„Човекът е човек, когато е на път“ -  или защо веднага да си стегнем багажа

Сякаш българите се пробуждат от дълбок сън и тръгват да опознават своята родина. . .

Учените са доказали, че всяко раздвижване на нашето съзнание ни носи повече позитиви, отколкото си въобразяваме дори. Без значение от това какви сме по възраст, пол, образование, етническа принадлежност или възпитание, искаме ли да станем истински Човеци, е хубаво да пътешестваме. Веднага  се замисляме за ред основателни причини за да отприщим емоциите си и да отпътуваме.  Първо, със сигурност по време на път ще срещнем нови и различни от нас хора, като с някой от тях ще станем приятели завинаги.

 Самото пътешествие  ще ни помогне да подобрим умението си да разрешаваме проблеми и трудни ситуации. В моментите на неговото изживяване се намаляват нивата на стрес в организма и това подпомага нашето психическо здраве и стабилност. Новите впечатления развиват собствената ни креативност, правят ни по-идейни, умни и съобразителни. И не на последно място, редица изследвания показват, че парите изхарчени за пътуване, ни правят много по-щастливи, отколкото ако ги изхарчим за материални блага.

Последните години се наблюдава засилен интерес към организираните пътувания в България. Сякаш българите се пробуждат от дълбок сън и тръгват да опознават своята родина. Предпочитано място за посещения стана и Исторически парк край село Неофит Рилски. От началото на активния сезон, само за месец и половина, над седемдесет организирани групи са посетили атрактивното място, съчетаващо история, култура и природни красоти.

Като всяко ново място, изградено с дух и сърце, Исторически парк е интересен и запомнящ се. По един неповторим начин ни предлага различни преживявания, които не сме изпитвали досега. Всяко негово кътче ни дарява с нови мисли и усещания, които запазваме дълбоко в душите си.

И така в края на пътуването, когато се приберем у дома, установяваме че след преживяното, вече сме нови хора, сякаш сме се преродили отново.

Нека да припомним, че до 1 май 2024 година, всички посетители на Исторически парк могат да си закупят билети за вход на преференциални цени. За възрастни - 25 лева; за деца, пенсионери и посетители с ТЕЛК - 12,50 лева; а за мама, татко и децата до 18 годишна възраст –  семеен билет от 52,50 лева.

Присъединете се към нашата общност в Telegram ТУК

 

 

Споделете с приятелите си

Коментари

Има 0 коментара за статията

Напишете коментар

За да добавяте коментари е необходимо да се впишете в системата
ВХОД