След битката за Ветрино идва битката за България

Управляващите решиха да премахнат всяка възможност общините и местните общности да имат думата за своя живот и съдба, да създават и да се радват на плодовете на своя труд.

Възраждането на най-малката и най-бедна община във Варненско и превръщането й в животворно и процъфтяващо място се случи благодарение на проекта „Исторически парк“ и неговите съмишленици. Самата идея, проектът и последствията от неговото развитие и разрастване доведоха до бърза и чувствителна промяна в качеството на живот в общината. Местните жители бързо се активизираха и израснаха в своята отговорност към мястото и средата, в която живеят. В това те бяха подкрепени от местната общинска власт, която в духа на закона използва свободата да подобрява живота в общината в сътрудничество с местния бизнес.

Всичко това се случи и продължава да се случва без помощ от държавата и без евросредства – само благодарение на успешния икономически модел и добрата организация. Това даде на хората самочувствието, че заедно българите могат, стига да се организират, стига да работят, стига да се постараят, стига да допринасят. И точно това се оказа голям проблем за управляващите, които наблюдават българската земя като феодална територия, а местното население – като крепостни селяни. Управляващите от ПП-ДБ в община Ветрино и в съседната й – Вълчи дол, се оказаха обект на апетитите на неколцина продажни политици в правителството на ПП-ДБ – Асен Василев, Кирил Петков, Даниел Лорер, които бяха решили в комбина с Димитър Енчев – CWP, Катина Йорданова – „Добротич уинд“, Иво Прокопиев – голям инвеститор във ВЕИ, да отклонят няколко милиарда по Зелената сделка. Тези хора решиха, че ще строят най-големия ветропарк на Балканите, с което ще сложат кръст на всичко създадено досега от местните жители, без да се интересуват от техните категорични протести, абсолютно пренебрегвайки волята на местния бизнес и земеделския поминък. Община Ветрино, която разцъфна именно благодарение на туризма и икономическия си мотор – проекта „Исторически парк“, беше пожертвана с лека ръка от управляващите в София. Както е добре известно, никъде по света няма перки и туризъм на едно място. Започна война, в която управляващите и неговият инвеститор показаха истинското си лице – безспирни проверки, разпити в Икономическа полиция, разследвания по анонимни сигнали в ДАНС, прокуратура, НАП, Инспекция по труда...  тормоз и натиск срещу несъгласните с проекта за вятърния парк. Инвеститорът CWP/„Добротич уинд“ – Димитър Енчев и Катина Йорданова, наеха варненския криминален контингент и колекторската фирма „С.Г.Груп“ да им прокарат проекта, включително чрез финансиране на определени партии на предстоящите през октомври местни избори, които да им съдействат за изграждане на перките. Иво Прокопиев – новият енергиен бос във ВЕИ, и неговите сателитни медии не спират да очернят несъгласните с проекта за ветрогенератори. Т.нар. „инвеститори“ стигнаха дъното, като наеха най-добрия придворен специалист на ГЕРБ по черен пиар и изпратиха печално известния провокатор Шибанистан (колко красноречиво!), правиха психопрофили на общинските съветници, гласували против перките, заплашваха със саморазправа Ивелин Михайлов и семейството му. Нахлуване в общината и обиди на жени, полицаи и служебни лица – са само част от похватите им. Иво Прокопиев и неговите вестници и сателитните му медии поддържат и до днес огъня със серии от очернящи статии с откровено нелепи твърдения за отцепване на Варненска република. За всичко това сме ви разказвали многократно.

С едничката цел да защитят построеното и създаденото в общината и за да не погинат плодовете на техния труд, местните жители създадоха партия „Величие“. Нейната главна цел беше да участва в местното управление и да пази интересите на местните граждани. Партията се яви и спечели убедително на местните избори. С това строежът на най-големия вятърен парк на Балканите не е никак сигурен, а с това и плановете на управляващите да напълнят банковите си сметки със зелени милиарди по Зелената сделка. Така битката за Ветрино беше спечелена.

НО ЗЛОТО НЕ СПИ И НЕ СЕ ОТКАЗВА

Управляващите в лицето на ГЕРБ, ДПС, ИТН, вече без ПП-ДБ, които изпаднаха от далаверата със зелените милиарди, решиха да премахнат всяка възможност общините и местните общности да имат думата за своя живот и съдба, да създават и да се радват на плодовете на своя труд. Те решиха да играят нечестно и отнеха свободи на българските граждани, като на практика въведоха истински тоталитаризъм, непознат дори по комунистическо време. Със скандални промени в ключови закони управляващите осигуряват бърза реализация на всеки проект, независимо колко е мръсен или опасен за хората, независимо от това дали съсипва бизнеса, здравето или природата, въздуха и водата. С това те работят против собствения си народ и собствената си държава, доказвайки, че гледат на народа си като на крепостни селяни, а на държавата – като на феодално владение. Такива хора нямат работа начело на страната ни.

Управляващите виждат в обединените в своята кауза българи и тяхната партия „Величие“ не просто трън в з.дника – в тях властта вижда смъртна опасност за своето съществуване.

Най-страшното за властта е да покажеш, че можеш без нея, да се справяш въпреки нея – това разклаща нейните устои и я лишава от смисъл да съществува. За властта престъпленията не са страшни, напротив – те работят в неин интерес и я укрепват. За властимащите е изгодно да има престъпници, изгодно е дори те да остават ненаказани, защото сред самите управляващи има твърде много престъпници, или те просто работят заедно. Никой от тях няма интерес да се срещне челно със закона и правосъдието. Този лукс е оставен за простолюдието – „за кокошка няма прошка, за милиони няма закони“. Така населението живее в постоянен страх, че всеки момент може да се превърне в жертва. Този страх е съзнателно отглеждан и подхранван, а в комбинация с целенасоченото и дългогодишно опростачване на населението, това сбъдва мечтата на всеки управляващ по света и особено у нас. Защото

УПЛАШЕНИТЕ И ПРОСТИТЕ ХОРА СЕ УПРАВЛЯВАТ, КРАДАТ И
ЛЪЖАТ ЛЕСНО – НА ТЯХ СЕ ГЛЕДА КАТО НА ДОБИТЪК

Днес партия „Величие“ вече доказа, че се бори ЗА обикновения българин и неговите усилия да работи и живее достойно. Затова партия „Величие“, която веднъж направи немислимото – спечели битката за Ветрино, ще трябва да продължи нататък и да спечели и битката за България.

Това е вече доказано на практика.

Не ние започнахме тази битка, но ние трябва да я довършим.

Това не е поредната битка, а последната битка за България!

Присъединете се към нашата общност в Telegram ТУК

Споделете с приятелите си

Коментари

Има 0 коментара за статията

Напишете коментар

За да добавяте коментари е необходимо да се впишете в системата
ВХОД