Община Ветрино – център за образование и предприемачество

Ето защо община Ветрино постепенно се е превърнала в център без аналог – извор на образование и култура.

През последните няколко десетилетия се наблюдава нарастваща нужда от качествено образование, което да подпомага изграждането на кадри и да създава ново поколение предприемачи, създаващи стойност. С радост можем да споделим, че община Ветрино се превръща в най-добрия център за финансово и икономическо образование, което подкрепя развитието на хиляди хора в тяхното израстване и обучение.

Проблемът в образованието води началото си още от ранна възраст при децата, когато те започват да навлизат в разнородната материя, която се преподава в училище без обобщаващите фактори за принадлежност и цел. Наличието на електронни устройства и ранният достъп до телевизия и електронни игри бързо печелят интереса на децата, което прави за тях още по-трудна задачата да се съсредоточат за повече време в определена посока или да намерят смисъл в развитието на умения и жаждата за знания.

Ето защо в община Ветрино и село Неофит Рилски се провеждат разнообразни кръжоци и занимания, които да предоставят възможност на децата още в ранна детска възраст да изградят разнообразни умения и да развият интерес в най-различни посоки. Когато това бъде съчетано с различните преживявания, като нощувка в юртен лагер и реалния досег до историята по нашите земи, съпреживени чрез уникалната възможност за активни посещения в Исторически парк, въображението на децата се захранва по един изключителен начин. Интересът им към знания чрез преживявания влива енергия в тяхното активно участие в живота, а не в бягството от него чрез модерните форми на забавления.

От друга страна ежеседмичните доброволчески лагери, които се провеждат на територията на общината, дават възможност на хора от всякаква възраст да подкрепят различни инициативи, да изграждат практически умения в дейности като засаждане на дръвчета, почистване, селскостопанска работа и още много други. Това позволява на участниците да се почувстват отново като общност и да развиват истинските човешки ценности, за които отдавна никой не полага усилия да бъдат изграждани.

Примерът на по-възрастните и възможността на по-младите да се учат в практически занимания спомагат за ефективното предаване на знания и опит, които в класната стая трудно могат да бъдат изградени. Едно от предимствата в общината е възможността човек да се учи от хора, които вече имат успехи в различни области, включително чрез провежданите школи за средновековна фехтовка и езда, стрелбата с лък и много други.

Разбира се, едно от най-големите предимства за общината е наличието на ежеседмични активни специализирани обучения в сферата на финансите, икономиката, продажбите и предприемачеството, включително регулярно провежданите семинари за развитие на бизнес и управление на личните финанси. Чрез тях вече завършилите образование и навлезли в живота по-възрастни хора могат да усвоят необходимите знания, като се научат да ги прилагат и да изградят желания от тях изпълнен с успех и благоденствие живот.

Обичайно в стандартната образователна система се предоставят теоретични знания от хора, които нямат нужния практически опит, а на младите им липсва допирът с реалната икономика, липсва им и възможността да прилагат и реализират знанията си в истинска среда. Точно поради тази причина обученията, които се провеждат на територията на общината, се водят само от вече успели в своята област хора, реализирали в практиката своите познания – така те могат да отговарят на всички въпроси и да улеснят и подпомогнат внедряването на съответните знания в живота на участниците.

Важно място като съпътстващ обученията процес в община Ветрино има издателската дейност, която включва разнообразна икономическа и финансова литература, книги за личностно развитие и предприемачество, издавани от „Тогедър Академи“. С огромен принос към високата стойност на обучението са и многобройните издания на историческа тематика от Исторически парк, както и въздигащата духа художествена литература на Фондация „Въздигане“. Би могло да се каже, че общината се превръща в необятен извор на качествено и достъпно знание, извлечено от първокласни чуждестранни и български автори, които са се доказали в съответната сфера и област.

Най-новите дейности в сферата на обучителните занятия са провежданите от месец февруари 2023 г. ежеседмични дискусии на различни икономически и финансови теми, водени от Ивелин Михайлов и Пламен Кънчев. Целта е да бъдат подпомогнати търсещите развитие в тези области, с възможност за регулярна подкрепа при внедряване на специфичните знания и споделяне на опита на вече доказалите се в своята сфера водещи.

Допълнително предимство е и опитът на обучаващите в развитието на хиляди кадри през последните десетилетия, голяма част от които успешно са внедрили в живота си тези знания и са постигнали желаните от тях цели и удовлетворение. За последните 20 години Ивелин Михайлов е имал възможност да обучава десетки хиляди на продажби, предприемачество и икономика, а колегата му Пламен Кънчев води обучения по финанси вече повече от 15 години, като също е имал възможност да развива хиляди хора.

Двамата лектори водят и специализиран семинар за управление на лични финанси, през който са преминали няколко хиляди души, като възможността за последващи ежемесечни срещи и съдействие на преминалите семинара е предоставила шанс на всеки да внедри наученото, независимо от трудностите в този процес.

Разбира се, голям източник на познания е и достъпът до Ютуб канала на „Тогедър Академи“, който е наситен с огромно количество безценно съдържание, свързано с финансите, успеха, предприемачеството и икономиката като цяло. Ежеседмично се излъчват на живо и предавания на различни теми с възможност за задаване на въпроси и получаване на разяснения по време на самите предавания.

В историята на Ютуб канала има споделени знания от различни водещи и източници, даващи възможност да се достигне до специфично съдържание от най-разнообразен характер, включително възможността да бъдат проследени истинските истории на различни гости – било то в сферата на прилагане на финансовото планиране, или споделяне на личния им опит в реализирането на собствения им успех.

Постоянно се обогатяват всички образователни източници – онлайн предавания, специализирани обучения, различни семинари, издавана литература и провеждани практически занимания. Всички те, съчетани с непосредственото прилагане на наученото и съдействието в процеса на развитие, дават възможност за изграждане на всички необходими умения за израстване на разнообразни кадри и предприемачи със способности да внесат неповторима стойност в живота на хората.

Една от особеностите в този уникален образователен център е, че всичко, което се преподава, стъпва здраво на основните човешки ценности, на истинска полезност, вяра и смирение, честност и справедливост, уважение и благодарност, подкрепа и солидарност. Това са непреходни ценности, които изграждат правилните морал и етика у хората. С други думи, в този обучителен развоен център на кадрови ресурси всеки желаещ да допринася е посрещнат с топли чувства. Същевременно търсещите лична изгода за сметка на останалите биват остро възпрепятствани, като се дава шанс на живеещите и участващите в тази общност да се развиват без страх и притеснения от недоброжелатели и недобросъвестни индивиди.

Ето защо община Ветрино постепенно се е превърнала в център без аналог – извор на образование и култура. Тя дава шанс на търсещите среда и общност да развият себе си, да изградят и отгледат семействата си в истинска среда на подкрепящи и дейни хора. Осигурява възможност за професионално развитие в разнообразни сфери и намиране на истински смисъл и посока в живота, към по-добро и смислено бъдеще.

Достъпът до качествено образование и духовно, личностно и професионално израстване са единственият възможен път към постигането на свобода на съзнанието и духа. Съчетани с достойна цел и потенциал за добавяне на непреходна стойност в живота на другите, се постига истинско удовлетворение, защото се утолява жаждата за принадлежност, води се и се изгражда един изпълнен със смисъл и вълнение живот за нас и нашите деца. Това е реална възможност за истинска промяна в човечеството на принципа на ефекта на доминото, чудесно описан във филма „Предай нататък“ от 2000 г. 

Споделете с приятелите си

Коментари

Има 0 коментара за статията

Напишете коментар

За да добавяте коментари е необходимо да се впишете в системата
ВХОД