„Да се видим на по бира“ в Исторически парк

Хората по света пият охлаждащия еликсир от хиляди години.

Има нещо много специално в лятото… Чувство на свобода, бягство от ежедневието, мирис на окосени треви, загадъчният аромат на полските цветя и усещане за лятна влага. Изживяването е свежо, естествено, автентично, вдъхновяващо, различно, а и забавно. Подобни усещения поражда и любимата ни бира, а горещото време ги засилва. Говорим за нея, мислим за нея, желаем я сами, желаем я заедно с близките си хора. Бирата, тази божествена напитка, е част от световната история – от Древен Египет, през средновековните монаси, до временната й забрана в Америка. Тя е била част от живота на обикновените хора, както и символ на празненства, възстановяване и релаксация. 

Позната още като пиво, тя се приготвя чрез варене и ферментиране на зърнени култури с мая, хмел, вода и други ароматизиращи съставки като билки и плодове. Алкохолното съдържание на повечето видове пиво е между 4 и 6%, но може да се открият и такива с 0,5 до 40% или безалкохолни. Най-силната бира в света се произвежда в Шотландия и съдържа 67,5% алкохол. 

Протеините в бирата не са много, но минералните вещества са съществено количество. В продукта се съдържат витамините B1 и B2, което го нарежда ако не сред витаминните напитки, то сред хранителните продукти. Пивото е по-ниско калорично от кока-колата, ябълковия сок и плодовите напитки, които имат захар в състава си.

Хората по света пият охлаждащия еликсир от хиляди години. Това не е случайно, тъй като в него се крият много ползи за здравето. Още в древността лекарите са препоръчвали изплакване на устата с бира при зъбобол. В Средновековието чрез бирата са отстранявали камъни в бъбреците, лекували са изтощение. В народната медицина се срещат рецепти с продукта за лечение на простудни заболявания. Пивото освобождава организма от алуминиевите соли и канцерогенните вещества. Научно доказано е, че един литър нефилтрирана бира е десет пъти по-полезен от литър прясно мляко. Изследвания на японски учени установяват, че редовната консумация на бира може да намали вероятността от образуването на рак два-три пъти.

„Този, който е изобретил бирата, е бил мъдър човек“, е заявил древногръцкият философ и математик Платон, ученик на Сократ. 

На нас не ни остава нищо друго, освен да си кажем „Наздраве!“ и да гледаме положително на заобикалящия ни свят!

Тел. за поръчки - 0886390001

Присъединете се към нашата общност в Telegram ТУК

Споделете с приятелите си

Коментари

Има 0 коментара за статията

Напишете коментар

За да добавяте коментари е необходимо да се впишете в системата
ВХОД