Как да гласуваме доверие, когато събитията са ни обезверили?

Всъщност интересното при доверието е, че то може да бъде единствено предоставено безрезервно и безусловно.

Света в който живеем е изпълнен с неправда. Преживяваме я на много нива и в различни области от своя живот. Политиците не вършат своите задължения - да защитават интересите на народа. Медиите не изпълняват своите функции - да споделят истината и да осветляват престъпниците. Полицаите не защитават правата на обикновения човек, а страхувайки се за своето работно място - защитават интересите на престъпниците и олигарсите. Държавната администрация не улеснява бюрократичните процеси, а се използва за рекет и тормоз към действащите и неудобни предприемачи. Правосъдната система не защитава правдата, а обслужва интересите на олигарсите и близките до тях хора. Обикновения човек няма достъп до качествено здравеопазване, а образованието на нашите деца е проядено, като се проповядват анти-човешки ценности. Страната губи своята идентичност и историческа сила, като в същото време капиталистическите ценности свързани с върховенството на властта и парите биват интегрирани във всички прослойки на съвременното общество. И когато средата около нас е враждебна и изпълнена с поквара и разруха - се появява въпросът: Как да гласуваме нашето доверие отново и за пореден път?

Всъщност малко хора осъзнават, че доверието единствено може да се предоставя безрезервно. Разбира се, че то може да бъде спечелено и заслужено на базата на делата и резултатите, но в съществуващия свят на пропаганда и демагогия - е все по трудно да намерим и различим истината от лъжата. Действителността е толкова плашеща, че повечето хора избират да се предадат и дори да се откажат да търсят истината. Естествено този процес бива подклаждан, като се създават предпоставки, които да поддържат хората в това състояние, тъй като това е единственият начин управляващите, олигарсите и злонамерените хора да продължават да ни експлоатират, за да задоволяват своите потребности от пари и власт.

За съжаление - когато един човек се обезвери и реши да ограничи своя избор да се доверява, то той става губещ, тъй като поединично всеки един човек е слаб и бива обречен на живот изпълнен с трудности. В този сценарий става невъзможно постигането на синергия, изобилно развитие и благоденствие. Усилията се увеличават хилядократно, а самия човек се превръща в поредната индивидуалност, която търси своето място под слънцето сред милионите други индивидуалности в същото море на отчаяние, в което плуват и всички останали.

Разбира се големите организации - било то икономически гиганти, политическо-олигархични структури или престъпни групировки, се възползват от тази разпокъсаност, за да порят вълните на морето от човешките души и да подсигурят своите собствени интереси, дори това да е за сметка на унищожението на цялата планета.

Причината да има трудност в осъзнаването на силата на отделната личност, когато тя се обедини с други хора действащи в една и съща посока - се намира в липсата на реален пример около нас, който да ни вдъхновява и спомогне за възстановяване на нашата вяра и увереност. Неблагоприятната среда и ежедневните битовизми изпълват съзнанието ни в такава степен, че рядко успяваме да надигнем глава над житейските проблеми и да се огледаме за светлинката, която фара на надеждата излъчва неотменно през последните 5 години.

Исторически парк в село Неофит Рилски на община Ветрино от област Варна е единствения съвременен духовен фар, който успешно връща вярата на всеки българин, независимо къде се намира - било то на другия край на света или в което и да е населено място сред гъстата мъгла на безразличие и апатия, която е обхванала България.

Възможността да отидем на място и да се заредим с вяра и вдъхновение е налична за всеки българин, а миналото на човека, който е отговорен за осъществяването на този стожер на българският дух и култура - може да бъде прегледано от биографичната книга за Ивелин Михайлов - създателят на Исторически Парк, която Християн Дянков е написал и Тогедър Академи току що издаде и предостави възможността за нейното придобиване от всеки желаещ да научи истината и историческата фактология, които ни доведоха до възможността да се достигне до етап в който борбата срещу неправдата да има шанса да премине на по-високо обществено ниво, чрез политическа партия Величие, чрез която да се защити Бъдещето на България - за всички нас, хората, които продължаваме да действаме и да живеем в своята родина, и за тези, които са били прогонени да търсят по-добър живот - някъде в чужбина.

