Няма да се примирим с боклуците и мръсотията около нас!

Редовните участници в доброволческите акции са наясно, че изхвърлянето на отпадъци в природата е безотговорност спрямо бъдещето на обществото.

На 2 март, събота, се състоя поредната доброволческа акция по почистване и облагородяване на мястото, където живеем. Този път в нея се включиха и доброволци от Варна, Карлово и София, които, вдъхновени от примера на Красиво Ветрино, искат да покажат с делата си, че нищо няма да се оправи, ако не отделим част от времето си и не запретнем ръкави да изчистим боклуците и мръсотията, за да живеем в подредена и чиста среда.

Много от хората, които се включват в доброволческите инициативи в община Ветрино, си дават сметка, че незаконните сметища не само са неприятна гледка, те са престъпление. Разграждането на отпадъците отнема десетилетия и при него се отделят опасни химични вещества, които се всмукват в земята и подпочвените води, отравят земеделската продукция, а оттам и самите хора. 

Гражданското общество в община Ветрино и неговите съмишленици от всички части на България обаче правят всичко възможно, за да решат проблема с незаконните сметища на територията на общината. В подкрепа на тяхната борба е и местният бизнес в лицето на Исторически парк, който с подходящи машини многократно помага в почистването и поддържането на тревните площи в селата, както и при залесяването на терени.

Присъединете се към нашата общност в Telegram ТУК

Споделете с приятелите си

Коментари

Има 0 коментара за статията

Напишете коментар

За да добавяте коментари е необходимо да се впишете в системата
ВХОД