Бързо строителство на къща „Генади“ в село Неофит Рилски

Всеки българин или чужденец, който попадне в това населено място, ще остане удивен от създаденото и ще повиши мнението си за нашия народ като цяло.

Все по-често в различните сайтове и издания се появява информация за село Неофит Рилски, което се намира до Исторически парк. Противоречиви са мненията за неговото развитие, защото мнозина вече искат да се възползват от направеното там, за да спечелят или да живеят по-добре, но концепцията за неговото развитие ги спира. Хората, които започнаха възраждане на селото, решиха да изкупят повечето стари къщи и на тяхно място да построят спиращи дъха средновековни или антични къщи с архитектура, характерна за нашите земи. Това струва много средства, но кара всеки, който ги види, да се възхити на създаденото.

Всеки българин или чужденец, който попадне в това населено място, ще остане удивен от създаденото и ще повиши мнението си за нашия народ като цяло. Село Неофит Рилски е на път да се превърне във визитната картичка на България. Това е и причината тук да се обединят хора, на които тази цел им харесва, вдъхновява ги и те са готови да платят цената, за да може тя да се случи. Къщите никнат като гъби и благодарение на вдъхновени строители всяка следваща става още по-добра от предишните. Поредната къща, която се строи, е кръстена на името на човека, който я финансира. Той е млад, на име Генади и е от град Шумен. Къщата е в средновековен стил, характерен само за България и Византия, и е без аналог в целия свят. Само за няколко месеца строителството й много напредна и вече започва да се вижда красотата, която ни очаква при нейното завършване. Направена е почти изцяло от камък и антични тухли, като по нея изобилстват архитектурни детайли, които не можем да видим никъде другаде по света. Красотата на арките прави така, че да задържаме погледа си като хипнотизирани и да нямаме търпение да я видим напълно завършена.

Всеки ден, когато минаваме покрай нея, виждаме как системните усилия и знания на майсторите сътворяват чудеса. Това ни вдъхновява всеки ден в нашата работа и макар да не слагаме камъни, ние знаем, че нашият труд с наслагване променя средата. Благодарим на инвеститорите и трудещите се по тези проекти, защото те вдъхват вяра в сърцата на всеки, който види сътвореното!

Присъединете се към нашата общност в Telegram ТУК

Споделете с приятелите си

Коментари

Има 0 коментара за статията

Напишете коментар

За да добавяте коментари е необходимо да се впишете в системата
ВХОД