Исторически парк достига до българите в САЩ

За първи път всички, закупили билет за фестивала, получиха книгоразделители на Исторически парк, както и възможност да спечелят ваучери за семейни посещения в организираната томбола.

На 3 юни т.г. в град Дойлстаун, Пенсилвания, САЩ, се проведе Десетият годишен български събор, в който участваха над 1000 български семейства, които живеят и работят в Америка. Събраха се семейства от Ню Джърси, Вашингтон, Делауеър, Охайо и Пенсилвания. Всяка година събитието се провежда с изпълнения на българска музика, хора и ръченици. Представят се фолклорни състави и български училища в района, за всички посетители се предлагат стоки от местни български предприемачи, игри и забавления за децата. Атрактивна томбола направи тазгодишния събор много интересен, защото наградите бяха изненада за всички посетители. Малцина от сънародниците ни са запознати, че българските семейства, които се прибират в родината ни всяко лято, определено изпитват трудност къде да заведат децата си и какво ново могат да им покажат от нашето отечество. Когато българи, живеещи в чужбина, посетят Исторически парк, те са изключително щастливи, защото могат да го сравнят с мащабните проекти, създадени на Запад, и това изпълва всички тях с чувство на гордост от постигането на нещо толкова грандиозно и на световно ниво у нас.

По инициатива на нашите съмишленици Младен Младенов и Красимира Лазарова от Българския културен център в Пенсилвания това затруднение получи своето решение тази година по иновативен начин. За първи път всички, закупили билет за фестивала, получиха книгоразделители на Исторически парк, както и възможност да спечелят ваучери за семейни посещения в организираната томбола. Три деца бяха избрани да теглят номерата за томболата, като голямата награда – ваучер за 250 лева, спечели световният шампион по свободна борба Валентин Йорданов, който живее в САЩ.

Празненството донесе много емоции и нови впечатления за сънародниците ни отвъд океана. Радостни сме да знаем, че можем да въздействаме положително и да имаме подкрепа от български организации и сдружения в Съединените щати!

Споделете с приятелите си

Коментари

Има 0 коментара за статията

Напишете коментар

За да добавяте коментари е необходимо да се впишете в системата
ВХОД