Рожден ден в „Ханът“ и разходка в Исторически парк – очаквано добра комбинация

В края на изминалата седмица компания от 20-ина младежи от Варна си организираха частно празненство.

Рожденият ден е специален празник и когато не се отбелязва в тесен семеен кръг, желанието ни е да го направим по неповторим и запомнящ се начин.

В края на изминалата седмица компания от 20-ина младежи от Варна си организираха частно празненство по повод рождения ден на един от тях. Младите хора избират като място на събитието „Ханът“, който отскоро приютява гости и посетители, като предлага вкусна домашна храна, уютна обстановка и стаи за нощувка. Още с прекрачването на прага на емблематичното за с. Неофит Рилски място впечатление правят картините на историческа тематика, дело на талантливи български художници, които будят чувство на гордост и вдъхновение от славното ни минало. В стилната и изискана обстановка, която същевременно създава усещането за домашен уют, празнуващите имаха възможност да се веселят до късно вечерта, необезпокоявани от никого, като през следващия ден забавленията за тях продължиха. Неделната сутрин започна с вкусна здравословна закуска, приготвена специално за гостите, и продължи с туристическа обиколка на с. Неофит Рилски и Исторически парк.

Едно от момчетата сподели, че преди пет години е идвало в селото и през ум не му е минавало, че е възможна такава промяна. Според него селото е преобразено до неузнаваемост и няма аналог в света. Гостите изразиха възхищението си от направеното и предприемаческия дух, който по техните думи цари тук. По време на разходката в Исторически парк, въпреки студеното време, екскурзоводката Милена Лекова успя да стопли сърцата на ентусиастите с интересни истории от различните епохи, оставили отпечатък по нашите земи.

Младите хора, които идват тук, могат да съчетаят веселието до ранни зори със зареждащо душата си преживяване, като в същото време обогатят познанията си за величието на нашите предци. Забавлението може да бъде полезно и образователно, може да изгражда човека и да му дава криле.

Споделете с приятелите си

Коментари

Има 0 коментара за статията

Напишете коментар

За да добавяте коментари е необходимо да се впишете в системата
ВХОД