Доброволци почистиха главната улица в с. Неофит Рилски

В акцията се включиха дейни българи от Североизточна България.

Проведе се поредната ежеседмична доброволческа акция в община Ветрино. В нея се включиха дейни българи от различни населени места, основно от Североизточна България. Някои от тях идваха семейно, за да научат малките си деца на постоянство и трудолюбие. Този път доброволците се заеха да разчистят главния път в с. Неофит Рилски от трева и калните наслоения през годините. Така част от улицата се оказа по-широка, отколкото е изглеждала преди.

Доброволците останаха изключително доволни от възможността да помогнат в облагородяването на община Ветрино, от екологично чистата храна, която им се полага, и от приятната социална среда, която ги заобикаляше. Някои от тях останаха на седмичния анализ, който се провежда всяка събота вечер, за да се запознаят с най-новите успехи на местната общност, както и на безплатното неделно сутрешно обучение. Един от тях, който живее в Добрич и посещава с. Неофит Рилски за първи път, за да доброволства, сподели пред в. „Красиво Ветрино“ удивлението си от мащаба на строителството и от спокойствието в общината.

Доброволческите акции се провеждат всяка събота и неделя в различни населени места от община Ветрино. Те са отворени за всеки, който желае да се включи в каузата да превърнем България в едно по-добро място и предпочита да действа, пред това да разцъква с електрическата тротинетка или да мята салфетки в дискотеките. Акциите се провеждат през почивните дни, за да бъдат съобразени с хората, които работят. Тези, които пътуват отдалеч, могат да се възползват от опция за настаняване.

Присъединете се към нашата общност в Telegram ТУК

Споделете с приятелите си

Коментари

Има 0 коментара за статията

Напишете коментар

За да добавяте коментари е необходимо да се впишете в системата
ВХОД