Развитие на конкурентен бизнес в община Ветрино

Сделката на придобиването на Овцеферма ЕТ „Аваси“ от ВАЛТРАНС ЕООД – българска фирма, привлечена от местния просперитет, разкри една нова тенденция, при която българи изкупуват местни бизнеси.

След пазара на недвижими имоти община Ветрино системно развива и бизнеса.

Когато се извършват големи сделки в една област, ние разбираме, че на това място пазарът е конкурентен. Конкурентната среда дава увереност на хората, че ако в даден момент не им е във възможностите да продължат дейността на своя бизнес, ще има кой да го купи, че техните усилия ще бъдат оценени от пазара.

В противен случай се стопират икономическите инициативи или ако се предприемат – се правят със страх.

В община Ветрино цял един голям бизнес бе придобит, а хората, които са го създали, продавайки го, осребриха труда си. Така дейността продължи и се запазиха работните места.

Доскоро в региона се работеше на парче. Ние помним как масово се приватизираха и ограбваха българските предприятия след навлизането на капиталистическата система и от това се обезлюдиха общините. Никой не смееше да предприема каквото и да е. Хората бягаха към чужбина, вместо да творят в страната си.

А най-важното за един човек, когато създава, е да знае, че неговото творение ще продължи да живее и след като той повече не може да се грижи за него.

Сделката на придобиването на Овцеферма ЕТ „Аваси“ от ВАЛТРАНС ЕООД – българска фирма, привлечена от местния просперитет, разкри една нова тенденция, при която българи изкупуват местни бизнеси. В големите градове транснационални корпорации на принципа на аутсорсинга използват държавния ресурс и отказват да развиват кадрите си. Чуждите фирми идват и си отиват! По този начин те ограбват икономическата среда. 

Община Ветрино задава нов тренд в икономиката и е засега единственото място в България, където делото остава за поколенията, а построеното – във вечността.

Споделете с приятелите си

Коментари

Има 0 коментара за статията

Напишете коментар

За да добавяте коментари е необходимо да се впишете в системата
ВХОД