събота, 11.05.2024

Издател БЛАЖЕНСТВО ЕООД

Мащабно строителство променя община Ветрино

Комплекс „Ханът“ беше завършен и дори вече спечели първата си награда от Министерството на туризма за туристически обект на 2023 г.

През 2023 г. извършихме мащабно строителство по промяна на община Ветрино, като, разбира се, най-много обекти се построиха в село Неофит Рилски. Всяка къща или обект, който изграждаме наново, са сред най-добрите строителни образци и се стремим да са в характерната архитектура за нашата култура, като по този начин изграждаме характерен облик на общината, който ще привлича българи и чужденци, защото освен нещо традиционно те ще могат да видят и нещо изключително красиво, което е събрано на едно място. 

Започваме с Историческо селище. Успяхме да построим 48 от 108-те средновековни къщи, които се намират до самия Исторически парк и ще служат за посрещане на туристи от цял свят. Къщите са в традиционната за България средновековна каменна архитектура. За да се построят, бе нужно да се подобрят 70 декара блатен терен. Само за година и половина успяхме да изградим нещо, за което дори в развитите държави се работи над 10 години. Надяваме се през 2024 г. да успеем да завършим тази първа част и до края на годината Историческо селище да започне да приема първите гости.

Изключително впечатляваща е къща „Съвместно“, която е проектирана от софийските архитекти Светла и Чавдар Йотови. Изключително трудна и същевременно красива сграда, която успяхме да построим през тази година. От нея се разкрива чудесна гледка към Исторически парк и очакваме в близките месеца да отвори врати за първите си гости.

Продължихме строителството на комплекс „Кацарски“, което навлезе във финална фаза. Осемте каменни средновековни къщи вече са готови и остава само да се постави басейнът и вътрешно да се довършат самите къщи. Очакваме тази година в средата на сезона комплексът да посрещне първите си посетители.

Комплекс „Ханът“ беше завършен и дори вече спечели първата си награда от Министерството на туризма за туристически обект на 2023 г. Интериорното и екстериорното изпълнение са без аналог за България. Една от най-красивите сгради, които се построявани в България през последните години.

Тази година се построи и къмпинг „Изцяло“. Прекрасно място за нощуване в каравана. На прекрасно място в орехова гора, с осигурени нови, разнообразни каравани, къмпингът очаква много приключенци. 

Къща „Колективно“ също беше завършена през 2023 г. Съвсем скоро очакваме в нея да се нанесе младо семейство, с което в общината се увеличава броят на младите хора. 

Следващият обект, който е завършен, е „Пощата“ в центъра на село Неофит Рилски, която е основната административна сграда в този момент. Прекрасната средновековна архитектура в съчетание с удобните офиси ще развие предприемаческата дейност в общината.

Приключи и ремонтът на хижа „Блаженство“ в с. Доброплодно. Този уникален за общината обект беше реставриран и заблестя с ослепителна красота. Красивата природа, възрожденската архитектура в съчетание с безкрайните удобства го превръщат в истинско бижу.

В с. Неофит Рилски беше повторена спиращата дъха кръстовидна беседка до селската църква. Впечатлява със средновековна архитектура и отлично изпълнение. 

Много напредна и странноприемницата „Болярски дом“. Тази огромна сграда от 3000 квадратни метра е във финална фаза и се надяваме през 2024 г. да приеме първите си посетители. 

Завърши грубото строителство на къщи „Зеленият крал“. Отново впечатляваща средновековна архитектура и обширни парцели ще накарат посетителите на с. Неофит Рилски да загубят ума и дума. 

Започна строежът на 4 къщи в 8-и и 9-и квартал в с. Неофит Рилски. Те са част от 20 различни къщи, които отново са проектирани от архитектите Йотови в същия труден, но красив средновековен стил. 

Много напреднали са къщи „Генади“ 1 и 2, „Стефи“ 1, 2 и 3, къща „Киро“, „Кателиви“, „Дет Цвет“, „Костов“, „Сибинов“, „Викерс“, „Спирко“ 1 и 2, „Халдея“, „Червена къща“, „Катинчарови“. 

Започна строителството на къщи „Дани“ 1 и 2, къща „Бабев“, „Колективно“ 2 в с. Неофит Рилски. 

Завършихме строителството на една къща в с. Доброплодно, която вече приюти двама нови жители, както и една къща в с. Момчилово, която стана дом на 4-ма нови жители на общината. 

Продължаваме със строителството на детската градина „Мечтатели“, „Фурната“, „Еми“ 2, къща „Бисер“.

Работим върху 4 парка и над 100 декара със залесяване с паркови дървета на закупени от нас терени. 

Довършваме бензиностанцията в с. Неофит Рилски, както и паркинга със соларния парк. 

Важно е да добавим, че всичко това го правим само с материали, които са полезни за хората и 100% рециклируеми. Всички къщи, които събаряме, както и отпадъкът, който се получава от строителството, се преработват на 100% и така запазваме красотата и чистотата на околната среда.

Споделете с приятелите си

Коментари

Има 0 коментара за статията

Напишете коментар

За да добавяте коментари е необходимо да се впишете в системата
ВХОД