България-бъдещото сметище на Европа?

СКАНДАЛ! В АМБИЦИОЗНАТА "ЗЕЛЕНА" ОБЩИНА ВЪЛЧИ ДОЛ, ИМА 22 НЕЗАКОННИ СМЕТИЩА! Всяко от 22-те селища в общината има незаконно сметище, а някои си имат и по две!!!

Дори само едно нерегламентирано сметище говори за престъпно нехайство спрямо хората и тяхната безопасност и здраве. Едно нерегламентирано (незаконно) сметище означава струпване на неподбрани, често отровни отпадъци, които могат да си взаимодействат по непредвидимо опасен за здравето начин, могат и често се самозапалват, като предизвикват пожар, отделят миризми и токсични газове, които предизвикват отравяне на хора и животни. Това означава развъждане на зарази и бацили и разнасяне на болести чрез гризачи, диви и бездомни животни в търсене на храна, с огромна вероятност да заразят и хората. Това означава огромна, непосредствена опасност за здравето на хората и животните, но също така означава и отровена почва и отровени подпочвени води за десетилетия и столетия напред, отрови, чиито пътища се неведоми, но накрая всичко е за наша сметка. Тук изобщо не говорим за екстри като съсипване на пейзажа, обезценяване на земята почти до нула, загуба на поминък, обезлюдяване и прочие... 

Дори само едно-единствено незаконно (по закон – нерегламентирано сметище) е екологична бомба със закъснител. Търпимостта на властта към него в продължение на години е откровено престъпление – екологична, социална и политическа бомба със стърчащ горящ фитил.


СКАНДАЛНО! В "ЗЕЛЕНАТА" ОБЩИНА ВЪЛЧИ ДОЛ ИМА 22 НЕЗАКОННИ СМЕТИЩА! Всяко от 22-те селища в общината има незаконно сметище, а някои си имат и по две!!!

Може ли 22 незаконни сметища да останат незабелязани от управляващите от няколко правителства? ГЕРБ? Продължаваме промяната? Да, България? Зелените? Другите? Нали бяхте за чиста природа, за прозрачни политики, чистота...? Възможно ли е 22 незаконни сметища – 22 екологични бомби, да останат незабелязани от властта – държавна, регионална, областна и местна?

Може ли Министерството на околната среда и водите в продължение на години да не знае за 22 незаконни сметища? Как могат 22 екологични бомби толкова време да останат НЕЗАБЕЛЯЗАНИ от РИОСВ – Варна?! Не един, а двама областни управители на Варна, единият от които е управлявал два пъти, не знаят или се правят, че не знаят за това? Къде са полицията, прокуратурата? Как е възможно никой да не е отишъл на място и да не е забелязал очевадното бездействие на кмета на Вълчи дол? Възможно ли е това да остане НЕЗАБЕЛЯЗАНО от еколожката на Вълчи дол? Надали…

ТУК НЕ МИРИШЕ, а НАПРАВО СМЪРДИ НА КОРУПЦИЯ,

НА ПОЛИТИЧЕСКА КОРУПЦИЯ, НА ЗЕЛЕНА КОРУПЦИЯ!

И тук става въпрос именно за корупционна сделка, при която в община с 22 незаконни сметища се допуска изграждането на ветропарк с повече от 100 перки, независимо с какви зелени панделки е опакована тази сделка от кмета и общинската власт. 

Чудовищно лицемерие и наглост е в община с 22 незаконни сметища да се твърди, че е важно да се опазва природата! Колко точно им е важно? Откога им стана важно? Как точно става това?

Не се тормозят хората от малцинствата в някои от селата на Вълчи дол да спазват правилата за ред и чистота? Защо? За да гласуват „правилно“ на следващите избори? Разрови ли се тук, много ще мирише – незаконни доходи, купуване на гласове, манипулиране на хора от малцинствата и други... 

Държат хората удобно бедни, удобно неуки, без работа, подходящо отчаяни, за да ги манипулират за собствена изгода. Може би затова от „Добротич уинд“ им раздадоха фирмени якенца, с които те дойдоха пред общината, за да подкрепят бетонирането и набучването на качествена земеделска земя с перки? Ако кметът бъде глобен за всяко от 22-те незаконни сметища във Вълчи дол, общината ще фалира. Вместо това е държан в удобно послушание за това и за няколко други неща, заради които светът ще му се види тесен... Ето как човек е принуден да избира между себе си и другите. Всъщност този фатален избор е отдавна направен – още когато същият човек е избрал личния си кеф и изгода, ощетявайки интересите на тези, които са го назначили там... МЪКА...

ГРЕХЪТ на УПРАВЛЯВАЩИТЕ КЪМ НАШАТА ЗЕМЯТА Е ДВОЕН 

Тровят се с години хората, плодородната земя и подпочвените води със сметища във всяко село. И същата тази плодородна земя се канят да я довършат, като я бетонират и набучат с перки в най-мащабното съсипване на плодородна земя на Балканския полуостров! 

Унищожаването на България, на плодородната й земя в житницата на страната, на водата и на природата й, тровенето на хората, е престъпление! Престъпление срещу стратегически ресурси и интереси на държавата! Съдбата на един не е по-важна от съдбата на общността! Политиката не е по-голяма от живота! 

