събота, 22.06.2024

Издател БЛАЖЕНСТВО ЕООД

Какво представлява постигането на финансова устойчивост?

Когато говорим за финанси, обикновено се сещаме за средствата, които са ни необходими, за да си покриваме разходите и да живеем така, както ни се иска. Рядко обаче вземаме предвид, че понякога определен начин на живот може да доведе до последствия, които да не са в наш интерес.

Манипулацията – една от отровите в съвременната икономическа система

В съвременното общество е изключително трудно да се докоснем до истината. Основната причина за това е липсата на сигурност и разбиране – все пак всеки възприема света по свой начин, различен от този, по който околните го възприемат.

Защо иновациите са най-ефективният път към постигането на мащабни резултати?

Много често думата „иновация“ се тълкува погрешно, като в нея се влага единствено и само идеята за абсолютно революционна технология. Всъщност иновацията не е нищо повече от незначително нововъведение, обикновено дължащо се на лека промяна, която създава възможност нещата да се случват по малко по-различен начин от общоприетия до момента.

Как да гласуваме доверие, когато събитията са ни обезверили?

Света в който живеем е изпълнен с неправда. Преживяваме я на много нива и в различни области от своя живот. Политиците не вършат своите задължения - да защитават интересите на народа. Медиите не изпълняват своите функции - да споделят истината и да осветляват престъпниците.

© Всички права са запазени, 2024.