Мокра поръчка, облечена в опит за "интервю"

Самопровъзгласилият се за журналист Симон Милков, който е известен единствено с това, че е известен, показа своето разбиране за „журналистика“. С нея той не постигна нищо повече от това да се самоунижи и дискредитира.

В печален опит за „интервю“ с основателя на Исторически парк – Ивелин Михайлов, Симон Милков стана повод за присмех в социалната мрежа Фейсбук, но и за тъжни изводи за него самия, за хората, стоящи зад него, и за тези, които му дават трибуна и го следват. „Интервюто“ беше излъчено на живо във Фейсбук профила на Ивелин Михайлов в сряда вечерта, на 13 март.

 

Милков има превратно разбиране не само за интервю, но и за елементарно възпитание. Ивелин Михайлов, основател и изпълнителен директор на „Исторически парк“, беше пресрещнат на излизане от Тв 7/8, където по-рано участва в „Студио Хъ“. Някой беше предупредил Милков за това... Последва монолог, изпълнен с безпардонни лични обиди, което самопровъзгласилият се за разследващ журналист Милков явно нарича „интервю“. Странни неща стават в обърканата глава на това момче. Не бихме се занимавали с това, ако то не беше системен рецидив на един очевидно неуравновесен и болен човек, чието състояние е описано в медицинските книги. В продължение на месец този човек изля тонове кал върху достойни хора и достойни за България дела. Какво може да направи човек като него – с празен живот, зависим, без семейство, без нищо смислено, което да остане след него, освен тоновете ругатни и омраза към по-достойните от него? Той от години преживява именно от това –

 

ДАВА ПОД НАЕМ ГОЛЯМАТА СИ УСТА И ЛИПСАТА СИ НА ЕЛЕМЕНТАРНА СЪВЕСТ

 

Хората, които сме хулени и унижавани от Симон Милков, прекрасно знаем за кого работи той и чия поръчка изпълнява в момента. Вече сме го казвали стотици пъти, но ще го повторим – ние сме пречката управляващите от ПП-ДБ в лицето на Асен Василев, Кирил Петков, Даниел Лорер в престъпна комбина с Иво Прокопиев, инвестиционния фонд CWP на Димитър Енчев, PostScriptum Ventures с Евгени Ангелов и чрез фирмата „Добротич уинд“ на Катина Йорданова, да си разделят няколко милиарда от „Зелената сделка“, като набучат земите на Ветрино, Вълчи дол, Каолиново и Никола Козлево с ветрогенератори. Те искат да изградят ветропаркове, за които Европа да им плати няколко зелени милиарда, без да се интересуват от съдбата на всички, които са градили живота си по тези земи. Това са новите еничари, които вече показаха, че са готови на всичко, за да докопат евромилиардите и да заграбят българската земя. Те вече показаха, че не се спират пред нищо – плащаха за избори – не успяха, купуваха съветници – не успяха, подкупваха, обещаваха – не успяха, пращаха шпиони, парламентьори в опит да подкупят и да се договорят, пращаха мутри, отправяха заплахи за физическа саморазправа – не успяха. Плащаха на РИОСВ – Варна, за да им минат проектите, НО НЕ ПРЕДВИДИХА БЪЛГАРИТЕ. Сега се опитват чрез болни хора като Симон Милков да обезсилят целия проект „Исторически парк“, да смачкат и унищожат идеята, че българите могат, защото

 

ТОЗИ ПРОЕКТ ДОКАЗА ИМЕННО ТОВА – ЧЕ БЪЛГАРИТЕ ЗАЕДНО МОГАТ.
БЕЗ ЕВРОСРЕДСТВА, БЕЗ ДЪРЖАВНА ПОМОЩ – С ТРУД, ЗНАНИЕ И ДОВЕРИЕ В СОБСТВЕНИТЕ СИЛИ

Те се прицелват в лицето на тази идея – идеолога и мотора на Исторически парк – Ивелин Михайлов, и създаденото за милиони българи и за идните поколения. В тази пъклена и недостойна задача не е само Симон Милков – в най-скоро време очаквайте атака и от вестник „Капитал“, чийто собственик Иво Прокопиев има личен финансов интерес в строителството на ВЕИ – той пък се е прицелил и в Силистра, но там също има будни и непоколебими българи, както и в Шабла, Варна, Балчик, Обзор, Резово – навсякъде. Схемата и връзките между ПП-ДБ, Василев, Петков, Лорер, CWP, Димитър Енчев, Евгени Ангелов, Катина Йорданова, СГ Груп, РИОСВ – Варна, в лицето на Ерджан Себайтин, са отдавна потвърдени, признати и доказани. А мръсната поръчка към Симон Милков е поредното доказателство докъде са склонни да стигнат. ЗА ПАРИ. Насреща им са българи, които работят за България, които градят за себе си, но и за идните поколения, които са

 

ТУК ЗА ЖИВОТА И ЗЕМЯТА СИ, ЗА ДОСТОЙНСТВОТО СИ. А ТОВА НЕ СЕ ИЗМЕРВА С ПАРИ

 

