Строителството на „Болярски дом“ продължава с пълна сила

Размерът на строежа е мащабен и в него отива огромно количество камъни, които постоянно намаляват заради усиленото им използване в региона.

В село Неофит Рилски постоянно изникват нови сгради в красив средновековен стил (но само на мястото на стари – важно е да се знае, че тук се спазва големината на парцелите и не се презастроява). Само за няколко години селото стана най-големият архитектурен резерват на сгради от Средновековието и Античността в стилистика, характерна само за нашите земи. Всеки остава учуден от майсторството на трудещите се, защото всичко сътворено от тях кара наблюдаващия да притаи дъх. 

Един от тези шедьоври е странноприемницата „Болярски дом“, която се намира в близост до Историческо селище. Тя е над 3000 квадратни метра и в нея ще има ресторант за 160 души и конферентна зала за същата бройка хора. Архитектурата й е в стила на Второто българско царство и напълно допълва композицията на средновековно селище от същата епоха в съседство. Тук ще има и няколко магазина, където ще може да се закупят стоки от изкусни майстори. 

Размерът на строежа е мащабен и в него отива огромно количество камъни, които постоянно намаляват заради усиленото им използване в региона. Всеки ден изпод праха и шумотевицата се показва една прекрасна зидария. Майсторите не спират нито в студ, дъжд или пек, а работят и камък след камък оформят прекрасната сграда. Най-трудната част е към своя край и после все по-бързо ще наблюдаваме как се нанасят финалните щрихи, които ще ни я покажат в целия й блясък. Много е вдъхновяващо човек да се отбива всяка седмица в село Неофит Рилски и да наблюдава как се раждат чудесата. Ако не сте идвали скоро дотук, ви препоръчваме само да минете и да се уверите, че в България се случват чудеса!

Присъединете се към нашата общност в Telegram тук

Споделете с приятелите си

Коментари

Има 0 коментара за статията

Напишете коментар

За да добавяте коментари е необходимо да се впишете в системата
ВХОД