Хората, които управляват държавата, се опитват да унищожат Исторически парк

Кръгът около Иво Прокопиев разкри истинското си лице на няколко пъти, като още през 2020 г. видяхме, че има комбинирана атака от медиите му, български депутати и организирани престъпни групи.

От много години Исторически парк се бори с управлението в България и до този момент е единственият фар на надежда за хората, които още я търсят. Проблемът на обекта е, че показва немощта на управниците и буди много въпроси у населението. Как може едни обикновени хора да правят такива чудеса сами, а олигархията с всичките пари на държавата и Европа не успя да направи нещо, което дори малко да се доближава до парка. Засегнати бяха Министерството на културата, Министерството на туризма, Министерството на образованието, Министерството на финансите и още куп гръмки наименования на неработещи институции. В самото начало атаката дойде от американския агент Иво Прокопиев, който хвърли в борбата всичките си медии, съдии и прокурори, които са на грантове към фондациите, обслужващи интересите на „Америка за България“. До този момент силата на неговите медии беше огромна и към тях се включиха още 69 други медии от България, към тях бяха дори БТВ и Нова телевизия. Това беше огромен имиджов удар и донесе десетки милиони загуба на проекта, който още не беше завършен и само по някакво чудо успя да не фалира. 

Вторият удар дойде още през следващата 2020 г., когато хората от Исторически парк се бориха срещу незаконно сметище и отново бяха атакувани от медиите на Иво Прокопиев, тогавашния депутат от БСП Георги Андреев и варненска организирана престъпна група. Същата тази година атракционът беше затворен от държавата заради Ковид-19 и е важно да се знае, че не е получил и един лев държавна помощ за справяне с проблемите. Катастрофална година и отново оцеляване по чудо благодарение на строителството на къщи от страна на основните акционери, които решиха да вложат парите в парка, за да може да оцелее. 

С това проблемите не свършват, защото идва 2022 г., когато се случват отново две катастрофични събития. Първо започва войната в Украйна, която спря идването на туристи в България от две основни държави, а именно Украйна и Русия. Второто и още по-лошо е желанието на хора, близки до Иво Прокопиев, да поставят перки в община Ветрино и съседната община Вълчи дол. Тези две събития предизвикаха нови трусове на все още клатещия се проект. 

Много хора си задават въпроса: Защо перките да са проблем? Първо, важно е да се знае, че те никога не са еднократен акт на действие, а малко по малко изместват всичко живо в региона. Веднъж изградили инфраструктура за свързване в мрежата и батерии, които да балансират подаването на електроенергия, такива инвеститори винаги продължават да слагат още и още, само и единствено за да си оптимизират разходите и да си увеличат печалбата. Така районът се обезлюдява и ползването му от хора спира. В такава среда не може да се развива туризъм и строителството на къщи и развитието на селата спира все едно са им дръпнали ръчната спирачка. Всички хора от засегнатите общини ще загубят безумно много средства, за да може няколко души да спечелят. И именно заради перките започва голямата борба на Исторически парк, която продължава и до днес, като последните действия на олигархията и днешната държава са безумни и показват само едно, че в днешна Европа няма свобода и равноправие, а твърдо подчинение на капитала. В днешния свят продължава да важи правилото, че по-силният побеждава. 

Кръгът около Иво Прокопиев разкри истинското си лице на няколко пъти, като още през 2020 г. видяхме, че има комбинирана атака от медиите му, български депутати и организирани престъпни групи. През 2023-та и 2024 г. безскрупулността му достигна нови висоти. Този път в борбата се включиха две престъпни групи, като едната беше от Варна, а другата – от Бургас. В допълнение, към Иво Прокопиев се присъединиха Бойко Борисов и Делян Пеевски, като това е видно от включване на техни медии и групи за бандитизъм и купуване на гласове в тези райони. Мащабът на атаката достигна максимални висоти, като хората около парка бяха обвинени във всички възможни направления, дори някои от тях да бяха взаимно изключващи се. Първо се започна с безумна по мащаба си медийна атака, която обвини хората около парка в пирамида, Понци схема, пране на пари, получаване на пари от Русия, създаване на частна армия, притежание на 300 ядрени бойни глави, създаване на автономни републики – Варненска и Ветринска народна република, незаконни арести на мирни жители, разпространение на наркотици, търговия с власт и още много други. На пръв поглед подобни писаници изглеждат смешни и никой няма да им обърне внимание, но не и когато те са инсценирани от властта. Именно подобни писания в жълтата преса задействаха редица мерки, които държавата предприе срещу свободното предприемачество в името на средствата, които ще получи от проекта за ветрогенератори, като не само това е проблемът, а и облъчването срещу пряката заповед на хората във властта да се поставят перки. Тук непокорната община реши да защити населението и инвеститорите, което доведе до цялостни промени в структурата на държавната власт и приемане на закон, с който това нещо да не може да се повтори в бъдеще и олигархията еднолично да решава коя територия да завземе при нужда. 

