Броени дни до първия по рода си Детско-юношески интерактивен фестивал „Възходът на Асеневци“

„Възходът на Асеневци“ ще се превърне в нова българска традиция

Най-новото културно-историческо събитие – интерактивният фестивал „Възходът на Асеневци“, ще се проведе за първи път на 11 май, събота. Първото по рода си културно-историческо събитие е насочено изцяло към организираните групи и свободните посетители на Исторически парк. Малки и големи ще имат неповторимата възможност да се включат активно от първо лице в процеса на войнско обучение, интерактивни игри и бойни надпревари. Участието в сблъсъка на воините от развитото Българско средновековие ще ви потопи напълно в атмосферата на една отминала епоха. 

„Възходът на Асеневци“ е замислен като фестивал, който постоянно да се разраства и да осъществява една от най-важните цели, а именно въздигане на българския дух и преоткриване на културно-историческите корени на българския род и неговата свързаност със света. С провеждането на тазгодишното издание правим първата голяма крачка към създаването на нов, мащабен реконструкторски исторически фестивал, отразяващ времената на Второто българско царство и великата династия на Асеневци, въздигнала от пепелта българската държавност в края на XII век. 

Всичко това ще бъде възможно благодарение на опитните инструктори от Школата за старинни войнски изкуства „Величие“ при Исторически парк, както и с подкрепата на нашите партньори.

„Възходът на Асеневци“ ще бъде изключително събитие и ще се превърне в нова българска традиция, част от вълнуващия събитиен календар на Историческия парк.

Присъединете се към нашата общност в Telegram ТУК

Споделете с приятелите си

Коментари

Има 0 коментара за статията

Напишете коментар

За да добавяте коментари е необходимо да се впишете в системата
ВХОД