Читалищни дейци от Бургаска област и „Красиво Ветрино“ с обща среща

Вече в много градове обществото се самоорганизира и ние се радваме да сме част от този толкова важен за културния подем на страната процес.

Събитието в Бургас следва планомерната програма от представяния на „Красиво Ветрино“. Вестникът е новатор не само в списването, но и в разпространението. Срещите стават и повод за нови партньорства между активните хора в страната. Тук организацията бе между нас и читалищните дейци в областта, а този път проявата бе на отворени врати и от това се възползваха будните бургазлии.

Вече в много градове обществото се самоорганизира и ние се радваме да сме част от този толкова важен за културния подем на страната процес.

Присъстващите слушаха с интерес за създаването на Исторически парк, за което говори Михаил Динев, също човек от морския град. Задаваха се и въпроси по други теми, свързани с община Ветрино, с политиката и с местните избори.

Всички читалища получиха от новото издание на книгата „Исторически парк и Земята на свободните“, а хората още на място разглеждаха майсторските илюстрации. Раздадени бяха и подбрани вестници. Надяваме се хората да открият в тях освен информация за събитията, за строителството в община Ветрино, съвети по финансите, личните истории на хората, доброволческите инициативи, но и голата истина, такава, каквато я виждаме ние – работещите за по-красива България.

А обиколките ни из страната продължават, като започват да се превръщат в наша запазена марка. Не успяхме да опишем всички, но си ги припомняме с най-добри чувства. За само няколко месеца съградихме партньорства с дейни хора от Добрич, Генерал Тошево, Търговище, Нови пазар, Балчик, Шумен, Каспичан, Варна, Айтос, Дългопол, а със съседните нам Вълчи дол и Провадия вече крачим в една посока.

Вие ни виждате и с книгите на Фондация „Въздигане“ на събори и празници по градове и села. И навсякъде с нас идват доброволци, чийто труд невинаги се забелязва, но без него нищо не би било същото. 

И ако в община Ветрино бедността изглежда излекувана, то работата не спира с това. Възходът може да бъде до безкрайност само ако го поискаме със сърцата си! 

Нека да го изживеем заедно!

Споделете с приятелите си

Коментари

Има 0 коментара за статията

Напишете коментар

За да добавяте коментари е необходимо да се впишете в системата
ВХОД