неделя, 05.05.2024

Издател БЛАЖЕНСТВО ЕООД

Доброволци възкресяват старите български добродетели

Има хора, които никога не са се включвали в каквато и да било трудова дейност, без да очакват нещо в замяна. За тях е непонятно как така човек може да работи и да не получи нещо насреща – било то заплащане или друга облага.  Има и хора, които са били участници или са чували и са отворени да видят какво точно означава да си доброволец. Такава беше групата ни от доброволци през изминалата седмица. Някои от тях – нови, други – редовни.

ВЪЗСТАНОВЯВАНЕ НА ХРАМА ,,СВЕТА ПЕТКА'' в село Средно село, Община Ветрино

Малко хора си спомнят, че връзката ни с Бог е само и единствено наш ангажимент, а не на държавата. Научени да чакаме друг да ни оправи и с времето изгубихме вярата си, което се отрази на броя свещеници и състоянието на повечето църкви в люлката на Православието-България. Състоянието на църквите е отра­жение на вярата на хората в Бог. Загубата на вяра води и до без­смислие в живота. Няма пари, власт и известност, които да го запълнят. Време е да започнем да се грижим за нашите храмове и да учим себе си и децата на вяра в Бог.

С такива хора България ще пребъде!

В борбата със засушаването основна роля имат дърветата. Желанието да се обработват по-големи земеделски площи, плюс тъмните бизнес интереси на дървената мафия ,доведоха до поголовна сеч и обезлесяване в последните 34 години. Това предизвика системни засушавания, промяна на климатичните особености в дадени населени места и цели общини, както и нарушения в екоразнообразието и екосистемите.