Но управляващите не се задоволиха с битка по пазарните и законовите правила, а решиха да довършат фара на надеждата Исторически парк, като видяха в него заплаха за съществуването на техния режим. Ако още някой вземе, че се опълчи по техния пример, какво ще се случи? Може и хората да се събудят и да разберат, че силата е в техните ръце. Затова те предприеха крайни мерки и задействаха международни органи, с които да блокират възможността да се прави бизнес в региона на община Ветрино. Хората около парка получиха забрана да работят с банки и не само това, а се забранява на финансови институции да отпускат кредити за закупуване на имоти от фирми на Ивелин Михайлов или такива, които извършват търговска или партньорска дейност с него. По вътрешна информация това се е случило след сигнал на олигарха Иво Прокопиев към чужда институция, която е задействала тези мерки до „проучване“ на случая. 

Важно е да се знае как работят международните институции и да разберем последствията от този ход. Тях не ги интересува кой е крив и кой е прав. Те имат проводници на влияние в дадени държави и Иво Прокопиев е агент, който прокарва американско и английско влияние в България. Той върши прекрасна работа за тях и резултатът е налице – България умира бавно без война и служи на чужди интереси, а не на интересите на своя народ. За тази цел те му дават помощи под формата на грантове за различните му дейности и основно за медийната му империя. Позволяват му да овладее няколко сектора от държавните потоци пари, като единият от тях е енергийният, а другият са пенсионните фондове, които са му безкраен източник на финанси, отново за сметка на трудовия народ. Дават му се половината от прокуратурата и съда, както и един от разследващите органи, в случая КПКОНПИ. Така той притежава достатъчно оръжия, с които да защитава техните интереси. В тази конкретна битка с Исторически парк се включват обаче и вътрешните му съперници Бойко Борисов и Делян Пеевски (с които видяхме, че се обединяват, когато е за обща полза), които също като него искат в държавата да няма свободна воля и с радост се разправят с „бунтовниците“. Така се стига до случай, в който реален бизнес, който няма нито един лев държавни или европейски средства, да бъде изключен от финансовата система с безумни обвинения за корупция и пране на пари, като той няма касателство с държавни поръчки или престъпни организации. Това е 100% предприемаческа инициатива, изградена по учебник по икономика. Изключително нужна и полезна дейност за туризма, народа, района, младежта и държавността като цяло е подложена на безумна атака от целия държавен апарат, заради желанието на група олигарси да притежават всеки български държавен ресурс и безропотно да могат да мачкат и управляват населението. На една частна инициатива й е забранено да извършва пазарна дейност – без съд и присъда, и без никакво обяснение за това деяние. Това е опит да бъде сложен контрол на непокорните или да бъдат унищожени, ако не приемат това да се случи. 

Това ще доведе до нов ход на изобретателните и предприемчиви люде, които създадоха проекта, а техният отговор ще бъде обявен за нова автономност от държавата и ще последват нови статии, институционален натиск и дори убийство на ключови фигури в проекта. Трайното решение е само едно – време е да се сложи край на рекета и грабежа в политиката и тези хора веднъж завинаги да бъдат премахнати от властта. Това ще бъде като да се премахне кърлеж, който смуче кръвта на жертвата. Така и те трябва да бъдат отстранени завинаги от възможността да правят това с нашата Родина и народ. Какъв ще бъде завършекът на сагата, само бъдещето ще покаже. 

Присъединете се към нашата общност в Telegram ТУК

Споделете с приятелите си

Коментари

Има 0 коментара за статията

Напишете коментар

За да добавяте коментари е необходимо да се впишете в системата
ВХОД