Говорим за европейски ценности, за подкрепа за Европа, за война …  и виждаме как бавно и сигурно вървим срещу собствените си интереси на народ, икономика, природа и държава. И се питаме дали страната ни е дадена на управленски мутри, които да действат в свой частен интерес срещу изпълнението на поети тайно ангажименти. 

Каква роля е отредена на България?

ОПРЕДЕЛЕНА ЛИ Е БЪЛГАРИЯ ЗА СМЕТИЩЕТО НА ЕВРОПА? 

Знаят ли хората, които имат наследствена земя във Вълчи дол, които не са я продали, но не живеят там; хора, които са дали земята си да се обработва – тези хора знаят ли, че тяхната земя се унищожава? Знаят ли каква ще е съдбата й? Знаят ли какво се случва с подпочвените води?

Знаят ли, че земята им не струва и една десета от предишната й стойност, ако е отровена, бетонирана или в близост до вятърните турбини? Дават ли си сметка хората от Вълчи дол, независимо дали, каква и колко земя имат, каква съдба им е отредена? 

Всички, които имат земя във Вълчи дол и селата, трябва да се борят за земята си, да подават сигнали и жалби за незаконни сметища до Регионалната инспекция по околната среда и водите във Варна, до Областната управа, Министерството на околната среда и водите, до полицията, до прокуратурата, за да се спре съсипването и тровенето на земята. Цунами от жалби и сигнали. Цунами от гражданска активност. Предявяваме иск към властта, търсим й отговорност. Доверието в общинската власт във Вълчи дол е под нулата и те ще смачкат сигналите. Не може да се оплакваш от насилника на самия насилник! Всички сигнализираме и се жалваме масово, борим се за земята и за съдбата си, като стигнем до всички инстанции у нас и в чужбина, до вестници, телевизии и интернет медии. Ще занимаем всеки орган, всяка институция, всяка медия у нас и в Европа, вече сме започнали и няма изгледи да спрем.

На тези хора изобщо не им пука какво ще стане със земята и хората! Те са ни похарчили предварително и отдавна! Българската земя, българският народ са продадени от управляващите, за да послужат на чужди планове и чужди интереси. На нас пък ни писна …

И ако ще ни погубят  и земята, има ли какво още да губим ?... Гражданите трябва сериозно да се замислят кого ще облекат със своето политическо доверие само след няколко месеца, когато ще има избори. Ще трябва да решат дали ще треперят от страх да не ги уволнят, или ще се тресат от гняв, че живеят на място, управлявано от корумпирани и нагли хора, които продават интересите им. 

КОЙТО НЕ СЕ ИНТЕРЕСУВА ОТ ПОЛИТИКА, СВЪРШВА УПРАВЛЯВАН ОТ МОШЕНИЦИ

Крайно време е да свикнем с мисълта, че ние сме тези, които ги качваме на управленския стол, те са НАШИ СЛУЖИТЕЛИ, на които НИЕ плащаме. И да избираме умно и отговорно. А ако са излъгали – да заминават в затвора или по дяволите. Това ни повече, ни по-малко означава, че тези хора трябва да НИ служат като общност, че трябва да работят, за да живеем на по-чисто, по-уредено, по-спокойно място, в една по-чиста и устойчива среда, която уважава нашите традиции и ни подкрепя в нашето развитие и просперитет, която ни позволява да останем на земята си и да се радваме на нейните дарове и на плодовете на нашия труд. И ще ги съдим по делата, а не черните джипове. И накрая няколко практични съвета, преди да се вземат размери за раирани костюмчета... 

Добре е кметът на Вълчи дол да поднови гардероба и освежи подстрижката си, да ходи изгладен, редовно и гладко избръснат и да се парфюмира регулярно, защото... е много вероятно да го снимат по нашата, а и по някои чужди телевизии, да му вземат интервю за някой европейски вестник. Е, ще му зададат някой и друг неудобен въпрос, но така или иначе ще се прочуе, та поне да изглежда прилично на фона на многото неприлични и направо подсъдни неща, които направи. 

Огромен скандал с международен отзвук се заформя в община Вълчи дол, чрез който ще се прочуе част от местната общинска власт, а фирмата „Добротич уинд“ и методите й на действие ще лъснат с целия си корупционен блясък и ще й извоюват авторитет на „добре дошъл“ инвеститор НАВСЯКЪДЕ. Понеже в природата нищо не се губи, отблясъци от това сриващо имиджа сияние неизбежно ще има и върху дебнещия в сенките много международен фонд CWP, включил финансовата си турбина в режим „Всмукване на национален капитал“. Господа, на публиката е отдавна известно какво правите, затова ще се фокусират върху имената ви, и... надяваме се добре да ги запомнят, за да не ви пуснат никъде.

СТАНА ИНТЕРЕСНО, НЕ ЛИ? ТЕПЪРВА ЩЕ СТАВА...

Споделете с приятелите си

Коментари

Има 0 коментара за статията

Напишете коментар

За да добавяте коментари е необходимо да се впишете в системата
ВХОД