събота, 27.07.2024

Издател БЛАЖЕНСТВО ЕООД

Финансирането ли е ключът към успеха на един бизнес?

С течение на времето се е утвърдило едно вярване у хората, че финансирането играе ключова роля в осигуряването на възможността даден бизнес да се реализира и развие. Разбира се, че изграждането на дадена дейност е свързано с разходи.

Какво представлява постигането на финансова устойчивост?

Когато говорим за финанси, обикновено се сещаме за средствата, които са ни необходими, за да си покриваме разходите и да живеем така, както ни се иска. Рядко обаче вземаме предвид, че понякога определен начин на живот може да доведе до последствия, които да не са в наш интерес.

Манипулацията – една от отровите в съвременната икономическа система

В съвременното общество е изключително трудно да се докоснем до истината. Основната причина за това е липсата на сигурност и разбиране – все пак всеки възприема света по свой начин, различен от този, по който околните го възприемат.

Защо иновациите са най-ефективният път към постигането на мащабни резултати?

Много често думата „иновация“ се тълкува погрешно, като в нея се влага единствено и само идеята за абсолютно революционна технология. Всъщност иновацията не е нищо повече от незначително нововъведение, обикновено дължащо се на лека промяна, която създава възможност нещата да се случват по малко по-различен начин от общоприетия до момента.

© Всички права са запазени, 2024.