Какво привлича като магнит хората в Исторически парк?

Ако търсите запомнящо се преживяване, активно приключение с досег до дивата природа или искате да стреляте с лък като древен воин – имате възможност да се възползвате от намалените наполовина цени за вход.

С откриването на новия сезон и със затоплянето на времето все повече посетители от всички краища на България и света са привлечени от Исторически парк.

Само през изминалата седмица имахме посетители от десетки градове в страната, сред които Варна, Бургас, Панагюрище, София, Русе, Търговище, Добрич, както и от българи, живеещи в Англия, Германия, Америка, Русия и др. Част от гостите ни бяха и предприемчиво семейство с корени от Швейцария и Филипините. Те от няколко години са избрали България за място за живеене и са свили свое уютно гнездо в китно село в сърцето на Добруджа, където изучават езика и културата ни. Впечатлени от богатата ни история, чужденците разказаха как организират социални и благотворителни инициативи и така допринасят за по-достоен живот на възрастните и хората в неравностойно положение, които с труда си съхраняват традициите на старите български занаяти.

Група посетители от Русе пък обогатиха посещението си в парка, като стреляха с лък, участваха в битка с мечове и си направиха уникални снимки с бойци с исторически одежди и въоръжение от реконструкторския екип на школа „Величие“. Млади приключенци от Варна решиха да си направят подарък, който ще помнят винаги. Заради удивителните гледки и дозата адреналин те изживяха незабравими моменти с водач от екипа на Исторически парк по диви пътеки към Скалните манастири в местността Шашкъните, гр. Провадия, с високопроходими автомобили JEEP WRANGLER UNLIMITED. Ако търсите запомнящо се преживяване, активно приключение с досег до дивата природа или искате да стреляте с лък като древен воин – имате възможност да се възползвате от намалените наполовина цени за вход. 

Ако пък се чудите кога е перфектното време да посетите Исторически парк, отговорът е винаги един и същ: Сега! 

До 1 май 2024 г. всички гости на парка могат да си закупят билети за вход на преференциални цени. За възрастни – 25 лв.; за деца, пенсионери и посетители с ТЕЛК – 12,50 лв.; а семейният билет (родители с деца до 18-годишна възраст) е на цена 52,50 лв. Притежателите на златни и сребърни карти ползват отстъпките и привилегиите на съответната карта. 

Станете изследователи и творци на своите мечти, които ще ви окриляват за велики дела! Очакваме ви!

Споделете с приятелите си

Коментари

Има 0 коментара за статията

Напишете коментар

За да добавяте коментари е необходимо да се впишете в системата
ВХОД