Тони от Исторически парк: Мечтая да се оженя в двореца на Второ българско царство

След няколко години усилен труд в неговите два обекта и безброй работни часове Тони фалира – не защото не е добър готвач, а заради липсата на нужните организационни качества на предприемач.

Тони е героят днес в нашите лични истории, защото неговият път дотук и допуснатите грешки могат да помогнат на мнозина да ги избегнат. Неслучайно ви разказваме историите на новодошлите в община Ветрино. Невероятно е колко много можем да научим от опита на другите, защото умният се учи от грешките си, а мъдрият – от грешките на другите.

Тони Иванов е 34-годишен млад мъж, родом от село Дивотино, в близост до Перник. Започва професионалната си кариера като помощник-готвач, впоследствие усвоява уменията, необходими за позицията главен готвач, но чувства неудовлетворение от мястото, на което работи. Решава, че най-доброто, което може да направи, е да си отвори собствен бизнес, за да се чувства свободен и да е „сам на себе си шеф“. Какво обаче се случва? 

След няколко години усилен труд в неговите два обекта и безброй работни часове Тони фалира – не защото не е добър готвач, а заради липсата на нужните организационни качества на предприемач. Ситуацията е трудна, още повече че той изплаща заем, трябва да се грижи и за семейството си. Осъзнава, че има неща, които не е научил и ако иска да успее, трябва да започне да се учи от хората, които са постигнали успех в тази област.

Попада на различни „коучове“, но е разочарован, че има хора, които просто печелят от обучения на гърба на другите, но в реалния живот нищо не са постигнали. Търсейки, попада и на видеа от YouTube канала на „Тогедър България“ и вижда, че има и такива, които не просто преподават знания за успеха, но и делата им показват изключителни резултати.  

Междувременно получава предложение от страничен човек, който се занимава с форекс. Привлечен от идеята за бързо забогатяване, той се втурва в това ново начинание, без да знае с какво се захваща, и губи 50 000 лв. 

ФАЛИТ СЛЕД ФАЛИТ. 

„Почувствах се като зависим, който току-що е загубил парите си в казиното. Нямах представа, че този тип инвестиции са като хазарта. Не създаваш полезност, не градиш нищо. Нямах никакви умения и познания в инвестирането, не знаех за видовете инвестиции и се доверих на грешния човек“, споделя той. 

Младият мъж се отърсва от случилото се и си казва, че щом е жив и здрав и семейството му е до него, значи трябва да продължи. Провалът с бизнеса, а после и неуспешният опит за инвестиране му показват, че липсата на познания могат да провалят човек и да му загубят и време, и средства. 

Тогава се обръща към консултант на „Тогедър“, прочита много книги на тема финанси и осъзнава своите грешки. 

„Заблудата на предприемача“ – като я четох тази книга, и ме хвана срам. Ако я бях прочел по-рано, нещата щяха да са различни. Разбрах, че независимо дали правиш собствен бизнес или инвестираш – винаги трябва да знаеш какво правиш, да четеш, да си се образовал по темата“, споделя Тони. 

Младият мъж започва нова работа, не спира да чете, развива се и полага основите на по-стабилно бъдеще за него и семейството му, като през цялото време получава подкрепа от своята жена. Когато разбира, че в община Ветрино има среда от дейни хора, които създават едно по-хубаво място и условия за живот, той пожелава да се премести. Така през февруари миналата година Тони, неговата половинка Антоанета и вече трите им деца пристигат тук. 

Днес Тони работи по изграждането на Второ българско царство в Исторически парк.  Убеден е, че тук е най-доброто място за хора като него, които искат да се развиват. Има възможност да обучава нови хора и да развива своите предприемачески способности. Антоанета преподава уроци по математика. 

Една от мечтите на Тони е да направи сватба в двореца на Второ българско царство по случай 10 години от запознанството им с Антоанета. 

„Като ме питат децата къде отивам, им казвам – да направя царския дворец, където ще се оженим с майка ви. Но първо трябва да го изградим.“

 

Споделете с приятелите си

Коментари

Има 0 коментара за статията

Напишете коментар

За да добавяте коментари е необходимо да се впишете в системата
ВХОД