понеделник, 29.04.2024

Издател БЛАЖЕНСТВО ЕООД

ОБЩИНАТА ВЪВ ВАРНА – БЛОКИРАНА ОТ ПРОТЕСТ НА РИБАРИТЕ

Освен на тъмно и тихо, направо не е за вярване и колко кокошкарски се правят закони у нас. Оказва се, че в Центъра за изследване на демокрацията (ЦИД), финансиран от САЩ, са написали злополучния лобистки законопроект за перки в морето, в полза на фонда CWP, за сумата от 400 000 лв. Напомняме, че това е проект за няколко десетки милиарда лева! На ЦИД се наложи да си изкара парите – участва принудително в кръгла маса с ядосаните хора от секторите „Туризъм“ и „Рибарство“, както и екоексперти.

Очакваме скандална книга за вредите от ветрогенераторите върху хората

Д-р Нина Пиърпонт е действащ лекар, професор от университетите „Джонс Хопкинс“, „Принстън“ и „Йеил“ (да не се бърка с Харвардското бизнес училище, което не е и Харвардският университет). Тя предостави безвъзмездно правата за издаване на нейната книга „Синдром на вятърната турбина“.

Долу ръцете от Варна

Екзекутори на цял един регион е една крадлива пасмина от управляващата ни некоалиция, която е на път да приеме набързо, на тъмно и без обществено обсъждане закон за добив на енергия от вятър във водите на Черно море – 2.0.

Варна настръхна, зрее бунт

Рибата се вмирисва от главата, е казал българинът. Преди близо 50 години у нас започна да намирисва, а после бързо, с активната намеса на външни сили и с бездействието на вътрешните сили, възпалителният процес се превърна в гнилостен.