Силен сезон за стрелците с традиционен лък от клуб СИВА  

Благодарение на идеалните условия за стрелба с лък в Исторически парк интересното древно войнско изкуство придобива все по-голяма популярност.

В клуб СИВА стрелба с традиционен лък практикуват над 30 активни състезатели в най-различни възрастови категории. Треньорите и вдъхновители Нина, Емил и Йоана професионално и с вещина предават своите знания и умения на желаещите да се посветят на древното изкуство стрелба с исторически лък.

Най-малкият стрелец е 6-годишната Борянка. Макар и още в детската градина, тя дава сериозна заявка за своя талант и смело догонва по-големите си братя и сестра си Мариела.

През изминалия сезон стрелците на СИВА демонстрираха талант и точно око на единадесет състезания в България, Румъния и Турция. Виртуозите на лъка завоюваха 17 златни, 19 сребърни и 17 бронзови медала. Блестяща перла в отличията е вторият за клуба сребърен орден уникат от състезанието на Шербан Кантакузино в Манук хан, Букурещ.

Освен в историческите дисциплини стрелците отбелязаха и сериозен напредък в безлимитната стрелба, т.нар. „flight“. Този специфичен вид стрелба дава възможност на състезателите да изпитат усещането на нещо ново и вдъхновява за развитие в това все още малко познато в България умение. Макар и още „прохождащи“, вече имаме и поставени рекорди. При дамите Нина Янкова изпрати стрела на 355 метра, а Емил Нешкински при мъжете постави рекорд с невероятните за страната 380 метра.

Благодарение на идеалните условия за стрелба с лък в Исторически парк интересното древно войнско изкуство придобива все по-голяма популярност. Хора, които преди това са виждали лък само във филмите, имат възможност да усетят пулса, енергията и очарованието на летящите към целта стрели. 

Нека да пожелаем успех, силен дух и точен мерник на всички сегашни и бъдещи виртуози на лъка!

Споделете с приятелите си

Коментари

Има 0 коментара за статията

Напишете коментар

За да добавяте коментари е необходимо да се впишете в системата
ВХОД