Ивелин Михайлов: Нека видим кой какво прави в днешна България

Основателят на Исторически парк отговори на „неудобни” въпроси от мрежата.

Основателят на Исторически парк Ивелин Михайлов направи обръщение в социалните мрежи, в което отговори на „неудобни” въпроси. Той припомни, че 65 млн. лв. е била стойността на Исторически парк в началото, а днес тя е над 500 млн.

„Обикновено хората, които не могат да разберат как става натрупването на капитал, са хора, които предпочитат да са жертви всеки ден и това, което правят, е да търсят отговорник за своето нещастие.

Исторически парк е правен с усилията на обикновени хора от 2010 г. до сега. Ден след ден работим, не ходим на почивки и намираме начин как да умножим средствата, за да може надграждането да стане факт. Парите са от обикновени хора. Най-голям принос имам аз и не се страхувам да го заявя”, каза Михайлов и увери, че не се страхува от настоящи и бъдещи проверки от страна на контролните органи.

Друг „неудобен” въпрос е кой стои зад Исторически парк – ТИМ, Бойко Борисов, ДПС или Путин.

„Кой от тези хора е човек, който е направил едничко нещо през живота си? Поне една къща... Не е достатъчно хората да дойдат само в парка, нека отидат в селото и да видят направеното в него. Нито един от изброените не е правил нещо подобно. Един руснак ми заяви, че въпреки всичките пари и олигарси в неговата страна няма построено нещо подобно. Дори само на 10%. Малко съмнително е Путин да го направи в България, а не в Русия”, коментира той.

На въпроса защо цената на билета за парка е такава, той посочи, че гражданското общество в общината е поело много от отговорностите на държавата.

„Дали в Британския музей или в Лувъра, дали в Ермитажа, държавата плаща. Има хора, има бизнесмени с държавническо мислене. В България се оказва, че няма друг с държавническо мислене освен нас, защото никой не мисли за българския елемент. Това нещо, което правим, изисква средства. Още от началото съм казал, че аз, Ивелин Михайлов, няма да взема пари от този проект. Още от началото съм го казал. Аз мога да се откажа от моите средства, но държа хората, които са вложили, да си върнат парите и да имат печалба.”

По негови думи Исторически парк вдига цената на всеки един българин, а местната общност инвестира в чисто производство на храни и в подпомагане на млади предприемачи. Нормално е постигнатото в парка да се нуждае от скъпоструваща поддръжка, заяви той и добави, че често билетът е въпрос на приоритети, като посочи в пъти по-скъпите билети за кино и аквапарк.

Според него хората, които мрънкат, че билетът е твърде скъп, са хора с бедна душевност и не искат да имат хубавото. Предприемачът посочи, че екипът прави максималното с това, което разполага, и предлага най-доброто обслужване на Балканите.

„Определено имаме неща, които да подобрим, но не е това нещото, за което човек може да ни храни постоянно в мрежата”, допълни Михайлов.

Той заяви, че все още част от местните жители в с. Неофит Рилски мразят гражданското общество в общината, понеже то ги държи отговорни за техните нарушения спрямо реда.

„Понеже ние като гражданско общество сме против това да карат пияни, да дрифтят, да се пребиват и да си хвърлят отпадъците в природата, призоваваме кметството, полиция и другите да се вземат в ръце. Хората тук са недоволни от контрола. Нормално е те да са недоволни, когато някой иска справедливост за всички”, каза предприемачът.

Михайлов сподели, че не харесва отношението към историческите обекти в България и че не би се полакомил да вземе контрол над някой от тях.

„Не искам да се докосвам до държавни пари, общински пари, до обществени или държавни проекти. Всичкото това трябва да го правят музейните работници и Министерството на културата. Търсете отговорност от тях. Аз нямам право да бутна нито един паметник на културата и между другото, ако паметниците се възстановяват по начина, по който работим в Исторически парк, това, което ще се случи, е, че те няма да могат да се възстановят повече. За да продължат да се проучват, те трябва да останат в състоянието, в което са, но да се поддържат, да има инфраструктура и да има съпътстващи неща, които да улесняват хората. Това, че не се прави реклама и няма илюстровани книги по темата, е проблем на музейните работници и на министерството”, заяви той и призова всеки, който иска да види с очите си постигнатото от Исторически парк, да заповяда.

„Хората , които не са успели никъде, търсят оправдание за техния неуспех там, където има успешни. Понеже преди години Исус Христос е решил да помогне на хората, е бил разпънат на кръст. Ние сме далече от него. Ние сме обикновени грешни хора и ако някой тръгне да ни търси грешките, няма да стигне до края. Понеже сме хора и сме грешни, оставяме грешките. Нека видим кой какво прави в днешна България, за да може да съхрани българското, да върне вярата на хората и да прави нещо положително. Всичко останало са празни приказки”, допълни предприемачът.

„Ако пак има въпроси – задавайте ги, но не злословете за хора, които работят. Може да дойдете и да видите как работят и какво постигат. Когато плюете в лицата, хората губят желание и напускат страната. Не зная дали тогава ще сте по-добре”, каза още той и припомни, че доброто води до добро, а лошото – до лошо.

Присъединете се към нашата общност в Telegram ТУК

Целият видеозапис можете да видите ТУК

Споделете с приятелите си

Коментари

Има 0 коментара за статията

Напишете коментар

За да добавяте коментари е необходимо да се впишете в системата
ВХОД