ИЗНАСИЛВАНЕТО НА БЪЛГАРИЯ

Няма актуални карти за соларни и вятърни паркове – не смогват да ги направят, защото никнат като гъби.

Безумието на управляващите от ГЕРБ и ДПС през последните десетилетия превърна плодородните ни земи в море от соларни панели. Ако не са покрити с панели, те се набучват с перки. Продължава безумието с роенето на заводи за изгаряне на несортиран европейски боклук, кариери за инертни материали, безконтролното раздаване на концесии за добив с отровни химикали или взрив на подземни богатства, хранилища за киселини и пестициди, а сега и за радиоактивни отпадъци... „Долината на боклука“ – така хората от Девня наричат своя град. Само на 400 м от жилищата и на километър от вододайната зона на града и на Варна се планира поредният инсинератор за опасни отпадъци, вкл. медицински и животински. Няма актуални карти за соларни и вятърни паркове – не смогват да ги направят, защото никнат като гъби, но вижте северното ни крайбрежие, вижте Пазарджишко. Вижте картата с действащите концесии за проучване и добив на подземни богатства, вижте и картата за раковите заболявания. От тях и на слепия става ясно, че ние сме тровени бавно и неумолимо, че ни гонят от земята ни, за да я освободим за превръщането на това райско място в индустриална зона и сметището на Европа. За населването й с мигранти и безплатните американски бази и дума няма да отваряме. Живо месо се къса от снагата на България – българите и нашата земя сме буквално продавани – систематично и постоянно, в интерес на родни и чужди ЧАСТНИ ИНТЕРЕСИ.
 
Всичко това се върши от управляващите партии от последните десетилетия – ГЕРБ И ДПС, с помощници като ИТН или БСП, без грам мисъл за хората, земята и природата ни, без грам мисъл за последствията и за утрешния ден. Управленското безумие стигна своята кулминация в петък, 19 април, в 19:45 ч., когато започна третата фаза за разграбването на България, след грабежа на парите на българите чрез масовите фалити на банките и масовата и касова приватизация. В момента сме във финалния етап от превръщането на България от една развита и богата държава в територия със затихващи функции. ГЕРБ и ДПС отново продадоха българите и нашето бъдеще като народ и държава. Благодарение на тяхното скудоумие и безпаметна алчност България се превръща във феодално владение, поделено между наши олигарси и чужди „инвеститори“, които не просто ще ни доотровят, но вече завземат земята ни, превръщайки я в индустриална зона и сметище, от която населението бавно умира или просто си тръгва. За да освободи място за още. От същото. Ето защо в последните работни дни на този парламент ГЕРБ и ДПС действаха в стил „след нас и потоп“. Те взривиха всички прегради пред най-мръсните и опасни проекти на българска земя – възкресиха старите и осигуриха бърза писта за новите.
 
В 12 БЕЗ 5 ГЕРБ И ДПС ГЛАСУВАХА СКАНДАЛНИ ПРОМЕНИ В ТРИ ВАЖНИ ЗАКОНА. С ТЯХ ВЕЧЕ НЯМА ПРЕЧКИ ПРЕД НАЙ-ОПАСНИТЕ И МРЪСНИ ПРОИЗВОДСТВА ДО ДОМОВЕТЕ НА ХОРАТА
 
Емблематичните депутати Делян Добрев, Хамид Хамид и Станислав Атанасов, заедно с всички гласували ЗА тези промени, вероятно се мислят за богоподобни и безсмъртни. Явно изобщо не си задават въпроса къде ще живеят те самите, родителите им, децата им. Има един-единствен отговор и той е, че вече няма място по тялото на изстрадалата ни Родина, където да могат да се скрият.
ГЕРБ и ДПС, с помощта на ИТН, на извънредно заседание на парламента приеха през „опашката“ на един закон скандални промени в други три важни и ключови закона. Буквално в 12 без 5 ГЕРБ и ДПС нарушиха Конституцията на Републиката и собствените си правилници, престъпиха всички основни принципи на правото, като дадоха зелена светлина на всички мръсни и опасни проекти и осигуриха бърза писта за тяхното реализиране, като на практика лишиха гражданите от защита на околната среда и здравето им. Промените бяха гласувани преди това и на комисия, както обикновено набързо, без обществено обсъждане, в присъствието на само 9 от иначе 21 членове на комисията.
 
