„Историческо селище“ напредва с бързи темпове

Строителството му е изключително скъпо, защото се прави с камъни и в същия момент се използват най-модерните технологии за изолация и комфорт.

Когато човек пътува към Исторически парк и слиза от магистрала „Хемус“, той задължително минава покрай един огромен комплекс средновековни къщи, които привличат окото и винаги предизвикват чудене какво е това. Отговорът е, че това е комплексът за настаняване към едноименния обект и се нарича „Историческо селище“. Строителството му е изключително скъпо, защото се прави с камъни и в същия момент се използват най-модерните технологии за изолация и комфорт, които са известни на строителите в днешно време. Всяка една къща излиза по 1 000 000 лева и ще осигури несравнимо с други комплекси по света и у нас преживяване. Строи се на два етапа и първият етап е вече към края си. Свършена е изключително много работа от чуждестранни и български бригади, които работят по обекта непрестанно вече повече от година и половина. 

Всеки ден се вижда, че работата по него напредва с много бързи темпове и двете големи сгради в непосредствена близост до самия Исторически парк придобиват все по-завършен и красив вид, като дори започват да засенчват тракийския дворец, който се намира близо до тях. Те наистина са изключително сложни и впечатляват с изкусните си елементи. Съвсем наскоро в тяхното изграждане се включи и украински скулптор, който е прогонен от войната в неговата държава, но за наша и негова радост има къде да вложи усилията си и да създава изкуство за поколенията, а не да извършва хамалска работа някъде или да получава помощи като бежанец. 

До завършването на първата част остават само още 5 малки къщи, които трябва да се построят, и се преминава към довършителни работи. Вече можем с радост да съобщим, че следващата година посетителите ще имат на разположение още поне 200 леглови места, с което ще се увеличи туристическият данък в общината, ще нараснат и възможностите тук да се провеждат много събития, които имат нужда от повече места за настаняване. Ето как един обект може да промени изцяло заетостта и приходите за цяла една община, ако е направен по начин, който да се съобразява с посоката на развитие на местната общност и бъдещото благоденствие на България. Безспорно „Историческо селище“ ще стане емблема за Балканския полуостров и ще бъде предпочитана дестинация на стотици хиляди хора по света.

Присъединете се към нашата общност в Telegram ТУК

Споделете с приятелите си

Коментари

Има 0 коментара за статията

Напишете коментар

За да добавяте коментари е необходимо да се впишете в системата
ВХОД