Да научим българите да заобичат българското!

Неусетно получихме знания, предавани през поколенията и достигнали до нас в момент, в който най-много са ни нужни.

Ако се върнем назад във времето, ще разберем колко далновидно нашите предци са разпространявали българската култура сред останалия свят. Още от времето на траките, по-късно и българските царе са подарявали на своите важни гости красиви подаръци, изработени от сръчните ръце на българските майстори и производители. Така българската култура е ставала разпознаваема и ценена. В съвсем близкото ни минало всичко, произведено в България, е било синоним на високо качество. За съжаление, в последните години българският пазар е наситен със стоки, произведени в Китай, евтини и с лошо качество. Това подтикна мнозина българи, които милеят за своята родина, да започнат да произвеждат стойностни български продукти. 

На 17 декември царството на билките в село Неофит Рилски – Розариумът, приюти интересно събитие под наслов „Да запазим българския дух“. Български майстори и производители от цялата страна се събраха, за да покажат какво творят с ръцете си, влагайки своите мечти и чувства и разкривайки красотата на човешката душа. Талантлива дизайнерка на дрехи от гр. Габрово удиви всички присъстващи със своите нестандартни творения – като изработената от нея дреха, която може да се облече по шест различни начина. 

И тъй като сме в Розариума билкариум, си припомнихме колко важни могат да бъдат билките, пораснали по нашите земи. За нас те са неизчерпаем източник на здраве и красота. Няколко шишенца с билкови тинктури и мехлеми могат да поддържат здравето на цялото семейство по естествен начин, без да се налага да купуваме скъпите лекарства на световните фармацевтични компании.

Опитахме сушени сини сливи и пестил на биопроизводител, който отглежда своите дръвчета на наследствена земя, която последните 50 години не е третирана с химически препарати. Разбрахме за безценните свойства на маслото от ядката на сливата като суперхрана за кожата. Маслото също така съдържа в големи количества и безценния витамин В17, незаменим помощник в борбата с онкологичните заболявания.

Неусетно получихме знания, предавани през поколенията и достигнали до нас в момент, в който най-много са ни нужни. Нека да обичаме българското и да милеем за него!

Споделете с приятелите си

Коментари

Има 0 коментара за статията

Напишете коментар

За да добавяте коментари е необходимо да се впишете в системата
ВХОД