ГЕРБ И ДПС, ПОДПОМОГНАТИ ОТ ИТН, ВЗРИВИХА ЗАКОНА ЗА ОПАЗВАНЕ НА ОКОЛНАТА СРЕДА. ВЕЧЕ НЯМА ЗАЩИТА НА ХОРАТА И ОКОЛНАТА ИМ СРЕДА
 
Те решиха, че за големите отровни и опасни проекти, като изброените по-горе, нямат нужда от екологични процедури. Измерванията за опасност за здравето на хората и природната среда се орязват до минимум, двойно се съкращават сроковете за издаване на разрешения, стига някой чиновник да реши, че даден проект е от „национално или регионално значение“. Нещо повече – вече изтеклите екологични разрешителни се „възкресяват“ и стават отново валидни за 10 вместо за 5 години! Това ще направи възможни всички мръсни и опасни производства да се качат на „бързата писта“ за изпълнение. Докато ЕК и Съдът на ЕС искат срокът на екологичните оценки да се намали на 3 години, нашите еничари правят точно обратното – новите екоразрешителни ще важат двойно по-дълго – 10 години! Депутатите съкратиха двойно и сроковете за тяхното издаване, като въведоха „мълчаливото съгласие“! Министерството на околната среда е затрупано от инвестиционни намерения за такива проекти, защото се чакат пари от ЕС. Това означава, че ако в Министерството не могат да им отговорят в срок от 14 дни (или ако им се плати за това да са много заети) – това се счита за мълчаливо съгласие с въпросния проект!!! И това е само един от многобройните корупционни пътища, заложени в приетите промени. Така, ако живеете в някое тихо кътче на България заради чистия въздух и природа, може да се окаже, че някой ще забоде перки или ще изгради завод за изгаряне на опасни отпадъци до дома ви, дори и разрешителните му да са изтекли преди 10 години – те „възкръсват“ с решението на някой чиновник, без всякаква преценка или екологични измервания.
 
ГЕРБ И ДПС ЗАЛОЖИХА ОЩЕ ЕКОБОМБИ СЪС ЗАКЪСНИТЕЛ – те гласуваха да няма обществен и граждански контрол върху решенията, като премахнаха възможността те да бъдат обжалвани на две съдебни инстанции, като оставиха само една. Така на практика отказаха достъп до правосъдие на всички обществени, еко организации и на отделни граждани да бранят здравето и безопасността си от управленското безумие и алчността на „инвеститорите“.
 
Само с няколко натискания на копчето за гласуване беше погребана възможността местните жители и общински съвети да имат право на глас за собственото си здраве, безопасност, бизнес и начин на живот. Според промените в Закона за устройство на територията вече
 
САМО С ЕДНА ЗАПОВЕД НА МИНИСТЪР ИЛИ НА ОБЛАСТЕН УПРАВИТЕЛ МОГАТ ДА СЕ ПРОМЕНЯТ ОБЩИТЕ УСТРОЙСТВЕНИ ПЛАНОВЕ НА ОБЩИНИТЕ
 
Всички тези промени се правят и в интерес на вятърното лоби, което очаква щедра финансова инжекция от парите по Зелената сделка, срещу съответната комисиона, разбира се. С друга промяна, този път в Закона за енергията от възобновяеми източници (ЗЕВИ), предварителните договори на вятърните паркове се удължават, а „инвеститорите“ се поставят в привилегирована позиция спрямо всички останали. Днес на ГЕРБ, ДПС, ИТН... можеш да им поръчаш дори закон в свой интерес.
 
В нашата райска земя като една човешка длан зад всеки проект – вятърен или соларен парк, частна ВЕЦ, завод за изгаряне на боклук, концесия за добив на злато или инертни материали... стои депутат, олигарх или чужд „ инвеститор“. Всички те тровят българите, българската земя, природа и здравето ни бавно и неумолимо. На картата на някогашната градина на Европа, която можеше да изхранва цял континент, няма място за земеделие, туризъм и здрав живот за децата ни – те изискват чистота на въздуха, почвата, водата. Всичко това е за сметка на човешката ферма, в която се материализират интересите на нашите олигарси и чуждия капитал – фермата България. Тук интересите на туземното население са от толкова ниска степен на важност, че могат напълно да се пренебрегнат. Всичко това се случва само и единствено заради скудоумието на нашите еничари в управлението, които явно не могат да проумеят, че всичките пари на света няма да им купят живота, за който мечтаят. Просто няма да има място, където да ги харчат. За Бога – няма толкова острови, имения и прислужници за вас! А България е все още райска земя като една човешка длан.
 
БОЙКО, ПЕЕВСКИ, СЛАВИ, КОРНИ, КИРИЛ, АСЕН И ЦЯЛАТА ПРЕСТЪПНА КОМБИНА – МАРШ ОТ ТАЗИ БЛАГОСЛОВЕНА ЗЕМЯ!
 
Присъединете се към нашата общност в Telegram ТУК
Споделете с приятелите си

Коментари

Има 0 коментара за статията

Напишете коментар

За да добавяте коментари е необходимо да се впишете в системата
ВХОД