Екипът на Исторически парк работи здраво и се забавлява от сърце

На 17 декември екипът на Исторически парк се събра в най-новото бижу на село Неофит Рилски – „Ханът“, за да отбележи успешното приключване на активния туристически сезон и предстоящите коледни празници

Броени дни ни делят от 25 декември, когато всяка година честваме един от най-обичаните празници – Коледа. В дните преди светлия рождественски празник нощите са най-тъмни, а дните – най-кратки, затова за Бъдни вечер домовете ни грейват в светлина, която да ни напомня за звездата, изгряла над Витлеем и оповестила раждането на Спасителя.

Според християнските традиции Коледа е преди всичко празник на духовната и физическата светлина. Запаленият бъдник в камината, горящите свещи на празничната трапеза и светещите коледни лампички върху украсената елха са все източници на струяща светлина. Елхата като вечнозелено дърво символизира вечния живот, а украсата върху нея ни напомня, че истинската красота в живота са добрите дела. 

На 17 декември екипът на Исторически парк се събра в най-новото бижу на село Неофит Рилски – „Ханът“, за да отбележи успешното приключване на активния туристически сезон и предстоящите коледни празници. Празникът започна с поздравления от Ивелин Михайлов – изпълнителен директор на Исторически парк, и помощничката на Дядо Коледа – Снежанка. В прекрасно украсената зала всички се забавляваха, удовлетворени от добре свършената работа през годината. За повдигане градуса на празничното настроение звучеше фолклорна музика и българските хора следваха едно след друго, прекъсвани от време на време с интересни предизвикателства от страна на организаторите. В един момент и Дядо Коледа се появи, за да отвори чувала с подаръците, които се оказаха интересни и нестандартни: въже за простиране, белачка за картофи, гъба за баня, вилички за торта и какво ли още не. При това стана ясно, че всички са слушали. Вкусната храна и напитките удовлетвориха и най-изтънчените вкусове и направиха удоволствието пълно. Всеки изтегли своя късмет за догодина с парче от прекрасна българска погача.

В навечерието на Рождество Христово направете светъл дома си, съберете близките си хора и засвидетелствайте обичта си към тях, защото Бог е любов. И задължително си пожелайте нещо. Традицията и вярванията ни нашепват, че в нощта срещу светлия празник небето се отваря, за да се изпълнят най-съкровените ни желания. Това е времето, в което можем да поискаме нещо и да го получим. Дори да не ви се вярва сега, ако искате нещо наистина от сърце, то може и да се сбъдне.

Споделете с приятелите си

Коментари

Има 0 коментара за статията

Напишете коментар

За да добавяте коментари е необходимо да се впишете в системата
ВХОД