Способността на хората да възприемат нова информация - обичайно е ограничена от техните собствени предубеждения и нагласи. Причината за това е, че многократно сме били лъгани и сме преживявали болката от предателството. Въпреки това единственият начин да намерим положителен изход от един проблем е да продължаваме да опитваме. Ако се откажем - резултата ще бъде провал. Ако продължим да опитваме и да гласуваме отново и отново нашето доверие - с времето ще намерим решение и ще постигнем търсения резултат.

Всъщност интересното при доверието е, че то може да бъде единствено предоставено безрезервно и безусловно. Това е неговата роля и начина по който може да бъде ползвано е само, когато се провери в действителна битка. Поставянето на условия и изисквания го прави безсилно, тъй като съмнението и липсата на вяра премахват есенцията от неговата същност. Според библията в евангелието на Матей се казва, че там, където са двама или трима в името на Бог, той е сред тях. С други думи, когато един човек избере да се довери на друг, той предоставя възможност на Бог да ги подкрепи в делата им, когато те са праведни и съобразени с Божият план.

България, независимо от споровете за нейната истинска история и минало - е страна, която многократно е доказвала своята сила и мощ. Още в древността страната ни е била олицетворение за справедливост, чест и достойнство. Място, където знаещите и можещите са били винаги поставяни начело. Народ, който е защитавал слабите и е търсил отговорност на силните. Общество, което е създавало култура много преди модерните държави в света да излязат от периода на тъмната епоха. Нация създала множество държави, уникална писменост и отговорна за създаването на едни от най-светлите умове и научни открития спомогнали за придвижването на човечеството през етапите на новата епоха. Духовен извор на мъдрост и човещина, който продължава и до днес да извира във всякакви сфери и аспекти на съвременния житейски кръгозор.

Единственото от което се нуждаем, за да възвърнем своята вяра, да се вдъхновим и да имаме възможността да гласуваме за пореден път нашето доверие, е късче светлина, която делата от вече постигнатото могат да излъчат. Малък проблясък, който да ни върне вярата в доброто и идеята за справедливост. Всъщност доверието е само първата стъпка. От там нататък идва времето за действие и подкрепа. Никой човек не може да постигне големи дела, ако бъде сам. Да се обединим и действаме единно е предизвикателство, което изисква от нас да се научим да следваме. Да намерим своите водачи и да открием своята роля в организацията, която те са създали.

Ефективната организация е възможна само, когато всяка нейна структура и брънка има своята роля и изпълнява ефикасно своето предназначение. Резултатите, които група хора могат да постигнат са толкова големи, че е непосилно да се осъзнае как е възможно това. Реален пример за подобен успех има именно при реализирания проект Исторически парк, както и в земята на свободните хора, където нагледно е доказана възможността да се премахне престъпността и наркотиците, и да се работи заедно с хората от административния апарат в името на добруването на обществото.

Умението да се създават подобни структури и резултати трябва да се докаже с реални примери, защото не можем да се доверим на някой, който има добри идеи и план, но на практика никога не е постигнал значими резултати в своя живот. Да се учат как се правят нещата на наш гръб не е нещо, което хората биха допуснали. Ето защо е необходимо да отидем на място, да прочетем повече за хората, които вече повече от 15 години работят усърдно за създаването на благотворна среда, от която струи благоденствие и просперитет.

Решението е в ръцете на всеки един от нас. Бог ни е предоставил правото да имаме свободна воля. Нека да премахнем бариерите и предразсъдъците и да се отворим за информация от извора, вместо да продължаваме да позволяваме да бъдем облъчвани от доказано лъжливи медии защитаващи олигархичните интереси на своите собственици, или на платените провокатори, които са се впили като паразити, целящи да осигурят своето собствено безочливо съществуване на гърба на обикновения човек - по поръчка на тези, които са готови да плащат за прокарване на собствените си интереси. Бъдещето е пред нас, и само заедно можем да гарантираме, че то ще съществува и за децата на нашите деца. Бъдете активни и участвайте - сега е момента да се присъедините към хората, които на дела са доказали, че са способни да постигнат невероятни резултати!

Присъединете се към нашата общност в Telegram ТУК

Споделете с приятелите си

Коментари

Има 0 коментара за статията

Напишете коментар

За да добавяте коментари е необходимо да се впишете в системата
ВХОД