Точно пътят на парите дава ясен отговор на въпроса защо е всичко това и той води право към вече изброените. Ето защо е цялата мръсна и недостойна кампания против Исторически парк и Ивелин Михайлов. Ето защо е активиран нещастникът Симон Милков, когото познава цяла Горна Оряховица що за стока е и който може да прави само едно – да плюе по поръчка до задавяне. За пари. Това е неговата запазена марка и стил на поведение – той е известен с това, че е известен – предимно във Фейсбук. Там всеки може да е какъвто си иска. Там виждате само лицето му, не и построеното от него. Там чувате само обидите, не и болката на унижените от него. Фейсбук е място, където, като удариш, не се усеща, че боли. Там можеш да бъдеш гуру, цар, експерт и какъвто си поискаш, а всъщност да си последният несретник – болен, наркоман или отчаян нещастник. Във Фейсбук и по телевизията фалшивата мярка „популярност“ не гарантира нито верността, нито качеството на информацията, нито качествата на този, който я разпространява. Във Фейсбук и от екрана Милков просто крещи и се опиянява от собствения си глас. На Милков липсват елементарни познания по икономика и право, по бизнес и инвестиране. Това не е като да спираш движението по пътищата, да хулиганстваш надрусан, да караш пиян и да катастрофираш зрелищно, да намушкаш човек, да купуваш и продаваш дрога, да търгуваш с гласове по избори или да се издържаш от очернянето на нечии противници. Криминално проявените като Милков са любимата маша на хората с власт и бизнес акулите – тези нещастници са послушни, защото много добре знаят с какво ги държат. Когато имаш един празен и самотен живот, ставаш лесна плячка в ръцете на продажни политици и бизнес акули, особено у нас, където те работят в комбина. Ако има изобщо нещо между двете уши, на такъв човек би трябвало да му е известно каква съдба го очаква. Няма пари на света, които да му помогнат да избегне съдбата на консуматив, от който скоро се отървават. Освен ако сам не се е прежалил миг преди да потъне в канализацията на историята. След такива хора остава само и единствено зловоние.

 

Фейсбук страницата на Милков с показателното име „Шибанистан“ е тъжно доказателство за качествата на нейния стопанин. Това е сеирджийско място за избиване на комплекси и придаване на важност, предизвиквайки внимание. Милков би трябвало да покаже какво е направил в живота си – нещо непреходно, трайно и в полза на народа си, вместо да се дави в собствената си пяна и гняв и да плюе по по-достойни хора от него. Милков не просто крещи и спекулира с това, че има голяма уста, той петни понятието и професията „журналист“, като се самопровъзгласява като такъв. За да бъдеш журналист, се изисква нещо повече – изисква се отговорност и морал, каквито у Милков трагично и оглушително липсват. Може ли от страница с името „Шибанистан“ да се говори за правда, морал и справедливост? Възможно ли е да си представим само за момент името на „журналиста“ Симон Милков до това на Кеворк Кеворкян? Трудно. Невъзможно. Смешно. Виц.

Днес всеки може да се нарече както си иска и точно тук лъсват със страшна сила личностните му дефицити. У Милков забелязваме нещо повече от това – той се държи като болен и неуравновесен човек, а състоянието му предизвиква единствено съчувствие. Най-досадното е, че не се лекува, а занимава публиката със себе. Най-тежко за такива абстинентни състояния е липсата на внимание, защото именно то е наркотикът, който отклонява съзнанието на такива хора от собствената им нищожност. Да, желанието да си непрекъснато в светлините на прожектора, в центъра на вниманието, е единственият начин да притъпиш болката от това, че си сам, че си никой, че никой не те обича, че си ненужен, че не си направил нищо смислено в живота си, което да ти носи истинско удовлетворение. Това за Милков е тера инкогнита.

Ето такива хора са идеални да свършат нечия мръсна работа. Симон Милков е идеалната мръсна бухалка в ръцете на една престъпна банда от еничари, която граби България. Асен Василев, Кирил Петков, Даниел Лорер и още неколцина известни политици са в престъпна комбина с Иво Прокопиев, CWP, Димитър Енчев, Евгени Ангелов, „Добротич уинд“, Катина Йорданова – това са хората зад нещастника Милков. Проследете пътя на зелените милиарди – няма по-убедително доказателство за това. Милков ще ги види през крив макарон. Той е слаб – такива като него лесно се обръщат срещу довчерашните си благодетели за повече пари или от повече страх. Не можем да изпитваме друго, освен съжаление към него, но най-вече се извиняваме от негово име на нашата интелигентна и мислеща аудитория, която патологична личност като неговата обижда със самото си присъствие, да не говорим за поведение. Медиите, които канят този човек да коментира, поемат всички негативи на „личния му чар“ и се нареждат на скамейката на сеирджиите, те не по-малко петнят името „журналист“, обиждайки на свой ред собствената си публика. Това, разбира се, си остава тяхна отговорност, така както интелигентната част от публиката сама решава дали да ги следва. Понякога умствената хигиена е дори по-важна от телесната...

Колкото до „събеседника“ на Милков – Ивелин Михайлов, по време на „интервюто“ той показа желязно самообладание, търпение и хладнокръвно разбиране за нелепостта на цялата ситуация. Самият Михайлов сам публикува пълната версия на това „интервю“ с този „журналист“. След разговора той припомни, че същият „журналист“ е „интервюирал“ лидера на ГЕРБ – Бойко Борисов, както и Делян Пеевски от ДПС по коренно различен начин. Защо ли? Отговора оставяме на способните да разсъждават критично и многопластово – тези, които не се впечатляват от крясъци, а съдят по делата, по доброто, направено в мълчание и смирение, на ползу роду.

Ако нямате какво друго да правите – записът от срещата е наличен тук и всеки може да прецени сам за себе си какво точно представлява Симон Милков, а после да поразсъждава над прочетеното тук.

 

Ние нямаме повече време за губене. Имаме да вършим работа, която ни вдъхновява и чиито плодове ще останат за идните българи – много след Симон Милков и след новите еничари.

 

Присъединете се към нашата общност в Telegram ТУК

Споделете с приятелите си

Коментари

Има 0 коментара за статията

Напишете коментар

За да добавяте коментари е необходимо да се впишете в системата
ВХОД