КАПИТАЛЪТ И НЕГОВАТА ЧАСТНА АРМИЯ – ПОЛИТИЦИТЕ

Свободата на хората претърпява все повече ограничения и ясно се вижда в каква посока се върви.

От тези редове би трябвало да боли. Ако сме запазили способността си да виждаме – не просто да гледаме; ако все още можем да чуваме – не просто да слушаме, да разбираме какво точно се случва – не просто да наблюдаваме – би трябвало да изригнем. Най-много обаче трябва да ги заболи тези, за които ви разказваме – виновните и отговорните, защото цената за тяхната безотговорност и алчност е съдбата на цял един народ и неговата държава.

ДНЕС ДЪРЖАВАТА НЕ ПРИНАДЛЕЖИ НА НЕЙНИЯ НАРОД.
НЕЩО ПОВЕЧЕ – ВЛАСТТА РАБОТИ ЗА КАПИТАЛА И ПРОТИВ СОБСТВЕНИЯ СИ НАРОД

Следващите редове са за последните наивници, които си въобразяват, че стоящите начело на държавата са там, за да защитават интересите на своите избиратели. Политическите събития от последните дни би трябвало да са разсеяли и последните илюзии, че партиите, които ни се изредиха през последните 35–40 години, имат някаква друга роля, различна от тази да служат на КАПИТАЛА, да служат на този, който плаща най-добре. Нашите политици винаги са били гьонсурати с чувствителността на гаечен ключ, когато става дума за тегобите на собствения им народ. Неслучайно последните, които яхаха властта, нарекохме еничари – те са олицетворение на западния либерален модел, те донесоха евроатлантическите ценности, защото ги бяха вдишали буквално в западните университети. Е... точно те устроиха и политическия Содом и Гомор, на който станахме свидетели през последните седмици. Но освен политическия сеир, това е повод да направим някои изводи, които ще са ни от полза през идните дни. Време е да започнем да мислим. Критично! Време е да започнем да сравняваме думите и делата.

НА КОГО ДА ВЯРВАМЕ – НА ДУМИТЕ ИЛИ НА ДЕЛАТА

Симон Милков – три пъти съден, с условна присъда за закана за убийство, намушкал човек, наркоман, педофил... Кой пази гърба на „разследващия журналист“ – автора на патриотичната страница с родолюбивото име „Шибанистан“? Кой му плаща заплата, кой му купи колата за 30 хиляди лв., кой му налива бензина? Срещу какво? Вместо да е в затвора, Милков официално признава, че работи с вестник „Капитал“.

„Капитал“ е вестникът, който слави Зелената сделка, енергията от ВЕИ – вятърни соларни паркове, за най-доброто за България – според вестника това бил национален интерес. Вестник „Капитал“ е собственост на Иво Прокопиев, който е енергиен бос – той строи соларни паркове от години в страната и чужбина, а сега планира да построи и в Силистра вятърен парк и завод за „зелен“ водород. Иво Прокопиев има частен бизнес интерес и парите от Зелената сделка! Иво Прокопиев е политическият инженер на ПП-ДБ – той е човекът, който лансира Асен Василев и Кирил Петков в първия служебен кабинет на президента Румен Радев. Прокопиев от години реди кабинети в сянка и кадрува в съдебната власт. Първото нещо, което правят Асен Василев, Кирил Петков и Даниел Лорер, когато влизат във властта, е да преправят Националния план за възстановяване и устойчивост и да вкарат в него няколко големи ВЕИ проекта, които е планирано да отнемат половината от средствата от целия план (НПВУ) – това са няколко десетки милиарда евро по Зелената сделка. В тези няколко големи проекта участват Димитър Енчев – CWP, и Иво Прокопиев – напр. Еура енерджи. Един от големите ВЕИ проекти е планиран в общините Ветрино и Вълчи дол. Дотук всичко върви по вода, НО във Ветрино Димитър Енчев/Катина Йорданова/„Добротич уинд“ удрят на камък.

КАКВО ПРАВИ КАПИТАЛЪТ?

През 2022 г. общинските съветници гласуват против вятърния парк. Разполагаме с документи, от които става ясно, че CWP са проучвали общинските съветници от община Ветрино. На всеки от тях е правен анализ и психологически профил от нает специалист, за да бъде открит начин да му се въздейства, за да гласува „правилно“ и да тръгне проектът на „Добротич уинд“ за вятърен парк. Имаме доказателства, които ще изнесем, като сезираме институциите, за които знаем, че са пробити. Но нека хората да знаят на каква законност могат да разчитат. И чия е задачата да си помогнат срещу КАПИТАЛА.

