Започва строителството на църквата „Св. Патриарх Евтимий“

Храмът ще е точна възстановка на царската църква от вътрешния град в сторлицата на Второто българско царство.

С най-голяма радост съобщаваме, че започва строителството на последния обект във Второ българско царство в Исторически парк, а именно царската църква, която ние ще наречем на последния защитник на Търновград – Патриарх Евтимий. Не е случайно, че Второто българско царство започва своето съществуване в църквата „Свети Димитър“ и е приключило своя път отново защитавано от православието. Вярата винаги е играла важна роля в живота на българския народ и е време да се върнем към нея. Оставихме църквата за накрая, защото тя е най-важното звено от създаденото от нас. Решихме да носи името на този, който е последен защитник на крепостта и народа и когото Бог опазва от обезглавяване от османските поробители. 

Храмът ще е точна възстановка на царската църква от вътрешния град и когато я посетим, ще можем да усетим и да видим къде са отправяли своите молитви могъщите български царе. Имаме уверение, че в нея ще има мощи от св. Патриарх Евтимий, и сме сигурни, че ще стане място, където много православни двойки ще свържат съдбата си и много деца ще бъдат кръстени. Предвиждаме строежът на храма да бъде завършен заедно с тронната зала и още тази година да бъдат готови за посетители. Завършването на Второто българско царство ще покаже истинската сила и мощ на българската държава и нашия народ. Вярваме, че това ще увеличи потока туристи към нашето Черноморие, защото подобен комплекс не е построяван никъде по света, а още повече по време на пандемия и войни. Всичко това не би могло да стане без истинска вяра и Божията благословия. Всеки, който посети Исторически парк, помага на хората, които работят там, да усетят смисъла от своята работа, и им вдъхва още сила, за да продължат. 

Подкрепяйте хората, които се борят за вас, и ще видите, че тяхното число ще се умножи. Благодарим на всички, които участват в сътворяването на това чудо, и с нетърпение очакваме да видим построен и този прекрасен храм!

Присъединете се към нашата общност в Telegram тук

Споделете с приятелите си

Коментари

Има 0 коментара за статията

Напишете коментар

За да добавяте коментари е необходимо да се впишете в системата
ВХОД