писмото на „Добротич уинд“ е по време на заседание на общинския съвет и след гласуване на поредното решение, с което се отказва на недобросъвестната организация да изгражда ветропарк. Така се създава впечатление, че именно заради това решение тя прави своята заявка за отказа, но благодарение на журналистите от „Красиво Ветрино“ се видя, че писмото е изпратено няколко дни по-рано и решението няма нищо общо с техния отказ. Тук за пореден път лъсват техните подмолни игри за манипулиране на общественото мнение и възползването им от обществени фигури (защото те имат купени свои хора в общината и общинския съвет по това време). Това писмо ясно и категорично казва, че докато има подобен общински съвет и кмет, те няма да имат инвестиционни намерения тук, защото са обидени. 

Сега обаче излиза нещо съвсем различно. Една журналистка на име Свилена Велчева, която пише в сайта „За истината“ на журналиста Спас Спасов от „Икономедиа“, се обажда на Ивелин Михайлов с цел да вземе интервю за ветропарка във Ветрино. В това интервю тя се изпуска, че този убийствен за региона проект е в ход и от „Добротич уинд“ са заявили, че скоро започва да се строи. Това показва, че действията на тази фирма не отговарят на нейните реално заявени намерения. За да могат няколко души да извлекат ползи, те решават да споделят печалбите си с хора на високи властови позиции и да наложат строителството на ветрогенератори въпреки волята на народа. Тук вече виждаме, че не живеем в свободна държава и обикновеният човек няма никаква предвидимост относно своето настояще и бъдеще. В свят и държава без правила това, което се получава, е, че обикновеният човек спира да твори. Какъв е смисълът да създаваш дом, деца или бизнес, ако утре всеки, който даде два лева на управляващите, ще унищожи създаденото от теб? Това е началото на края на човешкия вид, на неговата свободна воля. Ние имаме два пътя, като първият е да се примирим и да оставим други хора да се разпореждат с живота, здравето и съдбата ни – нашата и на близките ни, или да се организираме и да изгоним тези, които решават да направят най-голямото престъпление, а именно да лишат човека от неговото божествено право да живее свободен. 

На първо време е нужно да видим кой на коя страна е и кои са хората, които предават своя народ. Нужно е да запомним името на Спас Спасов, който работи и за „СГ груп“, които пък са взели поръчката за физически и институционален натиск върху Исторически парк, община Ветрино и хората около тях. Другите участници са журналистът Йоан Запрянов, който е от същата група на „Икономедиа“; изданията „Площад Славейков“, „Актуално“, „Дневник“, „Медиапул“, „Свободна Европа“, „Афера“ и много други подобни. Те са свързани с платения провокатор Симон Милков, който е острие на ДПС и ГЕРБ в редица предизборни кампании, във Варна към тях се присъединява и организирана престъпна група, известна с купуване на гласове, трафик и разпространение на наркотици. От община Ветрино са привлечени общинският съветник Милен Георгиев и кметът на село Белоградец Али Хасанов. Ясно е, че главни участници са депутатът на ГЕРБ Делян Добрев, както и Даниел Лорер от ПП-ДБ. Има и участник от ДПС, което ясно ни доказва, че пред парите всички са равни и работят в единомислие. Всичко това беше подкрепено от ИТН на последното гласуване на закона, с който се дава възможност за този властови произвол. На комисията, която е дала възможност да се приеме този закон, има и участници от БСП.

Виждаме, че мафията е проникнала на всички нива в управлението и това не е повод за отчаяние, а ясен сигнал за бързо и решително действие. Ние, хората от община Ветрино, ще се борим докрай, но определено ще имаме нужда и от всенародна подкрепа. Водачи има и сега ще видим дали има хора, които да ги последват!

Присъединете се към нашата общност в Telegram ТУК

Споделете с приятелите си

Коментари

Има 0 коментара за статията

Напишете коментар

За да добавяте коментари е необходимо да се впишете в системата
ВХОД