петък, 17.05.2024

Издател БЛАЖЕНСТВО ЕООД

Нова надежда

Всички статии от избраната рубрика

Работата по храма „Св. Петка“ в с. Средно село не спира

Възстановяването на православната църква „Св. Петка“ в с. Средно село тече с пълна сила. Към момента строителите укрепват поясите, преди да започнат стоманената конструкция за покрива, която ще комбинират с допълнителна дървена конструкция.

Ивелин Михайлов: България има нужда от подем

Има няколко предложения как да се казва новата нелидерска организация. Най-подходящо към този момент е името "Подем", понеже от това има нужда България. Нужен ни е подем, а не приказки за ляво и дясно. Така основателят на Исторически парк Ивелин Михайлов коментира пред телевизия "България 24" името на бъдещата организация.

Икона на св. Петка Българска за храма в Средно село ще бъде изографисана от атонски монаси 

Нова икона на св. Петка Българска ще бъда изработена от монаси в Атон. Тя ще бъде изложена в православната църква „Св. Петка“ в с. Средно село веднага щом храмът бъде възстановен в архитектурния стил на Второто българско царство. Към момента стотици българи от цялата страна са пратили средства на дарителската сметка на Фондация „Въздигане“, а нови постъпления има почти всеки ден. Десетки са и желаещите да помогнат на терен като доброволци във възстановителния процес, който най-вероятно предстои да започне през февруари следващата година.

  • ПРЕД.
  • 1.
  • СЛЕД.