Бърз растеж на къща „Халдея“

Къщата променя изцяло обстановката и ако човек се разходи, ще види, че само в улиците близо до нея има над 5 изцяло нови къщи.

Както знаем, строителството в община Ветрино постоянно достига нови върхове. Отново ще припомним, че единствено тук в цяла България, а може би и на Балканския полуостров, не се преобразуват нови терени от земеделски земи и гори в урегулирани парцели, на които да се строят къщи и други сгради, а само и единствено се купуват стари, разрушени и изоставени сгради, които се преустрояват в изцяло нови къщи, които отговарят на всички стандарти за енергийна ефективност, нулево замърсяване на околната среда, обем на застрояването, който да осигурява простор на живеещите и съседите, както и изключителна естетика, която радва окото на всеки живеещ или посетител на населеното място. Така селата се преобразяват и заблестяват, като изчезва усещането за запустялост и липса на живот, което е характерно за повечето села в нашата Родина. Точно това се случва и в село Ветрино с къща „Халдея“.

Една изоставена къща, която беше пълна с бездомници, наркозависими и лисици, беше закупена и съборена от семейство от гр. София. Отпадъците от съборената къща бяха преработени на 100% и намериха живот в други проекти. След това беше проектиран изключителен дом, който да събере семейството заедно с двете им малки дечица. Къщата беше започната да се строи в края на 2023 г. и вече виждаме, че е във финална фаза, като й е поставена дограма, отново изработена от българска фирма, като по този начин се задвижва българската икономика и се дава работа на много хора, както се плащат данъци и осигуровки в нашата икономика. Къщата променя изцяло обстановката и ако човек се разходи, ще види, че само в улиците близо до нея има над 5 изцяло нови къщи, които също са направени в стари и изоставени имоти. Това много ясно показва кипящия живот в община Ветрино и желанието на все повече хора да вложат своите усилия и средства точно тук. Сега се започва изолация с каменна вата, която отново е екологичен материал, който щади околната среда и е полезен за хората, които живеят във и около нея. 

Ето как още едно семейство ще се засели в община Ветрино, като за всеобща радост това са все хора, които имат гражданска позиция, участват в почистването на района, както и в различни доброволни инициативи, които правят живота и на местни, и на новопристигнали много по-добър. Както казват работещите хора – създай условия и животът сам ще дойде!

Присъединете се към нашата общност в Telegram тук

Споделете с приятелите си

Коментари

Има 0 коментара за статията

Напишете коментар

За да добавяте коментари е необходимо да се впишете в системата
ВХОД