Заснеха вълнуващ музикален видеоклип в Исторически парк

Гостите и снимачният екип бяха изключително благодарни и впечатлени.

Исторически парк все по-често става предпочитано място за снимане на филми, клипове и сериали. В първите дни на месец март ни гостува поредният творчески екип, който превърна парка в своеобразно студио за заснемането на вълнуващия музикален видеоклип „Оставам“ – една история за силната и непреходна любов между Човек и Родина. Песента в клипа е в изпълнение на Вили Русева - автор на текста и прекрасната музиката. Аранжиментът е на Георги Цветков, а тържествените възрожденски маршови ритми създават впечатлението за  ритуалност и навяват усещане за сила, гордост и чест Самият късометражен музикален филм е продуциран от Каролина Димитрова и е по сценарий на Борислав Костов, Каролина Димитрова и Вили Преждарова, обединили своя творчески устрем в създаването на едно уникално музикално произведение. Произведение, което интерпретира и визуализира песента така, че я превръща в истински апотеоз – прослава на Любовта и непримиримия български дух, превели ни през всички превратности на времето.

Подготовката за заснимането на клипа започна още на 1 март и продължи до късно вечерта под ръководството на художника на продукцията Мария Тошева и с незаменимата помощ на нашата моделиерка на историческо облекло Марияна Петрова и отговорника за сценичните костюми в зона „Античност“ на Исторически парк – Ивелина Петрова. Благодарение на техните усилия, още със зората на новия ден, всички актьори – облечени в исторически костюми и заредени с ентусиазъм, бяха по местата си и започнаха своята вълнуваща творческа дейност.

Снимачният ден премина бързо, в прекрасна работна и приятелска атмосфера, под ръководството на режисьора Борислав Костов и с професионалното участие на главния оператор Симеон Киров, втория оператор Иван Томов Ники Станчев като главен актьор до певицата Вили Русева и главните актьори Георги Иванов, Руси Русев, Ангелина Грозева, Марияна Стoименова, Каролина Димитрова и актьори от SAS Academy.Преживяването донесе истинско удовлетворение на всички участници, сред които бяха десетима възстановчици от Школа „Величие“ при Исторически парк, както и няколко наши дечица, като всички внесоха неподправен исторически реализъм и живот в красивата музикална продукция.

Гостите и снимачният екип бяха изключително благодарни и впечатлени както от видяното в културно-историческия комплекс, така и от позитивизма и енергията на нашите участници – реконструкторите от Школа „Величие“, които им оказаха огромна подкрепа и помощ със сценичните костюми, вложиха своя опит и участваха в музикалната продукция. В отговор на отзивчивостта и споделеното време, които получиха от Ивелина Петрова, нашите гости заснеха и самостоятелна сцена с нея в ролята на жрица на Кибела. За помощта, която получиха от всички нас, те пожелаха да ни подарят един бъдещ своеобразен майсторски клас – урок по актьорско майсторство и сценичен грим, които да бъдат полезни в полето на предстоящата ни творческа дейност.

Да работим заедно, за нас беше истинско удоволствие. Благодарим!

Присъединете се към нашата общност в Telegram ТУК

Споделете с приятелите си

Коментари

Има 0 коментара за статията

Напишете коментар

За да добавяте коментари е необходимо да се впишете в системата
ВХОД