Доказаната връзка между Делян Пеевски, Иво Прокопиев и Бойко Борисов показва как
ВСИЧКИ РАЗЛИЧИЯ И ИДЕИ СЕ ЗАБРАВЯТ, КОГАТО СТАНЕ ВЪПРОС ЗА ИНТЕРЕСИ И ЗА ПАРИ

„СГ Груп“ е колекторска фирма – това е частна армия от криминално проявени, охранители и спортисти, която предоставя силови услуги на тези, които плащат добре. Това не са хора на интелектуалния труд – неин служител се изпуска и признава, че журналистът от в-к „Дневник“ – Спас Спасов, е редактирал статии заедно с журналисти от в-к „Капитал“ против Исторически парк и Ивелин Михайлов, задето спирал проекта на CWP във Ветрино. Същият служител признава, че „СГ Груп“ е получила 2 млн. лв. от CWP, за да окаже натиск, да направи необходимото и да прокара проекта. По време на изборите за местна власт мутри на фирмата нахлуват със спортни коли по селата и сплашват хората да не излизат да гласуват, за да може купеният вот на кмета Тронков във Вълчи дол да му запази кметското място.

ЕТО КАК ЕДНА ЧАСТНА АРМИЯ СЛУЖИ СРЕЩУ ПАРИ НА КАПИТАЛА. НАЦИОНАЛНА АРМИЯ ОТДАВНА НЯМА. НАЦИОНАЛНИЯТ ИНТЕРЕС Е СИРАЧЕ, КОЕТО НЯМА КОЙ ДА ЗАЩИТИ. ХОРАТА ОСТАВАТ БЕЗЗАЩИТНИ ПРЕД ЧАСТНИТЕ ИНТЕРЕСИ НА КАПИТАЛА, ВЪОРЪЖЕН С ЧАСТНА АРМИЯ И ОБСЛУЖВАН ОТ ВЛАСТТА, КОЯТО СЪЩО Е ПЛАТЕНА ОТ НЕГО

И това е устойчива тенденция, която продължава от години. Постепенно се премахват националните армии и се заменят с частни. Преди години у нас се ползваха услугите на „Делта гард“ – това беше актуалната придворна армия на силните на деня. Днес на сцената излизат „СГ Груп“, които са местните гавази на частния капитал. Какво обаче се случва с хората? Кой ще ги защити, след като нямаме национална армия и власт, която работи за хората. Сега е моментът този въпрос да получи своя отговор. Ако имаме правителство, което иска да защитава интересите на хората си, то трябва да има армия – сила, която да е зад гърба му. Вместо това ние имаме продажни политици, които ползват частни армии, за да защитават частните им интереси. За КАПИТАЛА хората са като прасетата – ние живеем в една човешка ферма. В нея платеният провокатор – Симон Милков, който се представя за журналист, крещи неистово и провежда очерняща кампания, която дава криле на дребната престъпност, на която той е продукт, да надигне глава. На този „журналист“ се плаща, за да провокира бунт на дребната престъпност срещу гражданското общество. В неговите послания звучат заплахата и желанието да дестабилизират една община, да нахълтат с агитки, престъпни групи и всичко това с явната подкрепа на полицейски началник в Провадия, който във видео, в ефир си дава личния номер на Милков. Това е някакъв абсурд! Излиза, че човек, който се кара и държи тон на полицейски началник, получава личния му номер публично. Остава усещането, че полицията е използвана като ескорт на планирани размирици. Това се случва в малка община, но каква е гаранцията, че утре няма да се случи в София, Бургас или в друг голям град?

Свободата на хората претърпява все повече ограничения и ясно се вижда в каква посока се върви. Това не е било дори по времето на комунизма и сталинизма, защото обикновеният трудов човек е имал защита.

Да припомним свинските черва – Симон Милков – вестник „Капитал“ – Иво Прокопиев – Асен Василев – Кирил Петков – Димитър Енчев – „Добротич уинд“ – Георги Тронков – „СГ Груп“ –  ...

Връзките са видни и доказани. Действията на „международната“ компания CWP и на училия и попил западните ценности, демокрация и европейска култура Димитър Енчев показват, че те използват престъпници, педофили, организирани престъпни групи, наркоразпространители, търговци на гласове с една цел – да се постигне корпоративния интерес, да се изкара печалба и да се унищожи Варна. Същите, които нападнаха Провадия и Вълчи дол по време на изборите, планират да влязат в Неофит Рилски, ескортирани от полиция и частна армия... Подкрепата явно ще дойде от същите хора, които организираха насилници да плашат хората в Провадия и Вълчи дол да не излизат да гласуват. Тогава не видяхме шефа на полицията в Провадия да излезе и да защити хората. Значи в 21-ви век ние живеем в страх, защото полицията е изпратена да пази престъпниците от гнева на обикновените хора. Ние нямаме право дори на организирана гражданска защита. Това е упражнение в малък мащаб. Но това рано или късно ще проработи и в по-голям мащаб. Въпросът е ние какво ще направим.

Присъединете се към нашата общност в Telegram ТУК

Споделете с приятелите си

Коментари

Има 0 коментара за статията

Напишете коментар

За да добавяте коментари е необходимо да се впишете в системата
ВХОД